Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Καθησυχαστικός ο Ιωαννίδης για το γηπεδικό

Ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε...





στο γηπεδικό ζήτημα του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Με δηλώσεις του στον "ΆΡΗΣ FM 92,8", αναφορικά με το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου στον Άρη τόνισε: "Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι η αλλαγή κυβέρνησης επηρεάζει σε τίποτα. Υπάρχει μια έκταση που είχε πάρει η πολιτεία πίσω από το ξενοδοχείο Hyatt που αναλογούσε σε 220 στρέμματα. Το είχε πάρει από τον δήμο Θέρμης.

Ο Δήμαρχος ζήτησε εκτίμηση των οικοπέδων για να γίνει η ανταλλαγή ώστε να πάει στο κράτος το ακίνητο και ο Αρης δίνοντας το γήπεδο Χαριλάου να μπορέσει εκεί να κάνει γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Να έχει το σπίτι του δηλαδή όλα τα γήπεδα μαζεμένα, σαν Ενιαίος που είναι.

Εκτίμηση χρειάζεται. Τότε ο κ. Χατζηδάκης ενέκρινε την ανταλλαγή. Εμείς παρουσιάσαμε τα απαραίτητα χαρτιά. Έχω μιλήσει με την Υπουργό Γεωργίας και της ζήτησα να βάλει ορκωτούς εκτιμητές ώστε να ξέρουμε τι αναλογεί και στον δήμο Θέρμης".

Σχετικά με την καθυστέρηση της διαδικασίας σημείωσε: "Έγιναν οι εκλογές εκτάκτως και δεν προλαβαίναμε προεκλογικά να εστιάσουμε στο θέμα. Για αυτόν τον λόγο φωνάξαμε δημοσιογράφους ώστε όποια κυβέρνηση και αν έβγαινε να συνεχιζόταν το έργο. Η αξία του γηπέδου στην περιοχή Χαριλάου είναι μεγαλύτερη από το οικόπεδο Θέρμης.

Η πολιτεία κερδίζει από αυτήν την ανταλλαγή, δεν έχει να χάσει τίποτα. Καθυστέρησε λοιπόν η διαδικασία αλλά δεν θα σταματήσει. Θα γίνει ένα υπέροχο πάρκο στο Χαριλάου όταν προχωρήσει η ανταλλαγή, όπου θα μπορούν οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να πηγαίνουν με τα παιδάκια τους.

Η μόνη ομάδα που δεν έχει γήπεδο στο μπάσκετ είναι ο Άρης. Ο Άρης που ανέβασε τόσο το μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν έχει το σπίτι του. Χρειάζεται λοιπόν να μπουν ορκωτοί εκτιμητές να κάνουν την δουλειά τους και να δώσουν την σιγουριά και την εγγύηση που χρειάζεται. Δεν θα χάσει κανείς. Όλοι κερδίζουν.

Εγώ από τη μεριά μου πιέζω να στείλουν ορκωτούς εκτιμητές για να τελειώνει επιτέλους αυτή η διαδικασία. Ο Άρης θα πάρει ένα καλό χωράφι και επειδή είναι μεγάλο θα κάνει όλα του τα βήματα συγκεντρωμένα σαν ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης. Είναι και στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης που είναι έντονο το κιτρινόμαυρο στοιχείο.

Ο Άρης προσφέρει μια τεράστια περιουσία και την δίνει για να αναπνεύσει η περιοχή Χαριλάου και οι κάτοικοι της. Πρέπει να γίνει η αποτίμηση των εκτάσεων και από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα. Ο Άρης ζητάει μια ανταλλαγή και αυτό που δίνει είναι πολύ μεγάλης αξίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου