Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το σήκωσε η Λένα!

Η Λένα Δανιηλίδου κατέκτησε τον τίτλο στο διεθνές επαγγελματικό τουρνουά γυναικών, «ITF Athens Open 2010», 50.000$, που ολοκληρώθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Μαρούσι...







Στον τελικό, που έγινε παρουσία 2.500 θεατών στο κεντρικό γήπεδο, η Δανιηλίδου νίκησε την Ισπανίδα Laura Pous Tio με 6-4, 6-1. Στο τέλος πέταξε την ρακέτα της στην εξέδρα, μοίρασε φιλιά στον κόσμο και σήκωσε το τρόπαιο μέσα σε αποθέωση.

«Ευχαριστώ το Θεό που με έχει γερή, που είμαι εδώ κοντά σας για να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Για μένα αυτή είναι πάντα μια ιδιαίτερη εβδομάδα. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε δύναμη. Να είμαι γερή και του χρόνου θα είμαι ξανά κοντά σας» είπε η Δανιηλίδου στον κόσμο μετά την απονομή της.

Ο τελικός ήταν αμφίρροπος μόνο στο 1ο σετ. Η Δανιηλίδου προηγήθηκε 2-0, βρέθηκε πίσω 2-3 αλλά παίζοντας αποφασιστικά ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ κλείνοντας το σετ με break (το 4ο που έκανε στο σετ). Στο 2ο σέρβιρε πολύ καλύτερα και μετέτρεψε το ματς σε περίπατο. Το ματς είχε διάρκεια 1 ώρα και 19 λεπτά.

Την απονομή στην Δανιηλίδου έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς και ο διευθυντής μάρκετινγκ της Cosmote, Χάρης Κονίνης. «Συγχαρητήρια στην Λένα, την αθλήτρια που έχει σημαδέψει τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία δέκα χρόνια. Οι τενίστριες, από 4 ηπείρους, που πήραν μέρος στο τουρνουά, θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας» είπε ο κ. Ζαννιάς.

Την απονομή στην Pous Tio έκανε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέων Παπαδόπουλος. «Συγχαρητήρια στην Λένα. Έπαιξε πολύ καλά» είπε η Pous Tio και υποσχέθηκε του χρόνου να ξανάρθει στο τουρνουά.


Ο γενικός διευθυντής του «ITF Athens Open 2010», Αλέξης Ζητρίδης αφού μετέφερε σε όλους τους χαιρετισμούς του εμπνευστή του τουρνουά, Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη κι αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της διοργάνωσης Cosmote, T.T καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς και συντελεστές του τουρνουά, είπε:

«Συγχαρητήρια στη Λένα για την αξέχαστη εβδομάδα που μας χάρισε και σε όλες τις αθλήτριες για το μοναδικό θέαμα που μας πρόσφεραν. Ευχαριστούμε όλους εσάς τους φίλους του τέννις που με την παρουσία και τη στήριξη σας μας δίνετε τη δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ακόμη καλύτερα τουρνουά».

Τον τίτλο στο Διπλό κατέκτησαν χωρίς αγώνα οι Vitalia Diatchenko (Ρωσία), Ipek Senoglu (Τουρκία). Aντίπαλές τους στον τελικό ήταν οι Λένα Δανιηλίδου και Petra Martic, όμως η Petra Μartic τραυματίστηκε στα μέσα του 3ου σετ στον προημιτελικό με την Barrois και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το τουρνουά. Έτσι η Δανιηλίδου έχασε την ευκαιρία να υπερασπίσει τον τίτλο της στο Διπλό.

«Ήταν μεγάλη ατυχία αυτό που συνέβη με την Petra. Κρίμα, γιατί μπορούσαμε να πάρουμε τον τίτλο. Όμως αυτό που προέχει είναι η υγεία της» δήλωσε η Δανιηλίδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου