Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Δαβίδ «ψηλώνει»!

Από αυτό εδώ το βήμα λέγαμε πως ο Παύλος Δερμιτζάκης στην «μάχη» της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ως «Δαβίδ» δέχθηκε ένα μεγάλο προπονητικό «χτύπημα» με τον Αργεντίνο να του...







παίρνει το… πορτοφόλι. Λίγες μέρες αργότερα, ο Έλληνας τεχνικός, έδειξε πως παίρνει… ύψος και πως ακόμα υπάρχουν μάγκες προπονητές.

Αυτό άλλωστε το είχαμε τονίσει και με την περίπτωση του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος, μπορεί να έκανε λάθος, κάτω από πίεση, ωστόσο είχε το θάρρος να το παραδεχθεί και να «στυλώσει» τα πόδια του, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος να παλέψει για να αφήσει έργο στον Παναθηναϊκό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου για να λύσει μερικές παρεξηγήσεις που είχαν βγει μετά την ήττα στο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Άρη. Ο Έλληνας προπονητής, με σωστά επιχειρήματα, έδωσε απαντήσεις σε όλους τους επικριτές του και εμφανίστηκε έτοιμος για να «απαντήσει» στα «χτυπήματα» από μερικούς που ήθελαν το κεφάλι του στο… πιάτο.

Μπορεί στο ντέρμπι με τον συμπολίτη ο Παύλος Δερμιτζάκης να υπέπεσε σε μερικά λάθη, αλλά το πρωτάθλημα δεν κρίνεται μόνο στα ντέρμπι. Εμείς από εδώ είχαμε πει πως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε και την… ταυτότητα του Έλληνα προπονητή, αλλά δεν ζητήσαμε να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο» ο πρώην τεχνικός του Πανθρακικού.

Άλλωστε, άπαντες θεωρούμε πως ένας προπονητής θα πρέπει να κρίνεται στο τέλος της σεζόν. Ακόμα κι αν κάνει κάποια λάθη, μπορεί στην συνέχεια να καταφέρει να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Θυμάστε τι είχε γίνει πέρυσι με τον Νίκο Νιόπλια. Ο Παναθηναϊκός που πήγαινε ολοταχώς για το πρωτάθλημα, ηττήθηκε στο μεγάλο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό.

Αλλά στο «τριφύλλι» άφησαν τον Έλληνα τεχνικό να συνεχίσει την δουλειά του, αφού θα ήταν καταστροφική η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο τον άφησαν, αλλά έριξαν δίπλα του ένα πέπλο προστασίας, αφού έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Κάνουν ταμείο στο τέλος. Και φανταστείτε ότι ο Νιόπλιας έχασε από έναν… σκάουτερ. Όχι από τον μεγάλο Κούπερ. Μεγάλη διαφορά.

Επιστρέφω στον Παύλο Δερμιτζάκη για να τονίσω πως με την τοποθέτησή του, ο «Δαβίδ» ψήλωσε! Πήρε πολλούς πόντους, όχι μόνο στην «κοινότητα» του ποδοσφαίρου, αλλά το σημαντικό, απέναντι στους φιλάθλους. Ο λόγος; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άκουσαν έναν άνθρωπο που θέλει να πετύχει με τον «Δικέφαλο».

Είναι έτοιμος ο άνθρωπος αυτός να δώσει και την… ψυχή του για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει με την ομάδα. Έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να λύσει κάθε παρεξήγηση που υπάρχει και έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα να κριθεί. Αλλά να κριθεί στο τέλος. Εκεί που θα γίνει το ταμείο.

Για μία ακόμα φορά, οι Έλληνες προπονητές, κυρίως οι νέοι που κατά την ταπεινή μου άποψη, γνωρίζουν περισσότερο ποδόσφαιρο από τους… δεινόσαυρους, δείχνουν ότι έχουν τα «αβγά» και την θέληση να παρουσιάσουν έργο. Όπως είπαμε μπράβο στον Νιόπλια για την μαγκιά του, τώρα θα πούμε ένα μεγαλύτερο μπράβο στον Δερμιτζάκη που έδειξε ότι ακόμα υπάρχουν άνδρες με παντελόνια!



sportsecrets

2 σχόλια:

  1. Αντε ρεεεεεε.Τουλαχιστον εξηγηστε το λογο.Αλλιως να σταματησουμε και εμεις να μπαινουμε εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή