Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Άλλα 5,3 εκ. έβαλε ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε ακόμα 5,3 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας συνολικά τα 27 εκ. ευρώ. Τονίζεται ότι για την νέα ΑΜΚ απαιτούνται 19 εκ. ευρώ, ωστόσο θα χρησιμοποιηθούν για τα χρέη και τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ. Περιμένει την τρόικα...






Περίπου 19 εκατ. ευρώ απαιτούνται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στον Δικέφαλο, με τα περισσότερα εξ αυτών να προορίζονται για την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ, τα οποία κι έχουν «παγώσει».

Το συγκεκριμένο ωστόσο θέμα παραμένει ανοιχτό για τους Θεσσαλονικείς κι έτσι ο Σαββίδης έβαλε μόνο τα 5,3 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει η «Sportday», τα οποία όμως αφορούν τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου για την τρέχουσα χρήση. Ήτοι το ποσό που έχει δαπανήσει για τον ΠΑΟΚ ο ομογενής επιχειρηματίας μέχρι στιγμής φτάνει στα 27 εκατ. ευρώ, μαζί με τα 10 εκατ. που έβαλε κατά την είσοδό του στην ΠΑΕ και τα επιπλέον 12 εκατ. πέρυσι.

Σχετικά με το θέμα των χρεών τα πάντα εξαρτώνται όπως φαίνεται από την τρόικα η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας κι αναμένεται να αποχωρήσει ως τις 7 Μαρτίου. Μέχρι τότε αναμένουν στον ΠΑΟΚ να έχει παρθεί η απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών στις ανώνυμες εταιρίες, κάτι που αν τελικά δεν συμβεί περιπλέκει την κατάσταση μιας και θα αρχίσει η εκδίκαση των εφέσεων που είχε καταθέσει ο σύλλογος από το 2007. Εκείνο πάντως που τονίζεται από τον Δικέφαλο είναι πως οποτεδήποτε κι αν βρεθεί λύση για τα χρέη η οποία θα είναι κοντά στην πρόταση Σαββίδη για την αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου (σχεδόν 11 εκατ. ευρώ), η ΠΑΕ θα είναι σε θέση να εξοφλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου