Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

"Ευτυχώς δεν έχω παίξει κόντρα στον Μέσι"


O μοναδικός Έλληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Champions League, Άκης Ζήκος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον διεθνή Αργεντινό άσο της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι...



«Όσο πάει το επίπεδο της διοργάνωσης ανεβαίνει και δυσκολεύει περισσότερο», το σχόλιό του για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου.

Ερωτηθείς αν έχει παίξει αντίπαλος του Λιονέλ Μέσι, απάντησε: «Ευτυχώς δεν τον έχω αντιμετωπίσει! Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό ως ποδοσφαιριστή είναι ότι ξέρει πότε να παίζει για την ομάδα και πότε για τον εαυτό του. Είναι πολύ σημαντικό για ένα παίκτη με την εκρηκτικότητά του και τις ικανότητές του να κάνει αυτό το πράγμα. Επίσης, σημαντικό για έναν παίκτη είναι να έχει το μυαλό στο κεφάλι του και να θέτει στόχους για το μέλλον. Ο Μέσι έχει μπροστά του το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να έχει στο μυαλό του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να θέτει στόχους. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον περιορίσεις. Όπου και αν το βάλει, από το κέντρο και μπροστά, δεν θα έχει πρόβλημα να παίξει».

Στη συνέχεια, ο παλαίμαχος μέσος αναφέρθηκε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, λέγοντας: «Το ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα δεν ξέρω πόσο μπορεί να βελτιωθεί. Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση μια “κοιλιά” που έκανε στην αρχή της σεζόν, είναι άδικο να μην παίξει στον τελικό. Ίσως θα έπρεπε να παίξει απευθείας στον τελικό και να κληρωθεί ο αντίπαλός της. Η Μπαρτσελόνα παίζει το απλό, το γρήγορο και προσπαθεί να εξουθενώσει τον αντίπαλό της. Από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό της ξέρουν όλοι μπάλα».

Χθες ο Μέσι έγινε ο έβδομος παίκτης που πέτυχε τέσσερα γκολ στο Champions League, κάτι που είχε κάνει ο Νταντο Πρσο (σ.σ.: συμπαίκτης του Ζήκου στη Μονακό) στις 05 Νοεμβρίου του 2003, στη νίκη (8-3) της Μονακό επί της Λα Κορούνια: «Ήταν εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής, αλλά καμία σχέση με τον Μέσι. Εκείνη η χρονιά ήταν εκπληκτική χρονιά για εμάς. Ήταν όλα καλά παιδιά και είχαμε χημεία ως ομάδα. Δεν είναι εύκολο να “χτίσεις” μία τέτοια ομάδα. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι εύκολο με 6-7 παιχταράδες να κάνεις υπερομάδα, αλλά δεν είναι έτσι».

Για την Ίντερ και τον Ζοσέ Μουρίνιο, τους οποίους θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα στους «4» του Champions League, σχολίασε: «Είναι κρίμα που δεν παίζουν αυτές οι δύο ομάδες στον τελικό. Έχω την εντύπωση ότι θα είναι έκπληξη αν η Μπαρτσελόνα αποκλειστεί από την Ίντερ. Από την άλλη, μην ξεχνάμε πώς πήρε η Ίντερ την πρόκριση από την Τσέλσι και πώς νίκησε χθες επαγγελματικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν πάρα πολλούς καλούς παίκτες και είναι κρίμα που δεν βρίσκονται στον τελικό».

Για τον επαναληπτικό αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου, υπογράμμισε: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν παρουσιάζει το καλύτερο σημείο της απόδοσής της και οι γερμανικές ομάδες παίζουν καλύτερα εκτός έδρας. Πιστεύω ότι η Μπάγερν θα πάρει την πρόκριση. Όσον αφορά το άλλο ματς, η Λιόν έχει το προβάδισμα και η Μπορντό δεν είναι σε καλή κατάσταση. Η Λιόν μπορεί να σκοράρει και είναι πιο έμπειρη ομάδα στον θεσμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου