Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Δίδαξαν πολιτισμό!

Μετά την νέα γκέλα του Παναθηναϊκού, σε άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι, που απέδειξε ότι με το ζόρι θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι οπαδοί του σε ένα ρεσιτάλ πολιτισμού - όπως διαβάζουμε στο σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου - "απάντησαν" σε εκείνους του Ολυμπιακού πόσο...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ



μπροστά βρίσκονται σε επίπεδο και κουλτούρα.

Μπορεί να αδικήθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όμως δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό εδώ και... μήνες. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία, η οποία στην Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε αισχρότατη, κυρίως λόγω ανικανότητας. Φυσικά πολλές φορές δεν ήταν μόνο η ανικανότητα, όπως πέρυσι που ο Σπάθας γέμισε... μπεταντίν τον ΠΑΟΚ. Αλλά εκεί δεν ενοχλούσε κανέναν, γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα περισσότερο από ότι έκανε, και ο Παναθηναϊκός πήγαινε βουρ για τον τίτλο μετά από έξι ολόκληρα χρόνια. Τον δεύτερο στα τελευταία 15 χρόνια! Ποιος λοιπόν να νοιαστεί για τον ΠΑΟΚ...

Φέτος, οι Πράσινοι μιλάνε για αδικία. Μάλιστα. Φυσικά αδικήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά το Σάββατο απέδειξαν από μόνοι τους ότι είναι ανίκανοι να κοντράρουν τον φετινό Ολυμπιακό, αφού ακόμη και δύο βαθμούς να ήταν πίσω του, πάλι δεν θα έκλεβαν το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο οι ίδιοι που "κόπτονται" ότι δεν τους άφησαν να διεκδικήσουν, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν χάσει και πως αν το κέρδιζαν δεν το άξιζαν. Και αυτό έχει γίνει εδώ και ενάμισι μήνα. Δηλαδή μία νίκη με την ΑΕΚ και άλλη μία - που ήρθε από καθαρή τύχη και ΜΟΝΟ - στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ δικαιολογεί στροφή 180 μοιρών στην λογική; Ξαφνικά το αξίζει;

Και πάμε και στη διαιτησία λίγο, γιατί ο Παναθηναϊκός "φωνάζει" για το Καραϊσκάκη, αλλά στο επόμενο παιχνίδι ο Γκοβού κάνει τον τερματοφύλακα και δεν καταλογίζεται πέναλτι! Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να αηδιάζει τον Σισέ που υποτιμά τόσο πολύ τη χώρα μας. Ότι στραβά και να έχουμε, αυτή είναι. Αν δεν του αρέσει να φύγει. Η Ελλάδα όμως του έδωσε κάτι εκατομμυριάκια για να αγοράζει φούστες και αυτό το πρωτάθλημα είναι που τον ξανάβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη για να ψάχνεται για μεταγραφή, που του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στην εθνική και να πάει στο Μουντιάλ, και τα πέναλτι που εκτελεί είναι αυτά που τον έχουν πρώτο σκόρερ και φέτος. Άντε γιατί πολύ ασχοληθήκαμε μαζί του. Στην τελική ποιος νομίζει ότι είναι; Έχουν περάσει προσωπικότητες κλάσεις ανώτερες από αυτόν στο αηδιαστικό και τιποτένιο πρωτάθλημά μας. Να γυρίσει στη χώρα του που δεν έχει ρατσισμό και είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Και να μη μυγιάζεται όταν βλέπει μπανάνες. Δεν είναι μόνο γι αυτόν και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το χρώμα του που ποσώς μας απασχολεί. Μάλλον εκείνον τον νοιάζει περισσότερο. Όσο ρατσιστές και να είμαστε σαν λαός, τους "δικούς" του δεν θα τους φτάσουμε ποτέ. Δεν είμαστε τυχαία στον πάτο της σχετικής λίστας. Έχουμε και σε μερικά τα καλά μας κι ας μην το πιστεύεις, γραφικέ Σισέ. Αφήνουμε τον Πατέρα και τους θαυμαστές σου να σου κολλάνε τον χαρακτηρισμό "εκκεντρικός". Εμείς απλά περιμέναμε να σε δούμε σε βάθος χρόνου, για να μπορέσουμε να κρίνουμε και να είμαστε σίγουροι για το τι είσαι. Γραφικός!

Ο γραφικός Γάλλος όμως δεν σχολίασε το χτεσινό πέναλτι του συμπατριώτη του. Γιατί; Όσο για τον προπονητή τους, πότε πρόλαβε και είδε πως δίνονται εδώ τα πρωταθλήματα; Ακόμα δεν έχει πάρει μυρωδιά από Ελλάδα, τα έμαθε όλα; Ότι πήρε ένα βαθμό αντί για κανένα δεν το σχολίασε επίσης.

Αυτό είναι πολιτισμός! Ευρωπαϊκός αέρας.

Πάμε τώρα και στα πράσινα καμάρια που ήθελαν να δώσουν απαντήσεις στα κόκκινα με την παρουσία τους και τις πράξεις τους. Καταρχάς, το γήπεδο ήταν μισοάδειο και με το εισιτήριο στα 10 ευρώ. Έκαναν μία τύπου φιέστα που δεν τιμάει καθόλου τον σύλλογο, αφού ανάλογες σκηνές μειώνουν το μέγεθός του. Όσο για τον κόσμο που πρόσφερε ένα πολιτισμικό σοκ και έδειξε πως είναι οι "σωστοί"... απολαύστε τους στις παρακάτω εικόνες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Όλα λοιπόν, δείχνουν πως ο φίλαθλος κόσμος ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται και τι παρακολουθεί. Όσο και να του τα γυρίζουν οι φυλλάδες. Αλλά επειδή δεν μας αρέσει και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με τη βία των οπαδών, ένα φαινόμενο που δεν θα σταματήσει να υπάρχει, θα μιλήσουμε μόνο καθαρά αγωνιστικά με ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία φέτος, όπως και πέρυσι, όπως και χτες, όπως και κάθε χρόνο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σκούζει γιατί αδικήθηκε στο ντέρμπι. Σε κάθε αγωνιστική κάποια ομάδα αδικείται, αλλά δεν πάνε οι πολιτισμένοι οπαδοί της να σπάνε τα γραφεία της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, ούτε κυνηγάνε ποδοσφαιριστές στα σπίτια τους.

Εννοείται πως και ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτό, γιατί εκείνοι τουλάχιστον το παραδέχτηκαν, και αγωνιστικά είναι ανώτεροι φέτος από όλους τους υπόλοιπους. Το πρωτάθλημα είναι KΑΘΑΡΟ (όσο μπορεί να είναι ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα) και το παίρνει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος δεν μπορεί να την δεχτεί γιατί δεν θέλει ή δεν του αρέσει... δικαίωμα και πρόβλημά του. Δεν μπορούμε όλοι να ξέρουμε να χάνουμε. Υπάρχουν και οι τυφλοί που... βγάζουν τέτοια πανό.

Και τέλος, για τις φυλλάδες που μας ζάλισαν εδώ και μία εβδομάδα, μακάρι να έκαναν έτσι και για άλλες ομάδες που αδικούνται κάθε αγωνιστική, και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου