Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ένας... εκκεντρικός μάγος


Η πρόωρη μεταγραφολογία γύρω από τις ελληνικές ομάδες, έφερε στο προσκήνιο το όνομα του Χόρχε Βαλδίβια, το οποίο φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Αδιαμφισβήτητα μια εξαιρετικά...



ενδιαφέρουσα και συνάμα ιδιάζουσα περίπτωση ενός πολυτάλαντου ποδοσφαιριστή, που ωστόσο μπορεί να είναι γνώριμος στο ευρύ κοινό, μόνο μέσω των επιδόσεων του στο Football Manager.

Ο Χόρχε Λουίς Βαλδίβια Τόρο, γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1983 στο Μαρακάι, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βενεζουέλας, ενώ σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στη Χιλή. Εκεί έκανε και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, ξεκινώντας την καριέρα του από τα "τσικό" της Κόλο Κόλο, όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Τα επόμενα τρία χρόνια ανήκε στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας, ενώ παράλληλα απέκτησε και τη χιλιανική υπηκοότητα.

Οι "άλμπος" αν και διέκριναν από νωρίς το ταλέντο του, επέλεξαν να τον στείλουν δανεικό σε τρεις ομάδες. Η αρχή έγινε στην Ουνιβερσιδάδ ντε Κονσεψιόν, ομάδα της πατρίδας του με την οποία συμπλήρωσε 30 συμμετοχές και επτά γκολ, ενώ το 2004 έκανε το πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στην Ισπανία με την Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία εκείνη τη χρονιά υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία. πέντε παρουσίες και ένα γκολ ουσιαστικά του προσέφεραν ουσιαστικά μια ανούσια σεζόν, αν και εκείνη τη χρονιά κλήθηκε για παρθενική φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Έκτοτε, μετράει 34 εμαφανίσεις και τρία γκολ.

Ακολούθησε η περίοδος 2004/05, όταν δόθηκε και πάλι δανεικός στην ελβετική Σερβέτ, όπου στάθηκε και πάλι άτυχος, καθώς συνέπεσε με την περίοδο χρεοκοπίας του συλλόγου και τον υποβιβασμό του στη τρίτη κατηγορία. Παρά ταύτα πρόλαβε να συμμετάσχει σε εννιά παιχνίδια, βρίσκοντας δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Η επιστροφή του στην Κόλο Κόλο το 2005 έφερε και την εκτόξευση της καριέρας του, αφού στην κυριολεξία έκανε πράγματα και θαύματα, φτάνοντας στην κατάκτηση το πρωταθλήματος Apertura το 2006.
(sportnet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου