Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κόντρα στην ιστορία της

Έξι "διπλά" σε 38 ευρωπαϊκούς αγώνες!


Μόλις 6 φορές έχουν επιστρέψει με το “διπλό” από το εξωτερικό οι "κιτρινόμαυροι", αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για μια ΑΕΚ μεγάλη και στην Ευρώπη που θα εμπνέει σεβασμό…







Η ΑΕΚ θέλει απόψε μόνο νίκη στο Σπλιτ, απέναντι στη Χάιντουκ, ώστε να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ενδεχομένως όμως να μην τους αρκεί ούτε αυτή.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι η Ένωση θα αντιμετωπίσει τους Κροάτες χωρίς φόβο και δεν πρόκειται να ψάξει για δικαιολογίες στις πολλές απουσίες που έχει η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ

«Προτού να ξεκινήσω θα ήθελα να πω ότι πρέπει να σταθούμε με αλληλεγγύη σε αυτούς που κάνουν απεργία. Είναι ξεκάθαρο πως κανείς δεν κάνει απεργία χωρίς λόγο, ειδικότερα σε τέτοιους καιρούς, όπου ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Θα προσπαθήσω και εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω με τον τρόπο μου.

Γι' αυτό τον λόγο θα δώσω μια γενική εικόνα με βάσει τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ. Ζητώ συγνώμη από τους Κροάτες. Μόλις κάνω ένα σχόλιο αμέσως μετά θα μπορέσετε να κάνετε και εσείς τις ερωτήσεις σας», είπε αρχικά κάνοντας έτσι έναν εισαγωγικό πρόλογο.

Στο τέλος μάλιστα του σχολίου του, το οποίο ήταν αρκετά μεγάλο, έκανε και πλάκα λέγοντας: «Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να ρωτήσω τον εαυτό μου. Είναι τρομερά δύσκολο να ρωτάω τον εαυτό μου και μετά να απαντάω!»

Αμέσως μετά προχώρησε και στα αγωνιστικά: «Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί πρωτίστως θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ΑΕΚ που θα την σέβονται στην Ελλάδα και έξω από αυτήν. Αυτό που θα προσπαθήσουμε μέσω της δουλειάς και της φιλοδοξίας που έχουμε, είναι να κάνουμε μια μεγάλη ΑΕΚ και στην Ευρώπη.

Για το καλό των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και για τους προπονητές και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι χρέος μας να αντιπροσωπεύουμε την Ελλάδα και σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση να παίζουμε θα πρέπει να είναι άριστη η συμπεριφορά μας και να κάνουμε πάντα ότι καλύτερο μπορούμε».

Εν συνεχεία τόνισε: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να διεκδικούμε πάντα περισσότερους στόχους και θέλουμε να το κάνουμε ξεκινώντας από σήμερα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι ιστορική. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Αν δεν ξεχνάω μόνο με σεβασμό μπορώ να μιλήσω γι' αυτή την ομάδα.

Αυτή τη φανέλα την έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αν δεν κάνω λάθος δύο συμπαίκτες μου, που είχα στα αποδυτήρια στη Σεβίλλη, ο Σούκερ και ο Πέτροβιτς είχαν περάσει από εδώ (εδώ υπήρξε λάθος από τον Χιμένεθ καθώς οι δύο ποδοσφαιριστές που ανέφερε αγωνίστηκαν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Όπως γίνεται αντιληπτό μόνο με σεβασμό μπορεί κανείς ν' αντιμετωπίσει αυτή την ομάδα, όταν έχουν φορέσει τη φανέλα της τέτοιοι παίκτες. Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αγώνα με τον ίδιο τρόπο που αφήσαμε το πρωτάθλημα: κάνοντας ένα καλό παιχνίδι»

Λίγο πριν δώσει τον λόγο στους Κροάτες δημοσιογράφους, έκανε ένα σχόλιο και για τις απουσίες, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες: «Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Θα το επιδιώξουμε με όλα τα μέσα αν και έχουμε πολλά προβλήματα εδώ και καιρό, για μας δεν υπάρχει δικαιολογία.

Πρέπει να περάσουμε, να πετύχουμε το καλύτερο ως ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Το προηγούμενο αποτέλεσμα μας γέμισε ευτυχία όμως πρέπει αυτή να την επιδιώκουμε συνεχώς. Και δεν χωρά αμφιβολία πως θα πρέπει να αφήσουμε πίσω το τελευταίο παιχνίδι και να προχωρήσουμε στο αυριανό».

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι Κροάτες δημοσιογράφοι

-Η ΑΕΚ ήρθε για επίθεση, για άμυνα;
«Η ΑΕΚ είναι εδώ για να κάνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι, να προσπαθήσει και να κερδίσει αυτό το συγκεκριμένο ματς».

-Στο προηγούμενο ματς δεν ήσασταν στην ομάδα. Πως θα αντιμετωπίσετε την Χάιντουκ;
«Είναι η υποχρέωσή μου να ενημερώνομαι για όλους τους αντιπάλους. Σε αυτή τη δουλειά έχω την υποχρέωση να κάνω την καλύτερη ανάλυση για κάθε αντίπαλο. Και βεβαίως όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, η δουλειά γίνεται εσωτερικά, στη δική μας ομάδα».

-Υπάρχει κάποιος παίκτης της Χάιντουκ που φοβάστε περισσότερο;
«Φόβος δεν υπάρχει, σεβασμός υπάρχει. Δεν συνηθίζω να μιλάω για συγκεκριμένους παίκτες είτε των αντιπάλων είτε της δική μου ομάδας. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, δεν είναι τένις».

-Εδώ και δέκα ημέρες βρέχει συνεχώς στην Κροατία...
«Σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες. Πολλές φορές όμως όταν βρέχει, όταν χιονίζει, ο κακός αγωνιστικός χώρος καταστρέφεται και αυτό είναι μέσα στις συνθήκες παιχνιδιού. Εμείς όπως και η Χάιντουκ θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε».

-Εκτός έδρας η ΑΕΚ δεν πηγαίνει καλά...
«Μέσα από τη δουλειά και από την προσπάθεια θα προσπαθήσουμε να τελειώσει αυτό το σερί. Συνηθίζεται πολλές φορές αυτό και όχι μόνο στην ΑΕΚ. Μπορούμε όμως ν' αλλάξουμε την ιστορία».

-Αντικαταστήσατε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τι θεωρείτε ότι έχετε αλλάξει από τότε;
«Δεν οφείλω να αλλάξω κάτι. Αυτό που ήρθα για να κάνω είναι να περάσω τη δική μου φιλοσοφία και τη δική μου νοοτροπία, το δικό μου στυλ παιχνιδιού. Δεν φέρνω κάτι καινούριο, φέρνω αυτό που πιστεύω πως πρέπει να περάσω».

Από την πλευρά του ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε να πει πολλά λόγια. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας. Σίγουρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο» ανέφερε αρχικά ενώ ολοκλήρωσε τα λεγόμενά του, αναφέροντας τον στόχο για τον οποίο ταξίδεψε η ΑΕΚ στην Κροατία για το αποψινό παιχνίδι: «Κάναμε αυτό το ταξίδι σκεφτόμενοι πως θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει έχουμε πολλές δυνατότητες να το πετύχουμε».


Οι επιτυχίες της ΑΕΚ:

23/08/01: Γκρέβενμάχερ - ΑΕΚ 0-2 (UEFA)

18/10/01: Όσιγιεκ - ΑΕΚ 1-2 (UEFA)

13/08/02: ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 2-3 (Ch. L.)

12/12/02: Μακάμπι Χάϊφα - ΑΕΚ 1-4 (UEFA)

9/08/2006: Χαρτς - ΑΕΚ 1-2 (Ch. L.)

5/12/2007: Μλάντα Μπόλεσλαβ - ΑΕΚ 0-1 (UEFA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου