Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Εξάρθρωση κυκλώματος τοκογλύφων, εκβιαστών

Υπόθεση κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων «ξετυλίγει» η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά τη σύλληψη του 33χρονου εγκεφάλου της συμμορίας, συνελήφθη την Παρασκευή (1/10) επ' αυτοφώρω στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης...και ένας 40χρονος, ο οποίος συμμετείχε στο κύκλωμα και δρούσε με την καθοδήγηση του πρώτου.

Ο 40χρονος απειλώντας δύο άτομα απαίτησε 24.300 ευρώ για την αποπληρωμή διαφόρων χρηματικών ποσών (συνολικού ύψους 623.000 ευρώ), τα οποία οι εκβιαζόμενοι είχαν δανειστεί με τοκογλυφικούς όρους μετά το 2006.

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκε μία μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες ήταν αναγραμμένα διάφορα χρηματικά ποσά. Σε βάρος του συλληφθέντος, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση συμμορίας», «απλή συνέργεια σε εκβίαση» και «απλή συνέργεια σε τοκογλυφία». Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στην κατοχή του 33χρονου εγκεφάλου του κυκλώματος, ο οποίος είχε συλληφθεί για ληστεία σε βάρος 27χρονου στην περιοχή της Πυλαίας και τελεί υπό δικαστική επιτήρηση, βρέθηκαν πέντε υπερπολυτελή αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες και 57 κερδοφόρα δελτία κρατικού τυχερού παιχνιδιού συνολικού ποσού κερδών 109.000 ευρώ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου