Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Δεν επηρεάζεται ο Τζόρβας"

O Τάκης Οικονομόπουλος, με αφορμή τα λάθη του Αλέξανδρου Τζόρβα στο ματς με την Κοπεγχάγη, τόνισε ότι ο τερματοφύλακας των "πρασίνων" δεν επηρεάζεται ψυχολογικά από τέτοιου είδους λάθη. Αναλυτικά η συνέντευξη...






του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, Τάκη Οικονομόπουλου, στον "Sentra 103,3":


Για το πως αισθάνεται ένας τερματοφύλακας όταν έχει κάνει λάθος και κατηγορείται από όλους: "Τα έχω περάσει και εγώ. Στην πορεία του Γουέμπλεϊ, είχα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Στο μοναδικό παιχνίδι που έφαγα ένα γκολ και έφταιξα, έπεσε όλο το βάρος πάνω μου. Αλλά δεν με πείραξε και δεν με επηρέασε καθόλου. Μπορεί να στεναχωρήθηκα εκείνη την στιγμή αλλά συνέχισα. Είχα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μπαίνοντας στο γήπεδο πρέπει να τα ξεχνάς όλα".

Για το πως μπορεί να αισθάνεται ο Τζόρβας μετά το λάθος του στον αγώνα με την Κοπεγχάγη: "Επειδή ξέρω τον χαρακτήρα του δε νομίζω ότι τον επηρέασε. Είναι ένα παιδί το οποίο δεν επηρεάζεται καθόλου με ό,τι και αν του κάνεις και ό,τι και αν γράψεις για αυτόν. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει. Έκανε ένα λάθος αλλά τερματοφύλακας είναι και δικαιούται να κάνει λάθη. Μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να έγινε αυτό αλλά πέρασε και προχωράμε πιο κάτω. Έχει τον χαρακτήρα να το ξεπεράσει".

Για το αν είναι σημαντικό για έναν τερματοφύλακα, μετά από ένα λάθος του να ξεκινήσει στην ενδεκάδα του επόμενου αγώνα και τι ψυχολογία θα έχει: "Είναι σημαντικό. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του που μπορεί να περνάει από το μυαλό του αλλά δε νομίζω να τον επηρεάζει. Επειδή τον ξέρω από μικρό σας λέω ότι είναι πολύ καλός και δυνατός χαρακτήρας".

Για το πως βλέπει μέχρι τώρα τον Παναθηναϊκό: "Με την Ξάνθη πες ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι και έφερες ισοπαλία και άντε στο δεύτερο έγινε ό,τι έγινε με τον Δαλούκα. Πάμε στην Καβάλα 2-2 στο ίδιο περσινό σκηνικό. Παναθηναϊκός πουθενά. Μετά πάμε Μπαρτσελόνα. Με τον Πανιώνιο αν είχαν ακόμα 10 λεπτά θα μας ισοφάριζαν, με την ψυχολογία που είχαν τα παιδιά. Στην συνέχεια παίζεις με την Κοπεγχάγη και βλέπεις έναν Παναθηναϊκό ο οποίος είναι τραγικότατος. Σβήνεις όλα τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος και περιμένεις το παιχνίδι με την Κοπεγχάγη. Και έρχεται στο γήπεδο σου, λες και είναι η Μπαρτσελόνα, και σε καθαρίζει σαν ...αυγό. Έχεις μέσα 50.000 κόσμο και βλέπουν αυτή την εικόνα. Ο Παναθηναϊκός είναι τραγικός. Βλέπαμε τα προηγούμενα παιχνίδια και λέγαμε ότι θα ανακάμψει αλλά δεν κάνει τίποτε. Βλέπεις τον πρόεδρο του Εργοτέλη, τον κύριο Παπουτσάκη, να λέει ότι περιμένουμε τον Παναθηναϊκό να τον κερδίσουμε. Να βγει ο Πατέρας και ο κόσμος και να πούνε τι;"

Για το τι κρίνει ο ίδιος για την ομάδα: "Ο Παναθηναϊκός είναι τραγικός. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι αργός, Σαριέγκι αργός και αυτός. Δεν υπάρχουν πουθενά χαφ. Αν έπαιζε ο Καραγκούνης με την Κοπεγχάγη μπορούσε να περάσει ο Παναθηναϊκός. Είχε τσαμπουκά. Μπήκε μέσα και ανακάτεψε λίγο την ομάδα αλλά δεν του βγήκε. Όταν είσαι Παναθηναϊκός, παίζεις στο Ολυμπιακό στάδιο και έχεις μία φάση με τον Σισέ στα 30 δευτερόλεπτα και την δεύτερη ευκαιρία την κάνεις στο 90', δεν μπορείς να λέγεσαι Παναθηναϊκός".

Για το τι φταίει για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: "Νομίζω ότι είναι όλοι κουρασμένοι. Μερικοί ποδοσφαιριστές πρέπει να φύγουν από τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Καλός παίκτης ο Σίλβα, Βραζιλιάνος, αλλά δεν κάνει για την ομάδα. Τον πέρασε ο Νουάτσι από την εξωτερική λες και ήταν σταματημένος. Είναι κακή εικόνα όλων. Δεν πιστεύω ότι είναι απροπόνητη η ομάδα. Είναι κουρασμένη. Αυτά που ήταν να δώσουν στον Παναθηναϊκό τα έδωσαν. Είναι μερικοί παίκτες που πρέπει να φύγουν. Ο Τζόρβας για παράδειγμα είναι σε καλή κατάσταση αλλά τι να το κάνω αυτό από την στιγμή που δεν κερδίζει ο Παναθηναϊκός; Δεν υπάρχει επιθετικός να δημιουργήσει γκολ".

Για το αν υπάρχει συνταγή για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας: "Αν αύριο ο Παναθηναϊκός χάσει έχουν τελειώσει όλα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι φταίνε οι ποδοσφαιριστές που έγιναν φέτος μεταγραφή, όπως λένε μερικοί. Με Κοπεγχάγη για παράδειγμα παίζανε οι ίδιοι παίκτες με πέρσι. Σε ένα παιχνίδι φωτιά όπως αυτό δεν μπορείς να βάζεις το μικρό τον Μαρίνο να παίξει. Τι να κάνει το παιδί. Τον έβαλε και με την Μπαρτσελόνα να φυλάξει τον Μέσι. Είναι μικρό παιδί και δεν μπορεί. Να βάλει κάποιον άλλον που να έχει εμπειρία. Δεν πρέπει να ρίχνουμε όμως την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές γιατί φταίει και ο Νιόπλιας. Είσαι προπονητής και πρέπει να αλλάξεις και να βρεις την χημεία της ομάδας".

Για το αν αλλάζει κάτι τώρα ή τι θα άλλαζε ο ίδιος: "Θέλει έναν άνθρωπο μέσα στα αποδυτήρια. Να δει τι γίνεται και να ψάχνει. Δεν μπορεί να είναι μόνος του ο Νιόπλιας, γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Πρέπει να έχεις έναν γενικό αρχηγό, δηλαδή ένα συνδετικό κρίκο, για να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών και να τους αναζωογονήσει".

Για το αν ρίχνει όλη την ευθύνη στον Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Δεν φταίει μόνο ο Σίλβα αλλά αυτοί που έχουν την εμπειρία, αυτοί πρέπει να σηκώσουν την ομάδα. Τι να σου κάνει ο Μαρίνος; Να πάει να πάρει την μπάλα να σου βάλει γκολ; Τι να σου κάνει ο Σισέ; Περίμενε την μπάλα από πίσω να πάει μπροστά και την κοίταζε με το κιάλι. Δεν υπήρχαν χαφ. Ήταν ασύνδετοι παντού. Μπορεί να είσαι παιχταράς και να έχεις προσφέρει στην ομάδα αλλά το θέμα είναι τι δίνεις στον Παναθηναϊκό. Φωνάζανε παλιά για τον Σαλπιγγίδη αλλά λείπει από τον Παναθηναϊκό. Δεν έχεις έναν παίκτη που να είναι φουνταριστός. Για μένα ο Βύντρα είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Είμαι αντίθετος με τον κόσμο που έβριζε παλιά τον Βύντρα. Κάθε Κυριακή με άριστα το δέκα θα δώσει το εφτά αλλά θα δώσει και την ψυχή του για Παναθηναϊκό. Όπου και να τον βάλεις θα παίξει και θα προσπαθεί. Αυτό που έχει αυτό προσφέρει. Κανένας άλλος δεν έχει προσφέρει περισσότερα".

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει τρόπος να αλλάξει κάτι ο Νιόπλιας: "Δεν ξέρω αλλά όταν είσαι προπονητής πρέπει να ψάξεις και να βρεις την λύση. Αυτό πρέπει να το κάνεις όλη την εβδομάδα, να δεις τι φταίει και να αναρωτηθείς. Δεν γίνεται να νευριάζεις όταν σε ρωτάει ο δημοσιογράφος γιατί η ομάδα ήταν αποκομμένη. Αφού έτσι ήταν η ομάδα σου, γιατί νευριάζεις;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου