Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Έβγαλε 74 εκ ευρώ παρά την κρίση

Δεν μειώνει το μπάτζετ, δεν κάνει μειώσεις στους μισθούς και απασχολεί 11.000 εργαζόμενους. Παράλληλα, τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταβάλλει στο δημόσιο πάνω από 500 εκ. ευρώ. Η συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ φυσικά και είναι από τις κορυφαίες στη χώρα μας, αν όχι η κορυφαία, όπως και ο ευρωπαϊκός κολλοσσός στον οποίο ανήκει.




Επενδύσεις που θα αγγίζουν τουλάχιστον τα 73,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί για φέτος η αλυσίδα σούπερμαρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της και την αξιοποίηση των καταστημάτων της. Πρόκειται για το διπλάσιο budget από αυτό που διατέθηκε το 2013 για την δημιουργία και ανάπτυξη αποκλειστικά νέων καταστημάτων. 

Mάλιστα, όπως ανέφερε χτες ο Chief Operating Officer (COO) της ΑΒ Βασιλόπουλος Λεωνίδας Βρεττάκος το budget αυτό μπορεί και να αυξηθεί εάν υπάρξουν ευκαιρίες ενώ όπως ανέφερε οποιαδήποτε εξαγορά αλυσίδας που ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα , θα γίνει με πρόσθετα κονδύλια. Αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας για φέτος, προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον 32 νέων καταστημάτων (22 εταιρικά και 10 franchise), με ιδιαίτερη έμφαση σε πόλεις εκτός Αθηνών, κυρίως σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Επιπλέον, αυτή την στιγμή στην Κρήτη η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει μόνο 6 καταστήματα, τα οποία όπως παρουσιάζουν συνολικό ετήσιο τζίρο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης στην Αθήνα αναμένεται να δημιουργηθεί το τρίτο ΑΒ ΜΕGA, το οποίο θα βρίσκεται στον Κηφισό κοντά στο ΙΚΕΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ριζική ανακαίνιση στο ΑΒ ΜΕGA στο Ελληνικό. Να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος, αριθμεί 281 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στο 2013 λειτούργησε 9 νέα ιδιόκτητα καταστήματα, 6 καταστήματα franchise ενώ 11 καταστήματα ανακαινίστηκαν. Το 2013 δημιούργησε 908 νέες θέσεις εργασίας, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να φτάνει τους 11.000, ενώ δεν έκανε καμμία μείωση στις αποδοχές τους.

Κέρδη που άγγιξαν τα 74 εκατ ευρώ παρουσίασε για το 2013 η ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ δημιούργησε 908 νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο το μερίδιο αγοράς της αγγίζει πλέον το 23% ενώ ο στόχος που έχει τεθεί για τον κύκλο εργασιών της είναι να έχει ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ πριν το τέλος του 2015.

Την τελευταία τριετία η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των 185 εκατ. ευρώ ενώ για την ίδια περίοδο η έχει καταβάλλει στο δημόσιο μέσω φόρων και άλλων εισφορών 502 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου