Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μεγαλο "πάρτι" στην ΕΤ3

Τουλάχιστον 15.000 ευρώ η κάθε μετάδοση!

"Πέρασαν οι εκλογές, έμειναν Τάσος και Θάλια στις καρέκλες τους, πρόλαβαν να υπογράψουν και την σύμβαση με την Football League για την απ΄ ευθείας μετάδοση αγώνων της Β΄ εθνικής κι άρχισε και το “πάρτυ” με τα εκτός έδρας στη Λεωφ. Στρατού!...










Ίσως και γιατί άργησε η συμφωνία, “χάθηκαν” παιχνίδια και όσοι βουτούσαν το δάχτυλο στο μέλι, “τρέχουν” τώρα να... “καλύψουν το χαμένο έδαφος”!

Ο λόγος για τα έξοδα κάλυψης των αγώνων αυτών, που “λιανίζουν” το ταμείο της ΕΤ3. Αλλά για να γίνουμε πιο ακριβείς…

Υπάρχει κανονισμός που προβλέπει ότι μέχρι τα 200 χιλιόμετρα απόσταση από την έδρα του εργαζόμενου προβλέπεται μία διανυκτέρεση, ενώ από 201 και πάνω δύο διανυκτερεύσεις! Παραδείγματος χάρη, η Καστοριά στα 203 χιλιόμετρα, προσφέρεται… Ενώ απέχει πλέον 1,5 ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Και όμως για μεταδόσεις εκεί και πιο πέρα, οι εργαζόμενοι παίρνουν δύο διανυκτερεύσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι όμως οι διπλές διανυκτερεύσεις, αλλά το κόστος τους. Στο οποίο εκτός από τα διπλά εκτός έδρας, χρειάζονται και διπλά ρεπό αναπλήρωσης με την επιστροφή του εργαζόμενου!
Επειδή όμως τα παιχνίδια αυτά μπορεί να γίνουν και Σάββατο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και οπουδήποτε αλλού, σημαίνει ότι και Κυριακή είναι “στο δρόμο” ο εργαζόμενος, άρα εργάζεται, οπότε παίρνει και το +75 ευρώ των Κυριακάτικων.

Με Σάββατο - Κυριακή εκτός, Δευτέρα – Τρίτη ρεπό, το κόστος κάθε εργαζόμενου για το κανάλι (μαζί με μετακινήσεις, έξοδα διατροφής, διαμονής και ημεραργία των ρεπό) μπορεί να φθάσει τα 750 ευρώ!
Και να τα πρόσφεραν τα χρήματα αυτά οι εργαζόμενοι στις πόλεις που πάνε… Διότι είναι διαπιστωμένο ότι δηλώνουν 1-2 διανυκτερεύσεις, αλλά πάνε κι έρχονται αυθημερόν Θεσσαλονίκη, βάζουν στην τσέπη τα εκτός έδρας και απόδοση λογαριασμού στο αγελαδοκούρεμα!

Κι αν τα 750 ευρώ κόστος ανά άτομο ήταν για μερικούς που χρειάζονται για να δουλέψει η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων, πάλι καλά. Έλα ντε όμως, που χρεώνονται σχεδόν 22 άτομα σε κάθε μετάδοση αγώνα! Και από αυτούς δύο διανυκτερεύσεις (π.χ. στην Καρδίτσα), θα έπρεπε έστω να πάρουν οι εργάτες που στήνουν κάμερες και εξοπλισμό. Οι άλλοι που κάνουν μόνο χειρισμό συν τους δημοσιογράφους, γιατί να υπερφορτώνουν το μπάτζετ της μετάδοσης με δύο διανυκτερεύσεις.
Συνολικά με 20 άτομα προσωπικό μετάδοσης, το κόστος εκτινάσσεται στις 15.000 ευρώ ανά αγώνα. Χώρια κόστος κυκλωμάτων ΟΤΕ ή δορυφορικών συνδέσεων.

Την ίδια ώρα, αποδεδειγμένα, ένα ιδιωτικό συνεργείο απ΄ ευθείας κάλυψης αγώνων Β΄ εθνικής με έξι κάμερες, δεν ξεπερνάει (πλην δημοσιογράφων και κυκλωμάτων ΟΤΕ) το κόστος των 3.500 ευρώ.
Είναι ή δεν είναι λοιπόν “πάρτυ”; Είναι ή δεν είναι μαχαιριά στο κρατικό χρήμα που όλοι εμείς πληρώνουμε στην ΕΡΤ; Είναι ή δεν είναι ανεξέλεγκτος ο κρατικός μηχανισμός; Και ύστερα διαμαρτύρονται κάποιοι για τα σκληρά μέτρα κατά του Δημοσίου.

Εξαιρούνται βέβαια οι υπάλληλοι της ΕΡΤ (και εν προκειμένω της ΕΤ3) που είναι συνεπείς και φιλότιμοι) και οι οποίοι αναγκαστικά μπαίνουν στο “πάρτυ” γιατί αυτοί πρέπει να δουλέψουν (όχι τον κόσμο).

Δεν είναι όμως μόνο η ΕΤ3 που κάνει “πάρτυ”, αφού τα μεγαλύτερα γίνονται από την ΕΤ1 και τη ΝΕΤ για κάτι μεταδόσεις της Ξάνθης (εκεί πιάνουν τις τρεις διανυκτερεύσεις) και για τα μπάσκετ της Καβάλας.

Αντί μάλιστα η Καβάλα να καλύπτεται από την μονάδα της ΕΤ3, η Αγία Παρασκευή στέλνει εκεί τους δικούς της και αφήνει τους Θεσσαλονικείς με μία διανυκτέρευση σε περιοχές κοντά στην έδρα της ΕΤ3.

Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ένα μείζον σκάνδαλο για την ΕΡΤ και τον κρατικό μηχανισμό, σε καιρούς που ο κόσμος πεινάει και δεν έχει δουλειά, τότε τι είναι;"


Η παραπάνω ανάρτηση είναι αυτούσια απο αναγνώστη που την έστειλε στο mail του seleo.gr και εν συνεχεία βρέθηκε στο δικό μας. Το seleo.gr έψαξε και βρήκε τους αγώνες της football league που εχει μεταδώσει μεχρι τωρα η ΕΤ3. Απο τις 13-11 που ξεκίνησε, έχει μέχρι σήμερα μεταδώσει τα παιχνίδια:
Καλλιθεα-ΠΑΣ Γιαννινα
Εθνικος-Λεβαδειακος
Δοξα Δραμας-Πανθρακικος
Εθνικος Αστερας-ΟΦΗ
Δοξα Δραμας-Αναγεννηση Καρδιτσας
Διαγορας Ροδου -ΠΑΣ Γιαννινα

"Όπως διαπιστωνετε απο τους εξι αγωνες μεχρι τωρα δεν εχει μεταδωθει ουτε ενα εντος εδρας ματς του Αγροτικου Αστερα, που εχει εδρα τον Ευοσμο Θεσσαλονικης, και του Πιερικου, με εδρα την Κατερινη. τα συμπερασματα δικα σας"

Seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου