Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Λοέμπ μιλάει για το 7ο

Με επτά πρωταθλήματα σε μόλις οκτώ σεζόν πλήρους συμμετοχής στο WRC, θα έλεγε κανείς ότι ο Σεμπαστιέν Λοέμπ είναι συνηθισμένος πλέον στις επιτυχίες. Αλλά ο τίτλος που κατέκτησε την Κυριακή στην Γαλλία...








ήταν ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για τον 36χρονο οδηγό της Citroen, μιας και ήρθε στην περιοχή απ' όπου κατάγεται, την Αλσατία.

"Σίγουρα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να κερδίζεις", τόνισε ο Λοέμπ μετά την κατάκτηση της 60ής νίκης του στο WRC.

"Οταν ήρθα εδώ, ήξερα ότι είχα την ευκαιρία να κερδίσω το ράλι και μαζί το πρωτάθλημα μέσα στην πόλη μου.

"Ηταν μια μεγάλη πρόκληση και υπήρχε μεγάλη πίεση, γιατί όλοι περίμεναν από μένα να τα καταφέρω εδώ, σε αυτή την περιοχή. Υπήρχε πολλή υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους. Το συναίσθημα ήταν υπέροχο.

"Δεν περίμενα ότι θα έβλεπα τόσο κόσμο σε αυτό το ράλι. Ηταν ένας τέλειος αγώνας για μας, όπως στην Κορσική το 2004, όπου κερδίσαμε και τα δύο πρωταθλήματα. Εδώ ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερο γιατί ο τίτλος ήρθε πραγματικά μέσα στο σπίτι μου".

Ο Λοέμπ παραδέχτηκε, επίσης, πως στην τελευταία ειδική του αγώνα ήταν τόσο συγκινημένος, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

"Ναι έκλαψα λίγο, ειδικά όταν είδα τους φίλους μου να με περιμένουν στο σημείο ελέγχου", πρόσθεσε.

"Ηταν απίστευτο. Προσπάθησα στην αρχή της ειδικής να πάω γρήγορα, αλλά δεν ήμουν σε θέση και έτσι απλά οδήγησα μέχρι τον τερματισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου