Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Στο πλευρό των μεταλλωρύχων η Ρεάλ

Η "βασίλισσα" στηρίζει τους 33 παγιδευμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους στέλνοντάς τους ισάριθμες συλλεκτικές φανέλες αλλά και καλώντας τους να παρακολουθησουν σύντομα όλοι μαζί ένα ματς στο "Μπερναμπέου"...


Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο και φροντίζει να το αποδεικνύει έμπρακτα όχι μόνο μέσα από τις επιτυχίες της εντός των γηπέδων αλλά και από τη δραστηριότητά της έξω από αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία των Μαδριλένων να στείλουν 33 φανέλες υπογεγραμμένες (από τους ποδοφαιριστές και τον Ζοσέ Μουρίνιο) ως δώρο στους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους που παραμένουν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου σε βάθος 700 μέτρων μέσα στο μεταλλωρυχείο του Σαν Χοσέ στη Χιλή, στην έρημο της Ατακάμα.

Πέρα από φανέλες (έχουν γραμμένο το μήνυμα "Fuerza mineros" που τους καλεί να επιδείξουν δύναμη και κουράγιο) και φωτογραφίες των παικτών, η διοίκηση της "βασίλισσας" απέστειλε και πρόσκληση στους μεταλλωρύχους για να παρακολουθήσουν σύντομα ένα ματς της ομάδας στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον συντονισμό της όλης επιχείρισης είχε το ίδρυμα "Fundación Amigos del Real Madrid-Chile", που ασχολείται με την φροντίδα παιδιών της Χιλής που έχουν ανάγκη από στήριξη, ενώ την προσπάθεια αυτή χαιρέτισαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στη λατινοαμερικανική χώρα.

"Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την υποστήριξή του για τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους στέλνοντας αυτό το δώρο.

Επίσης συμβολίζει την αξία, το μαχητικό πνεύμα, την οργάνωση και την επιμονή αυτών των 33 ανδρών κόντρα στον κίνδυνο", τόνισε ο δήμαρχος του Σαντιάγο, Πάμπλο Θαλακέτ, ενώ ο Υπουργός ορυχείων Λόρενς Γκόλπορν , είπε:

"Ευχαριστούμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον δήμαρχο για αυτή την πρωτοβουλία. Σημαίνει πολλά το γεγονός ότι μία ολόκληρα χώρα όπως η Ισπανία παρακολουθεί την οδύσσεια που περνάμε.

Ελπίζω ότι οι ανθρακωρύχοι θα καταφέρουν να απολαύσουν τα δώρα τους".

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία δημοσιεύματα από τη Χιλή, οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι (ανάμεσά τους βρίσκεται και ο 53άχρονος Φράνκλιν Λόμπος Λόπεθ, άλλοτε ποδοφαιριστής της Κομπρεσάλ και της Εθνικής Χιλής) δεν αναμένεται να ξαναδούν το φως του ηλίου πριν το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου