Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Θα το “παλέψει” για Κάρλος Μπουένο

Έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή θα προσπαθήσει να προσθέσει στο ρόστερ η Λάρισα. Ο Γιάννης Παπακώστας πρότεινε στη διοίκηση τον Κάρλος Μπουένο, τον επιθετικό της Ρεάλ Σοσιεδάδ...






Μία περίπτωση αρκετά δύσκολη για να αποκτηθεί, αλλά οι “βυσσινί” θα το παλέψουν. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για τη φετινή προσπάθεια της Ρεάλ Σοσιεδάδ να επιστρέψει στα σαλόνια της Primera Division. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, στο κρίσιμο ματς με την Καντίθ, όπου οι Βάσκοι ήθελαν τη νίκη για να “σφραγίσουν” το εισιτήριο για την άνοδο, σκόραρε χατ-τρικ και χάρισε στην ομάδα του (3-1) τους τρεις βαθμούς.

Είναι 30 ετών, Ουρουγουανός και μάλιστα διεθνής, μέσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, άσχετα αν δεν... χώρεσε στην αποστολή για το φετινό Μουντιάλ, αφού προτιμήθηκε ο Σεμπάστιαν Αμπρέου. Με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο φετινό πρωτάθλημα είχε 11 τέρματα σε 32 παιχνίδια.

Το συμβόλαιο του λήγει σε λίγες ημέρες και σίγουρα θα έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Τον πρώτο λόγο, βέβαια, θα τον έχει η τωρινή ομάδα του που πλέον έχει να του προσφέρει και το κίνητρο της συμμετοχής σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μένουν δύο αγωνιστικές ακόμα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Segunda Division και αμέσως μετά θα ανακοινώσει το που θα πάει. Η Λάρισα, πάντως, ως γνωστόν έχει στην... άκρη ένα ποσό της τάξης των 450 χιλιάδων ευρώ για να διαθέσει για κάποιον επιθετικό του επιπέδου του Κάρλος Μπουένο. Είναι δύσκολο να πειστεί ο διεθνής Ουρουγουανός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά οι “βυσσινί” κατόπιν υπόδειξης του Γιάννη Παπακώστα θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν.

Κατά τα άλλα, αναμένονται οι εξελίξεις στα θέματα των Νταμπίζα και Μετίν για να μπορεί να μεταλλαχθεί ανάλογα και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Αν θα αναζητηθεί, δηλαδή, ακόμα ένας αμυντικός ή ένας μεσοεπιθετικός. Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλοί ψάχνουν και έναν καλό αμυντικό χαφ.
(sportnet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου