Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Όταν η “Marca” βράβευσε την Μπαρτσελόνα

Το ότι η ισπανική “Marca” είναι φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ Μαδρίτης το ξέρουν και οι… πέτρες. Έτσι, όταν η συγκεκριμένη εφημερίδα βραβεύει τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι τιμητικές διακρίσεις...










αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Έστω κι αν αυτές, αφορούν τα τρόπαια Ζαμόρα, Πιτσίτσκι και Ζάρα.

Οι Βίκτορ Βαλντές, Λιονέλ Μέσι και Νταβίντ Βίγια λοιπόν, είχαν την… τιμητική τους και πήραν τα βραβεία τους σε… «αφιλόξενο» πεδίο. Η Marca λοιπόν, συνεχάρη τους αστέρες των πρωταθλητών Ισπανίας για τα επιτεύγματά τους τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.
Το τρόπαιο Ζαμόρα δίνεται στον τερματοφύλακα με τις καλύτερες επιδόσεις και αυτό, δεν μπορούσε να έχει άλλον παραλήπτη από τον Βίκτορ Βαλντές. Ο γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα» ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας μαζέψει μόλις 24 φορές της μπάλα από τα δίχτυα του (σε 38 παιχνίδια) και είναι η τρίτη φορά που τιμάται με τη συγκεκριμένη βράβευση.

Αντίθετα, το τρόπαιο Πιτσίσκι απονέμεται στον κορυφαίο σκόρερ της λίγκας. Το όνομα του, περιττό να αναφερθεί. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου (Λίο Μέσι) πέτυχε 34 γκολ συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου.
Όσον αφορά τον Νταβίντ Βίγια, τα 21 γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Βαλένθια, του χάρισαν το τρόπαιο Ζάρα, που απονέμεται στον πρώτο Ισπανό σκόρερ της χρονιάς.
Τόσο ο Μέσι, όσο και οι Βίγια, Βαλντές, ευχήθηκαν να βραβευτούν και την επόμενη χρονιά. «Το βλέπετε και εσείς ότι θα είναι πολύ δύσκολη η φετινή σεζόν, αλλά ευελπιστώ ότι την επόμενη χρονιά κάποιος από εμάς θα είναι και πάλι εδώ», ήταν τα λόγια του Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου