Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ο Χόντσον "προσγείωσε" τους οπαδούς

Σκληρή απάντηση σε όσους τον επικρίνουν ότι δεν διαθέτει τα αναγκαία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να κουμαντάρει σύλλογο του μεγέθους της Λίβερπουλ, έδωσε ο Ρόι Χόντσον. Με τους "κόκκινους"...







να μετρούν μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και να βρίσκονται πλέον κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (18οι), πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Άγγλο τεχνικό ότι δεν μπορεί να περάσει τις ιδέες του στην ομάδα του Μέρσισαϊντ όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια στη Φούλαμ, γεγονός που προκάλεσε το ξέσπασμά του.

"Τί εννοείτε όταν λέτε ότι η προσέγγισή μου μπορεί να είναι λανθασμένη; Δείτε σε πόσους συλλόγους έχω εργαστεί σε 35 χρόνια καριέρας. Τί εννοείτε όταν λέτε αν μεταφράζονται οι μέθοδοί μου;

Έχουν μεταφραστεί από τη Χάλμσταντ μέχρι τη Μάλμε και από την Ξαμάξ μέχρι την Εθνική Ελβετίας", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Χόντσον ενόψει του αγώνα με τη Μπλάκπουλ στο "Άνφιλντ", και πρόσθεσε:

"Βρίσκω προσβλητική την ερώτηση. Για να υποννοείς ότι, οι μέθοδοι που ακολουθώ εδώ και 35 χρόνια και με έχουν κάνει έναν από τους πιο σεβαστούς τεχνικούς στην Ευρώπη, δεν δουλεύουν ξαφνικά, είναι δύσκολο να το πιστέψω. Η εμπειρία είναι σημαντικό προσόν για οποιονδήποτε προπονητή.

Έχουμε μία δουλειά να κάνουμε και ξέρουμε τί να κάνουμε. Οι δημοσιογράφοι κοιτούν περισσότερα τα ονόματα παρά τις εμφανίσεις, με αποτέλεσμα η κριτική να βασίζεται στα ονόματα παρά σε αυτά που έχουν κάνει οι παίκτες στο παιχνίδι.

Δεν μπορείς να ζεις σε έναν ονειρικό κόσμο που θα είναι ωραίο κάθε φορά που ένας παίκτης σου περνάει τέσσερις παίκτες πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα".

Επιπλέον, ο 63άχρονος τεχνικός ξεκαθάρισε πως είναι παράλογο να ζητούν από μία ομάδα που τερμάτισε πέρυσι 7η να συναγωνίζεται με το... καλημέρα ομάδες με τον ίδιο κορμό για χρόνια, όπως για παράδειγμα οι Τσέλσι και Άρσεναλ.

"Οι προσδοκίες εδώ είναι πολύ υψηλές. Ο κόσμος προτείνει δηλαδή να κάνουμε τα ίδια πράγματα με την Άρσεναλ., η οποία έχει την ίδια ομάδα για τα τελευταία έξι χρόνια και την Τσέλσι, που είναι πρωταθλήτρια;

Εάν πιστεύουν κάτι τέτοιο τότε θα τους κατηγορούσα για μή ρεαλιστές. Αυτή είναι νέα ομάδα, υπάρχουν τέσσερις με πέντε νέοι παίκτες.

Πέρυσι τερματίσαμε 7οι και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να συγκρινόμαστε με την Τσέλσι ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Θα είναι ωραίο αν τους φτάσουμε, όμως δεν έχω σίγουρα αυτή την απαίτηση από τους ποδοσφαιριστές μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου