Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δεν μπορούν τα παλικάρια…

H ΑΕΚ «έδεσε κόμπο» τον Παναθηναϊκό, με τον Μανόλο Χιμένεθ να βάζει την υπογραφή του στη νίκη και τον Νίκο Νιόπλια να αδυνατεί να εξηγήσει γιατί η ομάδα του δεν μπορούσε. Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν είχε και πάλι...







διάρκεια, νίκησε και τον Άρη. Ο Σαλπιγγίδης έκανε σεφτέ στα γκολ, ενώ ο Μόνχε θυμήθηκε την… τραμπάλα! Το www.sport-fm.gr μοιράζεται μαζί σας τις σκέψεις του για την 7η αγωνιστική. Τι μας άρεσε και τι όχι.

Πάνε δέκα χρόνια από το αλησμόνητο «δεν μπορεί το παλικάρι» που είχε πει ο Άγγελος Αναστασιάδης ως προπονητής του Παναθηναϊκού για τον Πάουλο Σόουζα, και ήρθε ο Νίκος Νιόπλιας να μας την θυμίσει (όχι ότι ξεχνιέται αυτή η ατάκα), μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Δεν ήταν ότι δεν θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε» δήλωσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», που ήταν σαν να έλεγε: «τα παλικάρια μου δεν μπορούσαν». Το γιατί το ξέρει(;) ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Εμείς σίγουρα έχουμε απορίες… Από την άλλη, τα παλικάρια του Μανόλο Χιμένεθ μπορούσαν και με το παραπάνω και γι’ αυτό έφτασαν σε μια δίκαιη πέρα για πέρα νίκη, που έχει φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα του Ισπανού τεχνικού. Το ίδιο μπορούσαν και τα παλικάρια του Ερνέστο Βαλβέρδε και έτσι ο Ολυμπιακός με τη νίκη (έκτη συνεχόμενη) επί του Άρη πηγαίνει με «αέρα» τεσσάρων βαθμών στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κι αν διευρύνει το νικηφόρο σερί του, τότε το «άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά» θα τραγουδιέται από τους φίλους του όλο και πιο δυνατά…


Η νίκη του Μανόλο με Γκερέϊρο και Νταντόμο

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να μίλησε για νίκη των παικτών, των φιλάθλων και όλων όσων δουλεύουν… πίσω από τις κάμερες, αλλά μεγάλο μερίδιο έχει και ο ίδιος. Ο προπονητής της ΑΕΚ «διάβασε» σωστά το παιχνίδι, «έδεσε κόμπο» τον αντίπαλο, όπως χαρακτηριστικά είπε, είχε παίκτες που εκτέλεσαν άριστα τις εντολές του και δικαιώθηκε με την χρησιμοποίηση των ξεχασμένων και από τον… Θεό τον ίδιο, Γκερέϊρο και Νταντόμο. Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές, η εικόνα της «Ένωσης» δεν άλλαξε και γι’ αυτό έφτασε σε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη. Δεν ξέρω αν η συνέχεια θα είναι ανάλογη, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η ΑΕΚ βρήκε προπονητή με «Π» κεφαλαίο και μετά από χρόνια μπορούν άπαντες να αισιοδοξούν για ένα καλύτερο αύριο. Όσο για τους δύο προαναφερθέντες παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, εκτός από τη σημαντική συμβολή που είχαν στη νίκη, εξέθεσαν και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που δεν τους είχε χρησιμοποιήσει ούτε δευτερόλεπτο…

Ξεμπούκωσαν ΠΑΟΚ και «Σάλπι»

Ο ΠΑΟΚ είχε να βάλει τρία γκολ από την πρεμιέρα και δυστυχώς δεν υπήρχαν φίλαθλοι για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των παικτών του Μάκη Χάβου, καθώς η Τούμπα ήταν τιμωρημένη. Μετά το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, ο υπηρεσιακός τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» είχε πει ότι είναι θέμα χρόνου να… ξεμπουκώσει η ομάδα και να που έγινε. Όχι ότι ξαφνικά λύθηκαν όλα τα προβλήματα με μια «τριάρα» επί του Πανιωνίου, αλλά αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. Στα ευχάριστα ήταν και το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη συνδρομή του διεθνή επιθετικού, προκειμένου να «ορθοποδήσει» αγωνιστικά και να πάρει την… ανιούσα.

Η ατμόσφαιρα σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη

Ειδικά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου, που ήταν μεγαλύτερης επικινδυνότητας, ήταν ευχάριστο που όλα κύλησαν ομαλά και δεν… άνοιξε μύτη. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε λεπτό υπέρ της ομάδας τους και δημιούργησαν μια πολύ ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Ανάλογο σκηνικό υπήρχε και στο Καραϊσκάκη, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να κάνουν για μια ακόμη φορά sold out και με συνθήματα και τραγούδια να φωνάζουν υπέρ της δικής τους ομάδας. Μπορεί να πει κάποιος ότι δεν υπήρχαν φίλαθλοι των φιλοξενούμενων για να χαλάσει η ατμόσφαιρα, αλλά είναι πολύ «φρέσκα» τα σκηνικά που έγιναν στο περυσινό ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά και αυτά στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στα play-offs.

Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι…

Η Κέρκυρα εκπλήσσει ευχάριστα στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος. Οι «Φαίακες» που ουσιαστικά έχουν δώσει επτά παιχνίδια εκτός έδρας, αφού χρησιμοποιούν για έδρα το «Παμπελοποννησιακό Στάδιο» της Πάτρας, έχουν καταφέρει να μαζέψουν ήδη δώδεκα βαθμούς και να βάλουν τις βάσεις για την παραμονή. Ο Μπάμπης Τεννές, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα που ήρθαν το καλοκαίρι, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ο Ντένις Επστάϊν σκοράρει ακατάπαυστα από το ξεκίνημα (έφτασε τα πέντε γκολ) και αν οι «ροσομπλού» συνεχίσουν έτσι, σίγουρα δεν θα τεθεί θέμα παραμονής.


Η εικόνα του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του Νιόπλια

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και είδηση φέτος να μην αρέσει σε κάποιον αυτό που βλέπει από τον Παναθηναϊκό. Δέκα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αυτό που έχει να θυμάται κάποιος είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και η «τεσσάρα» στον Εργοτέλη. Πέρα τούτων… Αυτό που παρουσίασε στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου ο Νίκος Νιόπλιας ήταν ένα συνονθύλευμα, που όπως ο ίδιος είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω μέχρι το 60ο λεπτό. Συγνώμη, αλλά για το ότι η ομάδα δεν μπορούσε, ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ίδιος, ο οποίος δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε στο τρίτο ντέρμπι με τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Πιάστηκε «αδιάβαστος» και άργησε πολύ να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, όλοι ξέρουν ότι αν δεν έρθει η νίκη στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το… πουλάκι πέταξε. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ερχόταν με τον αέρα του νταμπλ, κινδυνεύει να την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων από τα τέλη Οκτωβρίου.

Η έλλειψη διάρκειας του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός, όσο περνάει ο καιρός, βελτιώνεται, αλλά δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Μετά την ήττα της πρεμιέρας, μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και στα περισσότερα από αυτά έχει δείξει τα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στην ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, αφού και χθες στο ματς με τον Άρη, έκανε ένα ονειρεμένο πρώτο 25λεπτο, αλλά μετά το χαμένο πέναλτι του Ιμπαγάσα «κάθισε». Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κίτρινοι» πίεσαν, χωρίς ωστόσο, να κάνουν κλασσικές ευκαιρίες, και το… μοιραίο δεν συνέβη. Όμως, όταν δεν καταφέρνεις πάντα να «κλειδώσεις» ένα παιχνίδι, που ελέγχεις, κάποια στιγμή μπορεί να το «πληρώσεις». Για την ώρα αυτό δεν έχει γίνει, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να αποκτήσουν διάρκεια και να είναι πιο αποτελεσματικοί στη συνέχεια.

«Ξένος» στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Μπορεί να μην έχει γνωρίσει την ήττα, αλλά σε τέσσερα παιχνίδια μετράει μόλις μια νίκη και τρεις ισοπαλίες με ομάδες από αυτές που θεωρούνται στα… μέτρα του. Μετά τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό Βόλου και η Skoda Ξάνθη έφυγε με βαθμό, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Παρά την ύπαρξη ποιοτικών παικτών στην επιθετική γραμμή, η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε και πάλι πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών, αλλά και στην τελική προσπάθεια, αφού το γκολ προήλθε από πέναλτι. Το άσχημο είναι ότι το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα βρίσκεται στο τέλος του και ο σύλλογος του Περιστερίου παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Άσε τον Δαλούκα και… πιάσε τον Μόνχε

Αντί να ασχολείται με τον Γιώργο Δαλούκα (γιατί άραγε τέτοιο μίσος;), που ανήκε και στο σύνδεσμο διαιτητών της Μαγνησίας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είναι καλύτερο να ασχοληθεί με τον Βιθέντε Μόνχε. Ο Αργεντινός επιθετικός της ομάδας του για μια ακόμη φορά επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά. Στο ματς με τον Ολυμπιακό, χτύπησε εσκεμμένα τον Βασίλη Τοροσίδη, γλιτώνοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Αρετόπουλου, ενώ στο θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ έπιασε τον Στάθη Ταβλαρίδη από τα γεννητικά όργανα, ενθυμούμενος πιθανότατα τα παιδικά του χρόνια και του πως είναι να κάνεις τραμπάλα. Αυτή τη φορά ο Κωνσταντινέας ήταν πιο… παρατηρητικός και τον απέβαλε. Ας κοιτάξει, λοιπόν, ο κ. Μπέος να… τραβήξει το αυτί και να συνετίσει τον παίκτη του, που αν και επιθετικός έχει συγκομιδή ένα γκολ (σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι) σε επτά συμμετοχές.

(sportfm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου