Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ονειρεύεται» πλέον ο πρόεδρος Ζούμα

Την πεποίθηση ότι η χώρα του μπορεί να αναλάβει επάξια και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ύστερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής...





Τζέικομπ Ζούμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη FIFA, ο πρώτος πολίτης της αφρικανικής χώρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως "δεν βλέπω γιατί δεν μπορούμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον".

Ο Ζούμα υπογράμμισε ότι η Νότια Αφρική απέδειξε πως ήταν ικανή να αναλάβει μια διοργάνωση επιπέδου Μουντιάλ, αφού, όπως είπε, "οι άνθρωποι εδώ ήδη μιλούν για τη δυνατότητα ανάληψης ακόμη μεγαλύτερων γεγονότων και αυτό το υποστηρίζουμε κι εμείς, όπως για παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής τόνισε ότι η χώρα έχει και τους πόρους και την υποδομή για να αναλάβει τη διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι αυτό "θα ήταν πολύ σημαντικό για την Αφρική. Από την πλευρά της ΔΟΕ, ο πρόεδρος Ζακ Ρογκ έχει πει ότι θα συζητήσει ενδεχόμενη πρόταση, όταν θα συναντηθεί με τον Ζούμα, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου