Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Βαλβέρδε, Σμάιχελ, Σκόκο και…


Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν τίθεται σε εφαρμογή και στο «ερυθρόλευκο» πλάνο προβλέπεται η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής καθώς και η απόκτηση τερματοφύλακα, με τον Κάσπερ...



Σμάιχελ να παρουσιάζεται ως φαβορί για να μετακομίσει στην Ελλάδα. Και ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του, οι Ισπανοί θεωρούν δεδομένη τη συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Και ενώ η κανονική περίοδος της Superleague βαδίζει στην ολοκλήρωση της και στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται για τα πλέι οφ, οι ιθύνοντες της ομάδας ξεκινούν τον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν. Και ενώ είναι ανοικτό ακόμα το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζεται.

Το πλάνο προβλέπει την απόκτηση τεσσάρων μέσων αλλά και ενός τερματοφύλακα, ανεξάρτητα από την όποια απόφαση πάρει ο Αντώνης Νικοπολίδης. Για την θέση του «άσου» φαβορί θεωρείται ο Κάσπερ Σμάιχελ. Οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του 17 φορές διεθνούς με την Εθνική Ελπίδων της Δανίας, πορτιέρο, ο οποίος αγωνίζεται στη Νοτς Κάουντι. Στον Ολυμπιακό έχει προταθεί και ως ελεύθερος.

Σε ότι αφορά τους παίκτες για τη μεσαία γραμμή υπάρχουν σκέψεις για την απόκτηση δύο παικτών για τον άξονα και άλλων δύο για τις πτέρυγες. Το νέο όνομα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως υποψήφιο για τους «ερυθρολεύκους» είναι αυτό του Αλέξις Σάντσες (vid). Ο 21χρονος διεθνής Χιλιανός άσος (26 συμμετοχές, 8 γκολ) αγωνίζεται από το 2008 στην Ουντινέζε (58 συμμετοχές, 5 γκολ).

Ένας από τους διακαείς μεταγραφικούς πόθους του Ολυμπιακού είναι και ο Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο πολύ σύντομα οι «ερυθρόλευκοι» θα επανέλθουν δυναμικά. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα και οι μάνατζερ του Αργεντινού άσου, οι οποίοι θα πιέσουν την ΑΕΚ για μεταγραφή το καλοκαίρι, με τον παίκτη να επιθυμεί να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Σε ότι αφορά τον Χόρχε Βαλδίβια, το όνομα του οποίου «έπαιξε» πολύ χθες, από τον Ολυμπιακό αναφέρον το εξής: «Είναι καλός παίκτης, αλλά…».

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και τον Ανδρέα Νινιάδη είχε χθες μετά το τέλος της προπόνησης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Ο αθλητικός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε για παίκτες για περίπου μία ώρα με το τεχνικό δίδυμο.

Οι Ισπανοί θεωρούν δεδομένη την επιστροφή Βαλβέρδε

Στα του προπονητή, υπάρχει αναμονή για το «ραντεβού» ανάμεσα στον Γιάννη Χρυσικόπουλο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Στόχος άλλωστε του γενικού διευθυντή των Πειραιωτών είναι να κάνει το ταξίδι στην Ισπανία όταν θα έχουν συμφωνηθεί τα πάντα με την πλευρά του Βαλβέρδε, ώστε να βάλει ο Βάσκος την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Στην Ισπανία πάντως θεωρούν δεδομένη την επιστροφή του 46χρονου τεχνικού στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στα… σκαριά και την εναλλακτική τους λύση στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η περίπτωση του Βαλβέρδε.

Αναμονή για το Μ.Κ.

Στα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, από την ΠΑΕ αναφέρεται πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θα βάλει τα 10 εκ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να υπάρξει τελικά συμφωνία με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.«Αν τελικά οι επαφές με τον Λαυρεντιάδη «ναυαγήσουν» οριστικά, τότε ο Κόκκαλης θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας ο ίδιος τα 10 εκ. ευρώ. Ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή, γιατί μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις» έλεγε χαρακτηριστικά «πηγή» εκ των έσω της ΠΑΕ.
(sportnet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου