Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κόντης: «Κοινό όραμα το νέο γήπεδο»

Με τα οικονομικά ζητήματα να απασχολούν κυρίως τη συζήτηση, ο Γιάννης Κόντης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φιλοδοξίες του για την ομάδα του Άρη, μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο της ομάδας. Με συνέντευξη...







του στον “Άρης FM”, ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» μίλησε για την επέκταση της σύμβασης με το συνδρομητικό κανάλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα έσοδα από τις διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών, τονίζοντας ότι αν τα τελευταία αυξηθούν τότε θα αυξηθούν και τα θετικά αποτελέσματα από το στοίχημα των ομάδων της Superleague για συνεχή βελτίωση.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στους στόχους του Άρη, με σημαντικότερο εξ αυτών να αποτελεί η κατασκευή του γηπέδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης…


Για την επέκταση της συμφωνίας με το συνδρομητικό κανάλι: «Το ποδόσφαιρο θα βρίσκει πάντα λεφτά, καθώς έχει αποδειχθεί σε όλη την Ευρώπη με έργα ότι είναι το άθλημα στο οποίο καταφεύγει ο κόσμος. Η τηλεόραση ήρθε για να ζητήσει επέκταση δύο ακόμη ετών, ενώ και ο ΟΠΑΠ ζητά συμφωνία στην κεντρική διαχείριση της Λίγκας και χωριστή συμφωνία με την κάθε ΠΑΕ. Το ποδόσφαιρο είναι το «αποκούμπι» των φτωχών και των αδικημένων. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι άνθρωποι της τηλεόρασης και γι’ αυτό το πληρώνουν.

Το κανάλι της NOVA έχει 350 χιλιάδες συνδρομητές και δεν αναλώνεται μόνο στο να προβάλει ταινίες. Επομένως, συνεχίζει η παρούσα συμφωνία για δύο ακόμη χρόνια.
Μάλιστα, αν προσχωρήσει ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη στη συμφωνία, το ποσό των 43 εκατομμυρίων θα ανέβει, όπως θα ανέβει και το ποσό που θα λαμβάνει ετησίως ο Άρης, εισπράττοντας περίπου 150 χιλιάδες ευρώ.

Ικανοποιεί η πρόθεση της NOVA, η οποία με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να διατηρήσει και τους συνδρομητές της και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες απολαβές στο μέλλον».

Για το γεγονός ότι οι ΠΑΕ του ελληνικού πρωταθλήματος θέλουν να εξασφαλίσουν το ποσοστό του 10% από τις στοιχηματικές εταιρείες, με δεδομένο ότι τα κέρδη τους από τους αγώνες είναι πολύ μεγάλα: «Ο ΟΠΑΠ θεωρεί ότι τα χρήματα που μας δίνει από τη διαφήμιση, η οποία είναι ανταποδοτική, είναι μέρος του στοιχήματος. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, που ποδοσφαιρικά και στοιχηματικά είναι μικρότερη χώρα, δίνονται περίπου 150 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτό, στην ουσία, γίνεται για να αναβαθμιστεί το Πρωτάθλημα.

Βλέπουμε, ακόμη, ότι το Πρωτάθλημα της Γαλλίας που δεν ήταν από τα καλύτερα παλιότερα, τώρα πια πρωταγωνιστεί. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως η Τουρκία.

Πρόσφατα βρέθηκα σε μία συνάντηση στο εξωτερικό, όπου συζητήθηκε το γεγονός ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα γίνει λοκ άουτ όλων των ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, προκειμένου να ζητήσουν χρήματα από όλες τις στοιχηματικές εταιρείες. Αυτό είναι και το μοναδικό μέσο πίεσης πλέον. Δεν απέχει πολύ αυτή η κίνηση, η οποία θα αποφέρει χρήματα στις ομάδες.

Η λογική των διάφορων εταιρειών είναι ότι «παίζουμε το Πρωτάθλημά σας, αλλά παίζουμε και άλλα Πρωταθλήματα». Γι’ αυτό, λοιπόν, θα κλείσουν όλες οι Λίγκες. Υπάρχει αυτή η σκέψη και θεωρώ πως αυτό είναι που πρέπει να γίνει».

Για τα προγνωστικά στο στοίχημα του Άρη να διαγράφει συνεχώς ανοδική πορεία: «Γενικά είμαι αισιόδοξος. Αυτήν την αισιοδοξία την εκφράζω από τότε που ο Άρης ανέβηκε από τη Β’ Εθνική. Εστιάσαμε στο να φέρουμε παίκτες που προέρχονται από μία ποδοσφαιρική σχολή, με σκοπό να αποκτήσει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού η ομάδα. Ο Άρης έχει αγωνιστική ταυτότητα.

Όπως είπε και ο κ. Κούπερ σε συνέντευξή του, ο Άρης τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να κοιτάει και άλλους στόχους. Σημειώνονται βήματα προόδου στον Σύλλογο. Έχουμε κάνει προπονητικά κέντρα και όλοι προσανατολίζονται στο κοινό όραμα του γηπέδου, κάτι που για μένα είναι πιο σημαντικό και από έναν τίτλο.

Πρέπει, όμως, να βοηθήσει και η Πολιτεία σε αυτό το όραμα. Το κράτος από τη μία δε θέλει να παρεμβαίνει, αλλά θέλει να δυσκολεύει την κατάσταση όταν θέλεις να προχωρήσεις».

Για την κλήση σε απολογία των «αιώνιων», με αφορμή τις συνεχείς ανακοινώσεις που εξέδωσαν τις τελευταίες ημέρες: «Με βάση αυτό το παράδειγμα, μπορεί ο κόσμος να καταλάβει για ποιο λόγο δεν πρέπει να βγαίνουν ανακοινώσεις αμέσως μετά από μία αδικία και εν βρασμώ ψυχής. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να υπάρχει λογική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Όποιος θέλει να τοποθετείται με τέτοιους τρόπους, θα πληρώνει και το τίμημα».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αξιολύπητη και γι’ αυτό φταίει ο τρόπος, με τον οποίο διευθύνεται το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ότι κατά καιρούς μπαίνουν σε υπεύθυνες θέσεις υπουργοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα. Στη συνέχεια, έρχονται άλλοι, που επίσης δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πάει λέγοντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου