Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ξεπερνά τον εαυτό του!

Ήμουν από εκείνους που όταν ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε, ίσως περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, με τη διαιτησία των πρώτων αγωνιστικών, είχα γράψει ότι για πολλούς αυτή η κίνηση φανέρωνε αδυναμία...







Το ίδιο πιστεύω και τώρα μετά τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Παναθηναϊκού. Είναι ξεκάθαρο ότι οι «πράσινοι» βλέποντας ότι η ομάδα τους βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, προσπαθούν να στρέψουν αλλού τα βλέμματα και να βρουν άλλοθι.

Μέχρι και ο Δημήτρης Σαραβάκος έγραψε σε αθλητική εφημερίδα μετά το ματς με την Κοπεγχάγη ότι «είχα πολλά χρόνια να δω τόσο κακό τον Παναθηναϊκό». Εν αναμονή, λοιπόν, της αποψινής αναμέτρησης του ΠΑΟ με τον Εργοτέλη, επαναλαμβάνω αυτό που υποστήριξα και πριν από μερικές ημέρες ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακόμη κι αν δεχθώ ότι Μόνχε και Τοροσίδης έπρεπε να αποβληθούν χθες με δεύτερη κίτρινη, ακόμη κι αν δεχθώ ότι ήταν «αυστηρό» το πέναλτι σε βάρος του Μιραλάς, η ουσία δεν αλλάζει. Ποια είναι αυτή; Ότι ο Ολυμπιακός παίζει ως τώρα την καλύτερη μπάλα και με το σπαθί του είναι πρώτος στη βαθμολογία.

Βλέπω, επίσης, ότι ο Βαλβέρδε έτσι όπως πάει θα ξεπεράσει και τον εαυτό του. Κακά τα ψέματα, μπορεί ο Ολυμπιακός με τον Βάσκο να είχε πάρει περίπατο και το προπέρσινο πρωτάθλημα, αλλά ούτε τέτοια μπάλα είχε παίξει, ούτε τόσο ανώτερος από τους αντιπάλους του έδειχνε.

Ο φετινός Ολυμπιακός ειδικά στα τελευταία δύο παιχνίδια του «Καραϊσκάκη» νομίζεις ότι έχει αντιπάλους ομάδες Β’ Εθνικής. Μόλις βάζει τη μπάλα κάτω, την εξαφανίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι και στα δύο παιχνίδια, το σκορ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Με τον Αστέρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 26 τελικές και χθες 23, χωρίς, μάλιστα, να είναι τόσο καλοί όσο το προηγούμενο Σάββατο.

Ξεχειλίζει από ποιότητα ο φετινός θρύλος και νομίζω ότι από πλευράς ετοιμότητας η ομάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το 60%. Φαίνεται αυτό από τα «νεκρά διαστήματα» που έχει ακόμη στο παιχνίδι της, από τις πολλές ευκαιρίες που χάνει, αλλά και από το «αστείο» γκολ που δέχθηκε χθες, το οποίο, μάλιστα, ξεκίνησε από διαδοχικά… τακουνάκια των φιλοξενουμένων.

Το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν ο Ερνέστο και οι παίκτες του, είναι να διατηρήσουν αυτό το ρυθμό και εκτός έδρας. Εκεί που τα γήπεδα θα είναι χωράφια, το ξύλο θα πέφτει αλύπητα από τους αντιπάλους και οι φίλοι τους στις εξέδρες θα είναι πολύ λιγότεροι.

Αν ο Ολυμπιακός δείξει χαρακτήρα και μακριά από το «Καραϊσκάκη», δεν επαναληφθεί το έγκλημα του «Καυτανζογλείου» και η ομάδα είναι σοβαρή, πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μπορεί να κατακτηθεί πιο εύκολα και από το προηγούμενο, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ την 8η αγωνιστική.

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου