Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τα ζοριλίκια του Μήτρογλου

Προβλέπεται όμως από τον Ερνέστο να "φάει" πολύ κερκίδα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Κώστας Μήτρογλου υποχρέωσε τους φίλους του Ολυμπιακού να τον χειροκροτήσουν ακόμη και να τον αποθεώσουν. Στην πρώτη του χρονιά στον Πειραιά πέτυχε το πλέον καθοριστικό γκολ της σεζόν...







στις καθυστερήσεις του ματς με την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη, χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του και στη ουσία και το Πρωτάθλημα. Επίσης, δύο χρόνια αργότερα λατρεύτηκε από τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» καθώς με δύο δικά του τέρματα, οι Πειραιώτες κέρδισαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-0).

Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που προκάλεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό με τη συμπεριφορά του και τα ξεσπάσματά του. Ένα από αυτά συνέβη χθες όταν πληροφορήθηκε ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον άφησε εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Στη διάρκεια της τετραετούς παρουσίας του στο λιμάνι, έχουν καταγραφεί περιστατικά, τα οποία έστρεψαν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους που κάθε άλλο παρά ευχάριστοι ήταν. Η συμπεριφορά του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων δεν ήταν πάντα η ενδεδειγμένη με συνέπεια να βρεθεί στο «στόχαστρο» της διοίκησης αλλά και –ενίοτε- και του κόσμου.

Για να εκδικηθεί την... κερκίδα

Μία από τις στιγμές που έχει χαραχθεί στη μνήμη όλων στον Ολυμπιακό ήταν το χαμένο πέναλτι στον πρώτο αγώνα με την Ανόρθωση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008-09. Οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν 2-0 στη Λευκωσία όταν ο Γκαλέτι κέρδισε πέναλτι. Προς γενική κατάπληξη, την μπάλα πήρε ο Μήτρογλου και την έστησε στα έντεκα μέτρα. Γιατί; Επειδλή ήθελε να… εκδικηθεί κάποιους Κύπριους που τον έβριζαν από την κερκίδα… Ανέλαβε την πρωτοβουλία να το εκτελέσει αυτός αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπεκιάι. Η άσχημη αυτή στιγμή τον βαραίνει έκτοτε, ενώ και ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αποδοκίμασε, αν και ορισμένοι παραδέχθηκαν ότι είχε «κότσια» και δεν… κώλωσε στα δύσκολα.

Λίγες συμμετοχές με Βαλβέρδε

Κάποιοι λένε πως ο Βαλβέρδε, που κατηγορήθηκε για το ότι επέτρεψε στον Μήτρογλου να εκτελέσει το πέναλτι, δεν έχει ξεχάσει το συμβάν και ίσως σε αυτό –ή και σε αυτό- να οφείλεται το γεγονός ότι δεν τον χρησιμοποιεί συχνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνη τη χρονιά, ο Μήτρογλου είχε μόλις επτά συμμετοχές στο Πρωτάθλημα με τις τέσσερις να είναι κάτω των 22 λεπτών και μόλις δύο ενενηντάλεπτα. Στην Ευρώπη είχε πέντε και οι τέσσερις ήταν κάτω από 45 λεπτά, ενώ στο Κύπελλο τέσσερις. Το περισσότερο που έπαιξε σε ένα ματς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν εξήντα λεπτά…

Ο ίδιος πάντως δεν έχει μετανιώσει για την κίνησή του: «Όχι, δεν μετάνιωσα. Αν φέτος κερδίζαμε ένα πέναλτι με τη Σερίφ και δεν αναλάμβανε κάποιος να το εκτελέσει ή ο προπονητής δεν έδινε κάποια εντολή, θα έπαιρνα την μπάλα και θα την έστηνα στην άσπρη βούλα. Και στο παιχνίδι με την Ανόρθωση πίστευα ότι θα σκοράρω, ήμουν σε καλή κατάσταση και από τη στιγμή που κανείς άλλος δεν ήθελε να το εκτελέσει, ανέλαβα εγώ την ευθύνη. Όμως τελικά δεν δικαιώθηκα», δήλωσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο «Εθνοσπόρ».

Νυχτοπερπατήματα και πρόστιμο

Εκείνη τη χρονιά, ο Μήτρογλου εμφανιζόταν νωθρός σε ορισμένες προπονήσεις, γεγονός που ανάγκασε τον Βαλβέρδε να του κάνει συχνά παρατηρήσεις και να ζητά περισσότερη προσπάθεια και ζωντάνια.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι δεν έπαιζε και είχε επηρεαστεί ψυχολογικά. Σιγά σιγά άρχισε να ξεπερνά τα όρια και να παραβιάζει συστηματικά το ωράριο. Οι εμφανίσεις του σε κοσμικές στήλες των εφημερίδων και των περιοδικών αλλά και κάποια… νυχτοπερπατήματα, τράβηξαν την προσοχή της διοίκησης. Κλήθηκε σε απολογία από την ΠΑΕ και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Στο τέλος της σεζόν υποστήριξε ότι άξιζε περισσότερες ευκαιρίες ωστόσο παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε λάθη και είπε ότι δεν επρόκειτο να τα επαναλάβει.

Η ειρωνεία στον Μπάντοβιτς

Ένα περιστατικό που έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων είναι αυτό του περυσινού Μαρτίου όταν ειρωνεύτηκε τον προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μετά το γκολ της ισοφάρισης που είχε πετύχει στην αναμέτρηση με την Μπορντό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε μπει ως αλλαγή στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αφού άρχισε να πανηγυρίζει, λίγα δευτερόλεπτα μετά στράφηκε προς τον πάγκο και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που γίνεται από έναν παίκτη όταν θέλει να αντικατασταθεί.

Δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα αλλά με τον τρόπο αυτό –που καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες- την "έλεγε" στον Μπάντοβιτς επειδή δεν τον είχε συμπεριλάβει στο αρχικό σχήμα. Ακόμη και οι συμπαίκτες του, πάντως, αντέδρασαν και μετά το τέλος του ματς, του έκαναν παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας πως δεν ήταν καθόλου σωστή.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο Μήτρογλου είχε επαναλάβει την ίδια κίνηση και μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, στον οποίο επίσης σκόραρε αφού μπήκε ως αλλαγή.

Πάντως, η αντίδραση του Μπάντοβιτς ήταν τελείως διαφορετική από την αναμενόμενη καθώς δήλωσε ότι ο πανηγυρισμός του Μήτρογλου του... άρεσε. Τη θεώρησε ως δείγμα ποδοσφαιρικού εγωισμού, που φανέρωνε την επιθυμία του παίκτη να αγωνίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Μήτρογλου, θέλοντας να «δικαιολογήσει» την κίνησή του, έγραψε στη σελίδα του στο facebook ότι είχε πει στον Πάρντο πως θα σκόραρε σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι, μόλις έβαλε το γκολ, του έκανε νόημα στον πάγκο ότι μπήκε αλλαγή και βρήκε δίχτυα.

Τα «πιστόλια»

Ένα άλλο «θέμα» με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου ήταν ο τρόπος πανηγυρισμού με τα πιστόλια. Πολλές φορές μετά από γκολ που πετύχαινε, σταύρωνε τα χέρια του, με τα δάχτυλά του να σχηματίζουν δύο πιστόλια. Σε κάποιους άρεσε, σε κάποιους άλλους όχι. Στη δεύτερη «κατηγορία» ανήκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μάλιστα του έκανε αυστηρές παρατηρήσεις μπροστά σε όλη την ομάδα και του ζήτησε να μην το επαναλάβει. Μία εκδοχή για την… ψύχωση του Μήτρογλου με τα πιστόλια αναφέρει ότι από μικρό στη Γερμανία, όπου έζησε, τον φώναζαν «πιστολέρο» και «κανονιέρη», καθώς στη συγκεκριμένη χώρα οι πρώτοι σκόρερ κάθε κατηγορίας παίρνουν ως βραβείο μία μινιατούρα κανονιού…

sportdog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου