Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αντρίκεια εξήγηση από Κούπερ

Ηταν πράγματι εκνευριστικό για όσους βρεθήκαμε αυτές τις δύο μέρες με τον Άρη στον Τροντχάιμ να ξυπνάμε το πρωί της Πέμπτης και αντί να ασχολούμαστε με την Ρόζενμποργκ, να ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό και τον Κούπερ...








Δεν έχει σημασία που αυτή τη φορά ήταν ιταλικής προελεύσεως τα δημοσιεύματα που έστελναν τον προπονητή του Αρη στον Παναθηναϊκό.

Τις προηγούμενες φορές ήταν τα ελληνικά ΜΜΕ που τον έστελναν πότε στον Ολυμπιακό, πότε στον Παναθηναϊκό ξανά και πότε στην ΑΕΚ. Κανέναν δεν άφησαν παραπονεμένο. Οποτε οι "τρεις" της Αθήνας αντιμετωπίζουν προβλήματα στους πάγκους τους, ο Κούπερ είναι η εύκολη λύση. Προφανώς γιατί θεωρούσαν δεδομένο ότι ο Αργεντινός τεχνικός... σέρνει για να φύγει από τον Αρη και πίστευαν ότι θα ξελογιαστεί από τα… εκατομμύρια ευρώ που θα του έστρωναν.

Αφήστε που κάποιοι λογαριάζουν ακόμη σαν μην υπάρχει διοίκηση στον Αρη που δεν ξέρει πώς να προστατέψει τα συμφέροντά της (δεν έμαθαν τίποτα από την ιστορία του Μπάγεβιτς). Ηταν, λοιπόν, εκνευριστικό για όλους μας που παραμονές του αγώνα με την Ρόζενμποργκ ασχοληθήκαμε με όλα αυτά τα σενάρια, αλλά η τοποθέτηση του Κούπερ μετά το ματς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Τα λόγια του Αργεντινού δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνεία, ήταν μία αντρίκεια εξήγηση και πολύ ξεκάθαρη.

Χωρίς μισόλογα. "Εγώ δεν αφήνω ποτέ ομάδα μου στη μέση, ούτε τώρα θα το κάνω. Εχω συμβόλαιο με τον Αρη μέχρι τις 30 Ιουνίου και θα φύγω μόνο αν με διώξει ο Αρης", είπε ορθά κοφτά ο Κούπερ. Πιο ξεκάθαρα δεν γινόταν. Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση ο Αρης να τον διώξει (συζητάει ήδη μαζί του για επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2013), νομίζουμε ότι το θέμα του Κούπερ και για τους… σεναριογράφους πρέπει να κλείσει εδώ. Δεν "πουλάει" άλλο.
Υπάρχει και η ηθική διάσταση της υπόθεσης. Με την στάση του ο Κούπερ έδειξε ότι δεν είναι απλώς ένας μεγάλος προπονητής, αλλά κι ένας «μεγάλος» άνθρωπος. Ανθρωπος με ηθικές αξίες, τις οποίες σέβεται.

Δεν είναι τα λεφτά πάνω απ’ όλα γι’ αυτόν. Και επειδή στο πολύ πρόσφατο παρελθόν η οικογένεια του Αρη βίωσε σε μία παρόμοια υπόθεση την άλλη όψη του νομίσματος και προδόθηκε από την εμπιστοσύνη που έδειξε (μην ξύνουμε παλιές πληγές τώρα, εξάλλου τιμωρήθηκε αυτός για την προδοσία του), εκτιμάει τώρα δύο φορές παραπάνω την στάση του Κούπερ.
Οσο για το παιχνίδι, δεν άξιζε ο Αρης να χάσει από την Ρόζενμποργκ. Δικαιούταν το βαθμό, που κακά τα ψέματα θα άλλαζε τις ισορροπίες στον όμιλο και θα τον έχριζε ίσως και φαβορί. Το ματς που ακολουθεί με την Λεβερκούζεν στο Χαριλάου είναι "κλειδί" για την μετέπειτα πορεία του και εξυπακούεται πως η νίκη είναι αυτοσκοπός. Προηγείται, όμως, το ματς με τον ΠΑΟΚ που είναι μία άλλη ιστορία..

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου