Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Προς Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho και Ρεάλ Μαδρίτης:



Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς!!! Έτσι έλεγε η γιαγιά μου, αλλά φαίνεται αυτή την παροιμία δεν την ξέρουν οι γιαγιάδες στην πορτογαλλία (Ronaldo & Mourinho).

Θα σας θυμίσω τι είχε δηλώσει ο κλαψιάρης μετά από αυτό το φανταστικό διπλό...









Τότε λοιπόν είχε πε ειρωνικά: "Βάζουν 8 σε ομάδες όπως την Αλμερία... Να δούμε αν μπορούν να βάλουν 8 και σε μας."
Το πρώτο επεισόδιο της Νέμεσεως και για τους 2 πορτογάλλους ήρθε στο Camp Nou! Το κοντέρ σταμάτησε στο τάληρο με τους Μερένγκες να είναι εξαφανισμένοι στο γήπεδο έχοντας φάει 2 γκολ από αυτόν που σύμφωνα με τον Mourinho "κάποιοι ξόδεψαν πολλά για να τον αποκτήσουν αλλά δεν βάζει γκολ...". Έτσι ο The Big One ξεφτιλίστηκε μέσα στο γήπεδο που ήταν ιδιαίτερα προκλητικός την προηγούμενη σεζόν πανηγυρίζοντας περισσότερα κι απ'όταν πήρε το κύπελλο.

Το Δεύτερο επεισόδιο της Νεμέσεως ήρθε προχτές στην Αλμερία. "Κάτι ομάδες σαν την Αλμερία" που έλεγε ο Ρονάλντο στις οποίες η Μπάρσα έβαζε 8, πήραν Χ από την υπερομάδα της Ρεάλ! Και αυτό σε ένα παιχνίδι όπου ο Big One με λογική νηπιαγωγίου άφησε στον πάγκο το 1 καθαρόαιμο έμπειρο 9άρι που έχει (τον Μπενζεμά) και φυσικά ούτε λόγος να πειραματιστεί με επιθετικό από τις ακαδημίες απλά και μόνο για να πιέσει την διοίκηση να του πάρουν επιθετικό.

Να θυμίσω ότι ο τεράστιος Γκουαρντιόλα, όταν δεν τραβούσε ο Ανρί, έριχνε στο γήπεδο παιδί από τις ακαδημίες (τον Πεδρίτο) και το ίδιο έκανε όταν δεν τραβούσε και ο Ζλάταν (έριχνε τον Μπόγιαν). 2 πειραματισμοί με νέους από τις ακαδημίες, 2 συνεχή πρωταθλήματα, και μία υπεραποκάλυψη, τον Πεδρίτο που το μέγεθος του ως επιθετικός μεγαλώνει γεωμετρικά σε σχέση με τον χρόνο!

Και έτσι άρχισαν τα όργανα στην Ρεάλ, αφού ο Βαλντάνο (Τεχνικός διευθυντής) είναι στα Μαχαίρια με τον Μοουρίνιο ο οποίος προσπαθεί πάντα να ρίξει την ευθύνη στους άλλους (δεν μου αγοράζουν επιθετικούς, δεν με προστατεύουν, μας σφάζει η διαιτησία κτλ...) ενώ ο Βαλντάνο τον αδειάζει συχνά πυκνά όπως μετά το Ματς με την Αλμερία που δήλωσε "Η Ρεάλ φυσικά και έχει 9αρι. Απλά ήτανε στον πάγκο..."

Σε αυτή την ζωή το να είσαι αλαζόνας πληρώνεται. Ακόμα και αν είσαι ικανός σε αυτό που κάνεις, η αλαζονεία είναι πολύ άσχημο πράγμα. Όπως και η ζήλια προς τον καλύτερο. Με την συμπεριφορά των μαδριλένων φέτος δεν είναι παράξενο που τους γιουχάρουν και τους βρίζουν σχεδόν σε όποια έδρα κι αν παίζουν φιλοξενούμενοι... Κι ακόμα δεν είδαν τίποτα. Όταν πάνε σε Βαλένθια και Βιγιαρεάλ θα δούμε μεγάλα σκηνικά αγάπης προς τους "Μερένγκες".

Υ.Γ.1: Τα παραπάνω αποτελούν απλά προσωπική άποψη του συγγραφέα και δεν εκφράζουν όλο το blog todekari!

Υ.Γ.2: Ρεπορτάζ από αθλητικά νέα από Ισπανία θα επιστρέψει μέσα στο επομενό δεκαήμερο όπου τελειώνουν ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Dimos El Grec

3 σχόλια:

  1. kai poios eisai esu pou tha krineis oloklhro Murionio kai tha apokaleseis kai ton Guardiola terastio?
    min onomazeis reportaz kati pou einai grammeno me empatheia... sta epomena "arthra" sou prospathise na thumitheis thn ANTIKEIMENIKOTHTA.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ανώνυμε θα μας τρελάνεις;;;
    Τι δεν καταλαβαίνει για πες μου;;;

    ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ;;; Στο Υ.Γ.1 γράφω ότι είναι προσωπική άποψη το συγκεκριμένο ποστ!

    Στο Υ.Γ.2 έγραψα ότι θα επιστρέψω με ρεπορτάζ από Ισπανία, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου των ιδρυτών του μπλογκ (εγώ απλά συνεργάτης είμαι), από ότι κατάλαβες στο μπλογκ έχουν ψιλοσταματήσει οι αναρτήσεις...

    Για δες σε παλιότερα ποστ π.χ. αυτό http://todekari.blogspot.com/2010/10/videos-goal-primera-division.html να δεις ότι δεν παίρνω θέση! Γενικά σε ότι νέα έγραφα από Ισπανία δεν έπαιρνα θέση, και ότι ήταν προσωπική άποψη πάντα το τόνιζα στο τέλος, όπως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή