Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα

Η ώρα του μεγάλου ντέρμπι. ΠΑΟΚ και Άρης διασταυρώνουν σήμερα στις 20:30 τα ξίφη τους στην Τούμπα σε ματς με πολλές ιδιαιτερότητες και μεγάλο κίνητρο. Ο δικέφαλος μετά την ευρωπαϊκή του νίκη...








επί της Ντινάμο Ζάγκρεπ θέλει να ντουμπλάρει τις επιτυχίες του στην Τούμπα με νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι όπως αυτό με τον Άρη, ενώ οι «κίτρινοι» μετά την ήττα στο «Τρόντχαιμ» θέλουν να φύγουν νικητές από την Τούμπα, για να σκαρφαλώσουν ακόμη ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Super League.

«Οπλισμένος» για νίκη

Η επιστροφή στις νίκες στο Γιουρόπα Λιγκ ήρθε την περασμένη Πέμπτη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοδοξεί σήμερα να πράξει κάτι ανάλογο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να γευτεί τη χαρά της νίκης, μετά από τρεις άγονες αγωνιστικές. Ο Δικέφαλος σε μια κατάμεστη Τούμπα θα υποδεχτεί στις 20:30 τον Άρη, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και το «τρίποντο» είναι μονόδρομος, εάν θέλει να διεκδικήσει την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη, οι «ασπρόμαυροι» έχουν πετάξει 7 βαθμούς στα πρώτα πέντε ματς και δε σηκώνει άλλη απώλεια.
Βεβαίως η σημερινή αναμέτρηση έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, καθώς ο αντίπαλος είναι μια ομάδα από την ίδια πόλη, όμως με αυτά ασχολούνται άλλοι σύλλογοι. Τον ΠΑΟΚ τον απασχολεί η ουσία, και η ουσία και σήμερα είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί, το να ζεις για ένα ματς και τα… μπουζούκια είναι για τους ασθενέστερους και όχι για τους πιο ισχυρούς…

Με 21 στην αποστολή

Η τελευταία προπόνηση του Δικεφάλου πριν το σημερινό ματς πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Τούμπα. Μετά το πέρας της, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 21 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Ζουέλα, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Μπαλάφας, Φιλομένο, Φωτάκης, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μουσλίμοβιτς.

Οι απόντες

Απόντες είναι οι τραυματίες Λίνο και Μπουσαϊντί, όπως και ο τιμωρημένος Κοντρέρας. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιστρέφουν οι Κριστιάνο και Σαβίνι, που δεν είναι δηλωμένοι στην ΟΥΕΦΑ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Το πιθανό σχήμα

Ένα είναι το βασικό σενάριο για την ενδεκάδα που θα παρατάξει σήμερα στην Τούμπα ο Δερμιτζάκης. Ο Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Σνάουτσνερ δεξιά στην άμυνα, ο Σακελλαρίου αριστερά, Τσιρίλο και Μαλεζάς κεντρικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Γκαρσία, πιο μπροστά τους ο Ίβιτς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς. Θέση βασικού διεκδικεί ο Ζουέλα στο κέντρο της άμυνας, χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίησή του στο δεξί άκρο, με τον Σνάουτσνερ να πηγαίνει αριστερά. Επίσης, μικρότερες πιθανότητες για τη βασική ενδεκάδα συγκεντρώνει ο Ελ Ζαρ αντί ενός εκ των Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, ενώ λιγοστές συγκεντρώνει ο Σαβίνι για το αριστερό άκρο της άμυνας.
Όποιοι κι αν επιλεχθούν από τον προπονητή για να αγωνιστούν, είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν το νόμο της Τούμπας και να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. «Οπλισμένοι» από το πάθος που θα τους μεταδίδουν οι 30.000 πιστοί, οι οποίοι θα κρέμονται σαν τσαμπιά στις κερκίδες του «ασπρόμαυρου ναού», οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θα καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο προκειμένου να φύγουν νικητές. Η ψυχολογία των «ασπρόμαυρων» είναι αρκετά καλή μετά και το 1-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και αυτό απομένει να αποτυπωθεί το βράδυ στον αγώνα από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ή μάλλον, από τα αποδυτήρια…

Δίχως φόβο και με πάθος

Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφθασε. Η «πρώτη πράξη» μεταξύ του Άρη και ΠΑΟΚ, θα παιχτεί απόψε το βράδυ στις 20:30 στη Τούμπα.
Ο Έκτορ Κούπερ και οι ποδοσφαιριστές του, τρεις ημέρες μετά το μακρινό ταξίδι στο Τροντχάιμ και το παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ, επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα και καλούνται να αντεπεξέλθουν σε μια από τις δυσκολότερες «μάχες» της σεζόν. Οι ίδιοι από την πλευρά τους δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να φύγουν νικητές. Για αυτούς το αποψινό ντέρμπι είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πέρα από τους βαθμούς που είναι και η ουσία, θέλουν να κερδίσουν και πάλι τον «αιώνιο» αντίπαλο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και παράλληλα να «σβήσουν» τις κακές τους εμφανίσεις τα προηγούμενα χρόνια στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Για αυτό τον λόγο έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως αγωνιστικά και ψυχολογικά και δεν θα αφήσουν σε καμία περίπτωση να τους επηρεάσει η κούραση και η «καυτή» ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουν. Σίγουρα ο χρόνος που είχαν στη διάθεση τους για να δουλέψουν ήταν μηδαμινός, ωστόσο σε τέτοιου είδους παιχνίδια μετράνε άλλα πράγματα. Ποια είναι αυτά;…η ψυχή, το πάθος, η θέληση, το πείσμα, η τρέλα, ο «τσαμπουκάς»(με την καλή έννοια). Αν οι «κίτρινοι» δείξουν τα μισά από αυτά, τότε θα έχουν μεγάλες πιθανότητες να φύγουν με την νίκη από την Τούμπα. Εκτός από τα παραπάνω, απαραίτητη φυσικά είναι και η συγκέντρωση. Ένα στοιχείο, το οποίο ο Κούπερ το απαιτεί από τους παίκτες του σε κάθε παιχνίδι και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν αγώνα όπως τον αποψινό.
Στόχος λοιπόν του Άρη σήμερα είναι η νίκη. Όπως και κάθε εβδομάδα. Για αυτήν θα παίξει και όπως τόνισε και ο Έκτορ Κούπερ άπαντες θα παλέψουν για αυτό τον σκοπό από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

«Παίζονται» δύο θέσεις

Χθες το πρωί οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το σημερινό παιχνίδι. Μετά το πρόγραμμα αποκατάστασης της Παρασκευής, ο Έκτορ Κούπερ δούλεψε κάποια βασικά στοιχεία της τακτικής, τα οποία είναι απαραίτητα για το ντέρμπι.
Από εκεί και πέρα και αναφορικά με το θέμα που ενδιαφέρει περισσότερο από όλα πριν από κάθε παιχνίδι, την ενδεκάδα, ο 55χρονος τεχνικός δεν άλλαξε συνήθεια καθώς δεν δοκίμασε τίποτα στη τελευταία προπόνηση. Από την μια είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές και από την άλλη οι περισσότερες θέσεις είναι πάνω-κάτω γνωστό το ποιοι θα τις καλύψουν. Ξεκινώντας από τους…σίγουρους, ο Σηφάκης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν οι Ρονάλντο και Λαζαρίδης, με τον Μίσελ να καλύπτει το αριστερό άκρο. Όσο αφορά στα δεξιά, Νέτο και Βαγγέλη διεκδικούν φανέλα βασικού με τον Βραζιλιάνο ωστόσο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Εν συνεχεία, η τετράδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ναφτί και Πρίττα σε ρόλο αμυντικών χαφ και τον Φρανθίσκο Χαβίτο στη δεξιά πλευρά. Για τα αριστερά Κάλβο, Μενδρινός και Τσεζνάουσκις είναι οι τρεις υποψήφιοι, με τους δύο πρώτους να έχουν προβάδισμα έναντι του Λιθουανού. Τέλος, Κόκε και Ρουίς θα είναι το επιθετικό δίδυμο, με τον Τσέζαρεκ να ακολουθεί από πίσω στη περιπτώσει που χρειαστεί.

metropolisradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου