Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σήμερα οι ανανεώσεις

Ισως και μέσα στην ημέρα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανανέωση των συμβολαίων των Σάββα Γκέντσογλου, Μιχάλη Παυλή και Γιάννη Αραμπατζή από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με τους Λαγό, Μανωλά να παίρνουν σειρά. Στα γραφεία στο Μαρούσι ο πρώτος...



σήμερα το πρωί για να συζητήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Ο Σάββας Γκέντσογλου αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις της φετινής ομάδας της ΑΕΚ, έχοντας ήδη προλάβει να αγωνιστεί 15 φορές, τις 10 ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα. Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει στην ΑΕΚ είναι δεδομένη και την επανέλαβε και πρόσφατα με δηλώσεις του σε αθλητική ιστοσελίδα. Ωστόσο τόνισε πως σκέψη του είναι και ένα καλό συμβόλαιο, ανάλογο της αξίας του. Θυμίζεται ότι ο Γκέντσογλου έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 και ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ.Για την απόκτησή του είχαν ενδιαφερθεί πριν 2 χρόνια η Μπρέσια και η Βέρντερ Βρέμης, με τον ποδοσφαιριστή να επιλέγει το δρόμο της ανανέωσης και παραμονής του στην Ενωση. Εκτός του Γκέντσογλου όμως, σειρά παίρνουν και άλλοι τέσσερις έλληνες της ομάδας. Ο λόγος για τους Αραμπατζή, Μανωλά, Παυλή και Λαγό.

Ο Αραμπατζής έδειξε φέτος όσες φορές αγωνίστηκε (απέναντι σε δύσκολες ομάδες και δύσκολες έδρες) ότι έχει όλα τα προσόντα να σηκώσει το βάρος της θέσης του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Για τον λόγο αυτό θα επιβραβευτεί με νέο συμβόλαιο, που θα τον δέσει στον σύλλογο και για τα επόμενα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος στα τρία ματς που αγωνίστηκε τα πήγε περίφημα και δείχνει να έχει καπαρωμένη μια θέση και στο ρόστερ των επόμενων χρόνων.

Από κει και πέρα, ο Μιχάλης Παυλής μπορεί να μην έπιασε την ευκαιρία από τα... μαλλιά, δεν παύει όμως να αποτελεί μία από τις αδυναμίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, ο Σέρβος ζήτησε τον Ιανουάριο να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια, θέτοντας παράλληλα βέτο για να μην πωληθεί. Και το δικό του συμβόλαιο αναμένεται να ανανεωθεί, καθώς στην ΑΕΚ εκτιμούν ιδιαίτερα το ταλέντο και τις δυνατότητές του και θέλουν να του δώσουν τις ευκαιρίες να το αποδείξει.

Τέλος, η περίπτωση του Παναγιώτη Λαγού αποτελεί και την πιο δύσκολη. Κι αυτό γιατί ο 24χρονος μέσος δεν εκπλήρωσε ποτέ τις προσδοκίες της μεταγραφής του (περί τα 1,2 εκ. ευρώ όντας ό,τι πιο hot στην ελληνική αγορά) πριν τρία χρόνια. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο σοβαρός τραυματισμός του, που τον κράτησε πίσω. Στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη -για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από Αστέρα Τρίπολης και Κύπρο- αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του ίδιου, καθώς η πρόταση που θα του γίνει θα αφορά μειωμένες αποδοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου