Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός αγνοείται…

Όταν μια ομάδα συνολικού μπάτζετ περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ δεν πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας άνθρωπος. Φταίνε όλοι από τον πρόεδρο μέχρι και τον τελευταίο φροντιστή. Ο Παναθηναϊκός...







όπως λέει και ο τίτλος (εμπνευσμένος από το επιτυχημένο σίριαλ του MEGA), αγνοείται αυτή τη χρονική στιγμή…

Η ομάδα που πέρυσι έκανε περίπατο κατακτώντας το νταμπλ, η πιο επιθετική ομάδα του περσινού πρωταθλήματος, η ομάδα με τα περισσότερα κορνερ στο περσινό, πρωτάθλημα, η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στο περσινό, πρωτάθλημα, η ομάδα με τις περισσότερες επιθέσεις στο περσινό πρωτάθλημα, φέτος έχει γίνει φάντασμα!

Οι φίλοι της την αναζητούν από την πρώτη αγωνιστική χωρίς να έχουν βρει ούτε ένα ίχνος της μέχρι τώρα. Έχοντας τους ίδιους παίκτες, συν κάποιες δυνατές προσθήκες, ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει στο παραμικρό την ομάδα της περασμένης περιόδου. Δεν επιτίθεται, δεν σκοράρει, δεν πρεσάρει, δε δημιουργεί, δεν επιβάλλεται στον αντίπαλο, όπως έκανε πέρυσι.

Ο Νίκος Νιόπλιας, τον οποίο επανειλημμένα έχουμε στηρίξει από αυτό εδώ το blog, αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι, ότι του έχει πέσει βαρύς ο «πράσινος» πάγκος. Εδώ και περίπου ένα χρόνο που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι, ακόμα και όταν πέρυσι ο ΠΑΟ είχε σαφέστατο προβάδισμα κόντρα στους αντιπάλους του και συνάμα ψυχολογικό αβαντάζ, κατάφερε και έχασε από τον Μπάντοβιτς.

Ο ταλαντούχος Έλληνας τεχνικός έχει στερέψει από ιδέες στο παιχνίδι του και αυτό κάνει το «τριφύλλι» άκακο αμνό κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα δεν είναι δουλεμένη καθόλου σε θέματα τακτικής ή οι παίκτες της δεν θέλουν να ασχολούνται με αυτά που τους λέει ο προπονητής τους και κάνουν του κεφαλιού τους.

Ο Παναθηναϊκός εδώ και δυο μήνες παίζει χωρίς κέντρο και αυτό το πληρώνει μέχρι στιγμής πολύ ακριβά. Μεγάλοι παίκτες οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, αλλά αν δεν μπορούν τη συνεχόμενη ροή ας το πούνε δεν είναι ντροπή. Κακό στην ομάδα και στους εαυτούς τους κάνουν με αυτές τις εμφανίσεις που έχουν έως τώρα.

Ο ΠΑΟ δεν έχει τρεξίματα, δεν πάει πρώτος στην μπάλα και όπως έχω ξαναγράψει, δεν κάνει ούτε ένα τάκλιν. Επανέφερε στο παιχνίδι του το παράλληλο ποδόσφαιρο, που προς στιγμήν πέρυσι το είχε αφήσει στην άκρη και άφησε τη δημιουργία στο συρτάρι.

Όσον αφορά τις βαθιές τομές που προανήγγειλε ο Νικόλας Πατέρας, μετά το ματς με την Κοπεγχάγη; Εγώ δεν έχω δει καμία μέχρι σήμερα. Μόνο τον Κέζο βάλθηκαν να φάνε και να ρίξουν όλες τις ευθύνες πάνω του… Κατά τα άλλα, ούτε ένα αυτάκι δεν έχει τραβηχτεί. Μήπως ήρθε η ώρα και για κάποια πρόστιμα, να αρχίζει λίγο να πονάει η αποτυχία; Λέω εγώ τώρα…

www.sportsecrets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου