Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

«Mε αγκάλιασαν όλοι»

Η κατάκτηση του 'τρεμπλ' είναι ο απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού για τη φετινή χρονιά σύμφωνα με τον Βασίλη Σπανούλη.Το νέο μέλος της ομάδας του Πειραιά παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα ''Πρωταθλητής''...


όπου αναφέρθηκε στην προσαρμογή του σε αυτό τον σταθμό της καριέρας του, υποστηρίζοντας ότι νιώθει πολύ ωραία, αφού ο Ολυμπιακός προχωράει σαν οικογένεια. Παράλληλα ο Σπανούλης σκιαγράφησε τον χαρακτήρα του Μίλος Τεόντοσιτς, με τον οποίο τόνισε ότι είναι πολύ δεμένος, όπως και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Αποσπασματικά οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη:

Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Τα παιδιά και οι προπονητές με ''αγκάλιασαν'' από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Νιώθω πολύ ωραία στον Ολυμπιακό! Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα και ένα μεγάλο κίνητρο. Είμαι αισιόδοξος και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε και να πάρουμε τους τίτλους... Στόχος είναι οι τρεις τίτλοι».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Με τον Μίλος υπάρχει χημεία και μεγάλος αλληλοσεβασμός μεταξύ μας. Θέλουμε πάρα πολύ και οι δύο να τα καταφέρουμε, να κάνουμε κάτι καλό για την ομάδα. Λόγω του σεβασμού και της ποιότητας που διαθέτουμε, θα βάλουμε το προσωπικό μας "εγώ" κάτω από τη ομάδα και θα κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίζει ο Ολυμπιακός».

Για το αν του φαίνεται διαφορετικός ως άνθρωπος και προσωπικότητα: «Σίγουρα ισχύει αυτό! Αυτό συμβαίνει με πάρα πολλούς παίκτες. Είναι λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά όταν είσαι συμπαίκτης, είναι τελείως διαφορετικό το συναίσθημα. Αυτό που βγάζει στο παρκέ κάθε παίκτης, δεν ανταποκρίνεται πάντα σε αυτό που είναι στην πραγματική του ζωή. Ιδίως όταν αναφερόμαστε σε αθλητές που θέλουν πάντα να κερδίζουν. Είμαστε ήδη δεμένοι όχι μόνο με τον Μίλος, αλλά με όλα τα παιδιά. Σαν μία οικογένεια κι έτσι θα προχωρήσουμε»!

Για την άμυνα στα πρώτα φιλικά και την προετοιμασία: «Το κλειδί μας είναι η καλή άμυνα και από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Με βάση την άμυνα, ξεκινάμε τους αιφνιδιασμούς μας. Πρωτεύοντες και δευτερεύοντες. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ. Έχουμε την προοπτική να το κάνουμε αυτό με τους παίκτες που διαθέτουμε, αλλά χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμα. Το ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι και μας το λέει συνεχώς ο προπονητής. Είμαστε νέα ομάδα, με νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή, που θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Θα μας πάρει χρόνο, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο πρώτος μας στόχος όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις είναι η ομάδα να κερδίζει και παράλληλα να βελτιώνει το παιχνίδι της και να βρίσκει χημεία. Γιατί έτσι θα χτίσουμε καλή ψυχολογία νικητή που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός. Στόχος είναι να βελτιωνόμαστε αγώνα και αγώνα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι όταν κρίνονται οι τίτλοι.

Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι παίξεις το καλύτερο μπάσκετ που έχεις, όταν κρίνονται οι τίτλοι… Εκεί μετράνε όλα κι εκεί διακυβεύεται το πως θα καταλήξει η σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου