Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πώς να καταστρέψετε το όνομά σας

Ποιος θυμάται ότι ο Σβεν Γκόραν Ερικσον ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά επιτυχημένος προπονητής; Μάλλον ούτε ο ίδιος. Αν ήταν έτσι, θα φρόντιζε να υπερασπιστεί το όνομά του...






Σήμερα έχει παγιωθεί στη συνείδηση των οπαδών ως ένας μισθοφόρος που πάει όπου μυρίζεται παραδάκι, αδιαφορώντας για την αθλητική πρόκληση. Μία ιστορία που άρχισε αμέσως μετά τη θητεία του στην Εθνική Αγγλίας (όπου έγινε περίγελος, λόγω και της αδυναμίας του στον... ποδόγυρο).

Στη Νοτς Κάουντι, για παράδειγμα. Ανέλαβε διευθυντής ποδοσφαίρου. Παραμύθιαζε τον κόσμο περί «μακροπρόθεσμου πρότζεκτ». Την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, μόλις επτά μήνες αργότερα. «Μη νομίζετε ότι θα έχω φοβερές οικονομικές απολαβές», είπε όταν υπέγραψε τρίμηνο συμβόλαιο στην Ακτή Ελεφαντοστού ενόψει Μουντιάλ. Διαβάστε: 305.000 ευρώ μηνιαίως και ηγεμονικά πριμ (από 203.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ), άλλο αν δεν τα πήρε αφού οι Ελέφαντες είπαν νωρίς «αντίο» στη διοργάνωση.

Τα ίδια και στο Μεξικό προηγουμένως, το οποίο κόντεψε να... αποκλείσει από το Μουντιάλ. Τώρα πάει φουλ για νέα αρπαχτή. Θα αντικαταστήσει τον -πιθανότατα νέο προπονητή της ΑΕΚ- Πάουλο Σόουζα στην Λέστερ. Κάποιος θα μπορούσε να πει: αυτός φταίει; Αφού βρίσκει κορόιδα που του προσφέρουν δουλειά... Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται επαγγελματική αξιοπρέπεια. Ο Σβεν -από καιρό- επέλεξε να πάρει τον ακριβώς αντίθετο δρόμο.

"Eξέδρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου