Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Με 4-4-2 και τη μπάλα κάτω η ΑΕΚ του Χιμένεθ!

Έτοιμος να αλλάξει πολλά, αν όχι όλα, στον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρώτη προπόνηση που έκανε με τους παίκτες της "Ένωσης". Ο Σεβιγιάνος τεχνικός τόνισε στην αρχή...








πως δεν πρόκειται να διακόψει το διπλό που θα έπαιζαν οι παίκτες του, αλλά στη συνέχεια το...πήρε πίσω, αφού διέκοπτε κάθε φορά που έβλεπε να γίνεται μία λάθος επιλογή.

Από εκεί και πέρα το 4-2-3-1 πρέπει να αρχίσει να μοιάζει με μακρινή ανάμνηση για τους "κιτρινόμαυρους", αφού το 4-4-2 αναμένεται να κ΄'ανει την εμφάνισή του από το πρώτο κιόλας ματς κόντρα στον Άρη. "Όσο κρατάμε την μπάλα στα πόδια μας, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα δημιουργούμε για να σκοράρουμε. Όσο πιο μακριά κρατάμε τη μπάλα από την περιοχή μας τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να μας βάλουν γκολ" τόνισε ο Χιμένεθ.

Η καλή κυκλοφορία, τα λίγα λάθη στη μεσαία γραμμή και η σωστή και έγκαιρη κάθετη πάσα είναι αυτά που ζητάει ο νέος προπονητής του "δικεφάλου". "Η πίεση πρέπει να ξεκινά από την επίθεση και τη μεσαία γραμμή", εξήγησε ο Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του αναφερόμενος στο τρόπο που πρέπει να αμύνεται η ομάδα.Ο Χιμένεθ ζητούσε αν δεν πιέζεται κάποιος παίκτης να μην γυρνάει την μπάλα πίσω προς την άμυνα της ομάδας.

Όλη η πρώτη προπόνηση της Ένωσης βιντεοσκοπήθηκε από τους συνεργάτες του Ισπανού έτσι ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει και την μελετήσει. Κάτι τέτοιο θα συμβεί με όλες τις προπονήσεις των επόμενων ημερών έτσι ώστε ο Χιμένεθ να σχηματίσει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα μια εικόνα για την κατάσταση της ομάδας και για τους παίκτες της.


Balla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου