Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Παίκτες με ψυχή και παίκτες με τουπέ...

Aπό την μια είχαμε τους τελειωμένους και αδιάφορους πριν από δυο εβδομάδες, αλλά ψυχωμένους και με απίστευτη θέληση πλέον, παίκτες της ΑΕΚ και από την άλλη είχαμε τους πρωταθλητές πέρυσι και με...απίστευτο τουπέ φέτος παίκτες του Παναθηναϊκού. Φυσικά και η πλάστιγγα έγειρε προς την μεριά των πρώτων.

Η Ένωση έχει δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο από την στιγμή που την ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ. Όχι ότι παίζει καμιά μπαλάρα, αλλά τουλάχιστον βλέπεις ότι οι παίκτες της πλέον έχουν πάθος, τρώνε σίδερα και δίνουν πάνω από το 100% του εαυτού τους μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Είτε ο αντίπαλος λέγεται Παναθηναϊκός, είτε λέγεται Πανσερραϊκός.

Μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αφού ο δικέφαλος επικράτησε επί ενός εκ των αντιπάλων του για τη διεκδίκηση του τίτλου, η ΑΕΚ μπήκε για τα καλά στο κόλπο του πρωταθλήματος και πλέον περιμένει την «κόκκινη» γκέλα την άλλη βδομάδα για να αγγίξει κορυφή. Τα όνειρα τίτλου δεν γίνονται επειδή πλέον η ομάδα έχει προπονητή με όραμα και όρεξη για δουλειά, αλλά επειδή οι παίκτες δείχνουν τρομερή όρεξη για τη δουλειά τους, κάτι που σιγά σιγά θα βγαίνει και στο γήπεδο.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φέτος δείχνουν ένα υφάκι άνευ προηγουμένου και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις εμφανίσεις τους. Ειδικά οι μεγάλες κολώνες που πέρυσι στηρίχθηκε το οικοδόμημα του ντάμπλ, Κατσουράνης Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης χωρίς λόγο σε κάθε ματς μπαίνουν μέσα λες και είναι οι Εμίρηδες και έχουν απέναντι τους, τους κακομοίρηδες.

Παίζουν στην ομάδα γιατί πρέπει, διαμαρτύρονται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, σε αντιπάλους, διαιτητές και συμπαίκτες άνευ λόγου και αιτίας, ενώ τα τρεξίματα τους και τόσο η δημιουργική όσο και η ανασταλτική τους συνεισφορά είναι ανύπαρκτη. Όσο λοιπόν ο Νιόπλιας δεν το παίρνει απόφαση και δεν κάνει βαθιές τομές, τόσο οι «πράσινοι» θα χάνουν έδαφος και θα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν πάντως εκεί στην Παιανία να στείλουν κάποιον να μαζέψει τις καλαμιές, γιατί έχουν μαζευτεί πολλές και μάλιστα σε πολύ μικρό χώρο…

sportsecrets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου