Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αδαμίδης: «Δεν είναι πρώτη μου επιλογή ο Σόουζα, δεν κοιτάμε μόνο άνεργους»

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης σε πηγαδάκι που στήθηκε με εκπροσώπους των ΜΜΕ μετά την αναμέτρηση με τη Ζενίτ Αγίας Πετρόπουλης (στην πτήση επιστροφής για Αθήνα) αναφέρθηκε στο θέμα του...







επόμενου προπονητή της Ένωσης. Και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. «Δεν είναι πρώτη μου επιλογή ο Σόουζα, ούτε έχω, όπως λέτε, κάποια αδυναμία σε αυτόν. Μην τον υποτιμάτε όμως. Αν πας στην Αγγλία και ρωτήσεις ποιος είναι ο πιο ανερχόμενος προπονητής, θα σου πουν τον Πάολο Σόουζα», τόνισε.



Και συνέχισε: «Θα ταξιδέψω σήμερα (δηλαδή χθες) για το θέμα του προπονητή. Θέλω να έχω γυρίσει για το ματς με την Ξάνθη. Αν έχω γυρίσει την Κυριακή, θα σημαίνει ότι σχεδόν τον κλείσαμε. Αν όχι, θα καταλάβετε ότι συνεχίζω τις επαφές. Δεν θα πάω, όμως, μόνο σε ένα μέρος. Δεν γίνεται να κλείνεις προπονητή μέσω φαξ. Θα πρέπει να πας να μιλήσεις μαζί του ώρες για το ποδόσφαιρο, για τις ιδέες του. Εννοείται ότι θα του εξηγήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας.

Πρέπει να έρθει γρήγορα ο νέος προπονητής. Μακάρι να τον έχουμε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα το διάστημα της διακοπής. Να έχει το χρόνο ο άνθρωπος να γνωρίσει τους παίκτες και να βελτιώσει τις αδυναμίες μας. Να ξέρετε όμως κάτι, επειδή γράφετε για το μπάτζετ που θα ζητήσει. Αν πάω σε κάποιον προπονητή και μου πει ότι θέλει αυτό το μπάτζετ για το καλοκαίρι, θα του πω: άντε γεια. Ένας σοβαρός προπονητής θα έρθει στην ομάδα, θα τη δει, θα διαπιστώσει τις αδυναμίες της και μετά θα μιλήσουμε για το μπάτζετ και για τους παίκτες που θέλει. Θα πρέπει να γνωρίσει πρώτα την ομάδα.

Δεν κοιτάμε μόνο άνεργους προπονητές, αλλά και με συμβόλαιο. Δεν μπορούμε να διαρρεύσουμε ονόματα προπονητών, γιατί ίσως να δεσμεύονται ακόμα με συμβόλαιο και να δημιουργηθεί πρόβλημα με τις ομάδες τους. Άλλωστε υπάρχουν τρόποι για να σπάνε τα συμβόλαια. Δείτε την περίπτωση του Ντιόπ».

Κλείνοντας το κεφάλαιο του προπονητή, ο πρόεδρος της ΑΕΚ επεσήμανε: «Όποιος και να είναι τελικά ο προπονητής, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τον στηρίξουμε και θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσει. Πρέπει όμως κι εσείς να στηρίξετε αυτήν την ομάδα. Έχει δυνατότητες, το είδατε και σήμερα. Έχει και αδυναμίες, το ξέρουμε. Υπάρχουν κάποια προβλήματα στην τακτική και στην αγωνιστική πειθαρχία.

Βελτιώνονται όμως αυτά με έναν καλό προπονητή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες στην ομάδα, θα το δείτε. Οποιοσδήποτε προπονητής κι αν έρθει, θα έχει πίστωση χρόνου. Θα τον αφήσουμε να δείξει το έργο του. Το θέμα δεν είναι να κάνει γκελ στον κόσμο. Το θέμα είναι να κάνει δουλειά. Ο κόσμος άλλωστε μπορεί να καταλάβει ότι κάθε προπονητής χρειάζεται χρόνο».

Ονομαστικά, εκτός από τον Σόουζα, αναφέρθηκε μόνο στον Σιμεόνε, ξεκαθαρίζοντας: «Κάναμε μια επαφή, αλλά είναι πολύ ακριβός ο Σιμεόνε». Σε άλλα ονόματα δεν θέλησε να αναφερθεί ενδελεχώς. Μάλιστα, όταν του ζητούσαν επίμονα οι δημοσιογράφοι να πει 4-5 επικρατέστερους, ο Σταύρος Αδαμίδης αστειεύτηκε, λέγοντας: «Άντε θα σας πω ποιος θα είναι ο προπονητής. Ο Καραπατής με τεχνικό σύμβουλο τον Αρχοντίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου