Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Πάγωσε" του Δερμιτζάκη

Μπορεί ο Παύλος Δερμιτζάκης να βρέθηκε μία ανάσα από την υπογραφή συμβολαίου με τη Λάρισα, ώστε να αναλάβει σαν υπηρεσιακός προπονητής την ομάδα για δύο-τρεις αγώνες, παρόλα αυτά δεν αναμένεται να προχωρήσει η συμφωνία...







Ο 41χρονος προπονητής είχε δώσει τα χέρια με τον Κώστα Πηλαδάκη για συνεργασία, την ώρα που ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» συνέχιζε (και συνεχίζει) τις επαφές και με τεχνικό από το εξωτερικό για να αναλάβει τους «βυσσινί». Πρόθεσή του, όμως, ήταν να λάβει άμεσα μέτρα ενόψει των τριών αναμετρήσεων που ακολουθούν, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, προκειμένου η ομάδα του να κερδίσει το καλύτερο δυνατό που μπορεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Η άποψη των οπαδών τής ομάδας, ήταν διαφορετική, με αποτέλεσμα το θέμα να «παγώσει» αρχικά και, πλέον, να μην υπάρχουν πιθανότητες να προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο. Άλλωστε, σήμερα στις 13.00 είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί για το θέμα ο Κώστας Πηλαδάκης, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό τής Λάρισας και αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

Πώς εξελίχθηκε η ιστορία

Στην τελική συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές χθες το βράδυ (προηγήθηκε μία ακόμα το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα), σε ξενοδοχείο τής Λάρισας, ανατράπηκαν τα δεδομένα παρά το γεγονός ότι οι Πηλαδάκης και Δερμιτζάκης είχαν δώσει τα χέρια. Ο λόγος ήταν οι οπαδοί τής ομάδας που βρέθηκαν έξω το ξενοδοχείο, περίπου 150-200, οι οποίοι ήταν αντίθετοι (όπως και οι περισσότεροι φίλαθλοι στην πόλη) στην πρόσληψη του Π. Δερμιτζάκη από την ΑΕΛ, λόγω του ότι είναι 'συνδεδεμένο', κατά μία έννοια, το όνομά του με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι για αυτόν τον λόγο απορρίφθηκε εξαρχής η περίπτωση του Τάκη Λεμονή (λόγω Ολυμπιακού).

Οι αντιδράσεις τού κόσμου, άλλωστε, ήταν που απέτρεψαν τη διοίκηση να ανακοινώσει από την Τρίτη τη συμφωνία με τον νεαρό προπονητή, σε συνδυασμό με την απεργία των Μ.Μ.Ε. Αντιπροσωπεία των «Monsters», μάλιστα, έδωσε στον ίδιο τον Δερμιτζάκη επιστολή αναφορικά με την πιθανότητα συνεργασίας του με τους «βυσσινί», στην οποία εκφράζουν την διαφωνία τους στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. «Είσαι ανεπιθύμητος. Εάν όντως ενδιαφέρεσαι για την ΑΕΛ, όπως λες, τότε, πάρε το αυτοκίνητό σου και φύγε», ανέφεραν μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που του έδωσαν.

Η σχετική ενημέρωση στην ιστοσελίδα των οπαδών:

«Ο σύνδεσμος ενημερώνει τον φιλαθλο κόσμο της ΑΕΛ πως, σύμφωνα και με επιστολή που επιδόθηκε στον Παύλο Δερμιτζάκη απόψε το βράδυ, είναι αντίθετος στην πρόσληψή του έστω και με την ιδιότητα του υπηρεσιακού προπονητή. Συμμεριζόμενος τη δύσκολη συγκυρία και την ανάγκη για συσπείρωση και σεβόμενος την ιστορία της ΑΕΛ και την επιθυμία του κόσμου της στο συγκεκριμένο θέμα, ο σύνδεσμος επιθυμεί ν'αντιμετωπίσει η ΑΕΛ τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με τον βοηθό του πρώην προπονητή στον πάγκο της και τον ΛΑΟ της ενωμένο στις κερκίδες».

Επαφές από τη Δευτέρα

Ο Έλληνας τεχνικός είχε δώσει τα χέρια με τον Κώστα Πηλαδάκη για να καθίσει στον πάγκο των «βυσσινί», για το παιχνίδι εναντίον τής προηγούμενης ομάδας του αλλά και του βοηθού του, Μάκη Χάβου. Ο 41χρονος προπονητής θα παρέμενε στο «τιμόνι» τής ΑΕΛ και στο παιχνίδι εναντίον τής ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, αλλά πιθανότατα και στο επόμενο εντός έδρας (μετά από αυτό εναντίον τού «δικέφαλου του Βορρά») με τον Ολυμπιακό (15η αγωνιστική).

Οι συζητήσεις τού Κ. Πηλαδάκη με τον Π. Δερμιτζάκη «φούντωσαν» εκ νέου, μετά την επισημοποίηση της αποχώρησης του Γιάννη Παπακώστα από την ομάδα. Ο Έλληνας προπονητής, μάλιστα, μετέβη επειγόντως το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα, από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντήσει τον ισχυρό άνδρα των «βυσσινί» και να δώσουν τα χέρια για συνεργασία.

Ο πρώην τεχνικός τού ΠΑΟΚ ήταν προγραμματισμένο να αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα, αφού η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς πλησιάζει. Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Πηλαδάκης ήθελε να βάλει σε μία τάξη τα αποδυτήρια, δεδομένου ότι επί των ημερών τού Γιάννη Παπακώστα είχε παρατηρηθεί μία χαλαρότητα που, εκ του αποτελέσματος, δεν βοήθησε την ομάδα. Με βάση αυτό το σκεπτικό θέλει να καθίσει στον πάγκο άμεσα ένας Έλληνας προπονητής.

Χαιρέτισε ο Παπακώστας

Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης ο Γιάννης Παπακώστας βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο τής ομάδας και αποχαιρέτισε τους παίκτες. Άλλωστε, από την ΑΕΛ φεύγει σαν φίλος, ασχέτως αν δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την άκρη τού πάγκου της.

Sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου