Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Μίσσας: Η Εθνική ανέβηκε επίπεδο

Η Εθνική μπάσκετ γυναικών βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος, όπως δήλωσε ο Κώστας Μίσσας στην SportDay. "Η 11η θέση, συγκρινόμενη με τις υποδομές που υπάρχουν και τις ομάδες που συμμετέχουν, ήταν σημαντική...







και έτσι η Εθνική ανέβηκε επίπεδο. Βρίσκεται στην ελίτ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε:

Κόουτς, η κατάκτηση της 11ης θέσης ήταν η αναμενόμενη; Ή, μήπως, περιμένατε κάτι περισσότερο;

«Στόχος μας εξ αρχής ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση και έτσι ματς με ματς πηγαίναμε βήμα βήμα. Είχαμε γνώση, άλλωστε, τι ομάδες αντιμετωπίζαμε. Δεν ζούμε σε διαφορετικό κόσμο. Φτάσαμε, λοιπόν, στο ματς απέναντι στη Λευκορωσία, το οποίο θα μας έδινε την 8η θέση. Βασικά σπάνια μιλάω για τέτοια ζητήματα, αλλά ήταν "κλοπή" αυτό το παιχνίδι. Ετσι, θα μπορούσαμε σε διαφορετική περίπτωση να είχαμε την 8η θέση, η οποία θα ήταν ταβάνι για εμάς. Αλλά και η 11η θέση, συγκρινόμενη με τις υποδομές που υπάρχουν και τις ομάδες που συμμετέχουν, ήταν σημαντική και έτσι η Εθνική ανέβηκε επίπεδο. Βρίσκεται στην ελίτ».

Η Εθνική ανέβηκε επίπεδο όπως αναφέρατε. Ποιο είναι το επόμενο στοίχημα;

«Αρχίζει ένας νέος κύκλος προγραμματισμού. Ο προηγούμενος ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε ύστερα από μία τετραετία. Αναμφισβήτητα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση».

Οταν λέτε ότι ένας νέος κύκλος ανοίγει, πώς το μεταφράζετε στο μυαλό σας;

«Είναι λογικό κάθε ομάδα να χρειάζεται ενίσχυση και γι' αυτό αναφέρθηκα και στις Ντάγκλας, Μέρφι οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και ευελπιστούμε να γίνει αυτό. Οπως και τη βοήθεια της κάθε Ελληνίδας που θέλει να θέσει ως προτεραιότητα το μπάσκετ και αν είναι τέτοια η αγωνιστική της βελτίωση, να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ομάδα του νέου κύκλου. Ομως, μεγάλο ρόλο παίζει και το πρωτάθλημα. Διότι αν φεύγει η μία ομάδα μετά την άλλη, πώς να λειτουργήσει το πλάνο; Γιατί ναι μεν υπάρχει η βιτρίνα, αλλά αν δεν υπάρχει σκληρή δουλειά, τότε θα πάψει να υπάρχει».

Οσον αφορά την επόμενη μέρα, θα σας έχει στον πάγκο της η Εθνική Γυναικών;

«Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει ξεκούραση, διότι με το τεχνικό μου επιτελείο είμαι στον... δρόμο 4 μήνες και το μυαλό μας είναι γεμάτο μπάσκετ, άρα χρειάζεται να καθαρίσει. Είμαι προπονητής της ΕΟΚ (σ.σ.: τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος Κορασίδων), αλλά από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Είναι νωρίς για συζητήσεις. Ολα είναι ανοιχτά σε αυτό το κομμάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου