Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Xιμένεθ προ των πυλών

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει το θέμα τού νέου προπονητή τής ΑΕΚ, αφού ο Σταύρος Αδαμίδης έχει προκρίνει την περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ και έχει δώσει την εντολή για να αρχίσουν...







οι τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ‘Ένωσης’ θεωρεί ότι η λύση τού Ισπανού είναι ενδεδειγμένη αυτή την περίοδο για την ομάδα, παρά τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν μέσα από την ομάδα (σ.σ. από τον Πέτρο Παππά), για το οικονομικό μέρος τής συμφωνίας.

Τι ζητάει

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός ζητάει 800 χιλ. ευρώ πάγιες αποδοχές τον χρόνο (συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων), για να υπογράψει διετές συμβόλαιο. Και, φυσικά, να φέρει στην Ελλάδα δύο συνεργάτες του, οι οποίοι αμείβονται με 150 χιλ. ευρώ έκαστος.

Το συνολικό κόστος, δηλαδή, να φτάνει στο 1,1 εκ. ευρώ, με τους ‘κιτρινόμαυρους’ να κάνουν προσπάθειες για να πέσει το συγκεκριμένο ποσό κάτω από το ένα εκ. Για αυτό προσπαθούν να ρίξουν τις απαιτήσεις τού Χιμένεθ στις 700 χιλ., αλλά και να είναι καλυμμένοι στο ενδεχόμενο αποζημίωσης αν χωρίσουν νωρίτερα οι δρόμοι των δύο πλευρών.

Είναι ενημερωμένος

Ο Χιμένεθ, άλλωστε, φαίνεται ότι είναι ενημερωμένος για την κατάσταση στην ομάδα, από επαφές που είχε με τον Βασίλη Τσιάρτα. Ο παλαίμαχος άσος τής ΑΕΚ τον ενημέρωσε για την πορεία τής ομάδας στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αλλά και για την οικονομική και αγωνιστική της κατάσταση. Επίσης, του μίλησε για τις υποδομές τής ομάδας (το νέο προπονητικό κέντρο κ.λπ.).

«Μένει να φτάσουμε σε συμφωνία»

Ο ίδιος ο 46χρονος προπονητής σχολίασε σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα ‘Sportday’: «Η συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο με ικανοποίησε πολύ και απομένει να φτάσουμε σε συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Δεν λέω περισσότερα μέχρι να ''σφραγίσουμε'' τη συμφωνία. Ας περιμένουμε τις διαπραγματεύσεις. Στη συνάντηση ανέλυσα κάποια πράγματα γύρω από φιλοσοφία μου και πώς μπορώ να βελτιώσω την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Αλβάρο Τόρες (μάνατζερ του Χιμένεθ), έκανε λόγω για θετική διάθεση από την πλευρά τής ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, αλλά ίσως υπάρξει τις επόμενες ώρες ή μέρες. Από τη συνάντηση εισέπραξα θετική διάθεση από την πλευρά της ΑΕΚ, ότι θέλει τον Μανόλο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται».

Το… τρίτο πρόσωπο

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πάντα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει την τελευταία στιγμή κάποιο όνομα από πού δεν έχει δει το φως τής δημοσιότητας ακόμα. Κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, εκτός αν δεν πάνε καλά οι τελικές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους τού Χιμένεθ.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Πάουλο Σόουζα φαίνεται ότι έχει μείνει πολύ πίσω, ακόμα κι αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Ισπανού. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι εμφανές ότι δεν κάνει γκελ στον κόσμο τής ομάδας, που δεν είναι εύκολο να τον εμπιστευτεί σε αυτή τη φάση τής ΑΕΚ με την προπονητική πείρα αλλά και τα αποτελέσματα που έχει.


sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου