Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνει τον… Κούπερ της η ΑΕΚ!

Μετά τον Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Πολ Λε Γκεν ή Πολ Λε Γκουέν, όπως αναφέρουν πολλοί, για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως με τον νεαρό προπονητή...








η Ένωση αναζητά τον δικό της… Κούπερ, αφού Αργεντινός και Γάλλος παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία στην καριέρα τους στους πάγκους και σας τα παρουσιάζουμε.
Μπορεί ούτε την Τρίτη η ΑΕΚ να κατάφερε να βρει τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Ντούσαν Μπάγεβιτς, ωστόσο, όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη αναφορά, η Ένωση κινείται σε σωστή βάση για την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας.

Έτσι, μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Ισπανό προπονητή, οι «κιτρινόμαυροι» στράφηκαν στον Πολ Λε Γκεν. Το να αναφέρουμε ότι ο Γάλλος τεχνικός είναι εξαιρετική επιλογή, μάλλον είναι λίγο… άκυρο, αφού όλοι γνωρίζουν τις ικανότητες του νεαρού προπονητή. Βέβαια, αν «βγει» για την ΑΕΚ, είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως οι περγαμηνές είναι πολύ καλές.

Πάντως, με την επιλογή του Λε Γκεν, η Ένωση δείχνει ότι κινείται στα πρότυπα του… Άρη, καθώς η καριέρα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τον Γάλλο κόουτς έχουν πολλές ομοιότητες, ακόμα και τους χωρίζουν περίπου δέκα χρόνια. Για την ακρίβεια, οι δύο προπονητές έχουν διαφορά οκτώ ετών, μια και ο Αργεντίνος είναι 54 και ο Λε Γκεν είναι 46.

Οι δύο τεχνικοί έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με δύο ομάδες. Συγκεκριμένα, ομάδα ορόσημο στην προπονητή καριέρα του Κούπερ ήταν η Βαλένθια, ενώ για τον Λε Γκεν ήταν η Λυών. Επί των ημερών τους, οι δύο σύλλογοι παρουσίασαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Μετά την απομάκρυνσή τους, οι επόμενο… σταθμοί δεν ήταν αυτοί που θα ήθελαν οι προπονητές, σε επίπεδο δουλειάς, καθώς ο 54χρονος κόουτς του Άρη, πέρασε από τις Ίντερ, Μαγιόρκα, Ρεάλ Μπέτις και Πάρμα, χωρίς να καταφέρει κάτι σημαντικό, ενώ ο Γάλλος τεχνικός πέρασε από την Ρέιντζερς και την Παρί Σεν Ζερμέν, κινούμενος στα… ρηχά.

Μία ακόμα ομοιότητά τους ήταν η παρουσία τους σε πάγκο εθνικής ομάδας. Και οι δύο βρέθηκαν σε εθνικές από διαφορετική ήπειρο από την οποία προέρχονται, με τον Κούπερ να αναλαμβάνει την Γεωργία και τον Λε Γκεν το Καμερούν, από τις οποίες έφυγαν… νύχτα!

Σε περίπτωση που ο Γάλλος τεχνικός συμφωνήσει με την ΑΕΚ, τότε θα έχουμε μία ακόμα ομοιότητα, αφού ο Κούπερ ήρθε στην Ελλάδα και τον Άρη μετά την Γεωργία, ενώ ο 46χρονος Ευρωπαίος τεχνικός θα έρθει μετά το πέρασμά του από την ομάδα της Αφρικής.

Όπως φαίνεται, στην ΑΕΚ έχουν βάλει… πρότυπο τον Άρη, καθώς βλέπουν τον έμπειρο τεχνικό να παράγει σημαντικό έργο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας… μετατρέψει τους «κίτρινους» σε υπολογίσιμη δύναμη στην Ελλάδα, ενώ έρχονται και οι επιτυχίες στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για τον λόγο αυτό, στην Ένωση προσανατολίζονται και έχουν ρίξει το… βάρος τους στον Γάλλο, που επαναλαμβάνω πως είναι εξαιρετική επιλογή, δείχνοντας για μία ακόμα φορά, πως η διοίκηση Αδαμίδη κάνει ότι… περνάει από το χέρι της για την… μετατροπή σε ΑΕΚάρα.

sportsecrets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου