Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χιμένεθ και μεταγραφές κάνουν την… ΑΕΚάρα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την θέση του προπονητή μετά την φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα...







εδώ στο SportSecrets ο Σταύρος Αδαμίδης έκανε σωστή επιλογή για να μπορέσει πλέον ο «Δικέφαλος» να αλλάξει σελίδα, προς το καλύτερο! Αλλά έχει γίνει μόνο το πρώτο… βήμα.
Μπορεί η Ένωση να μην κατάφερε να συμφωνήσει με τον δικό της «Κούπερ», λέγε με Πολ Λε Γκεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η επιλογή του Ισπανού προπονητή είναι… πισωγύρισμα. Τουναντίον! Η σκέψη της ΠΑΕ να ενεργοποιήσει την συμφωνία, αλλάζει επίπεδο την ομάδα.

Πλέον, έχει γίνει το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, που θα μπορέσει και πάλι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ελληνικό χώρο και να μπορέσει σιγά σιγά να «χτίσει» το όνομά της στην Ευρώπη, αφού λείπει μία σημαντική διάκριση για την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Σειρά πρέπει να πάρει τώρα η ενίσχυση του ρόστερ για να μπορέσει ο Μάνολο Χιμένεθ να έχει όλα τα… εφόδια για να δουλέψει απερίσπαστος στη νέα… σελίδα της καριέρας του. Και όταν μιλάμε για ενίσχυση, δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, αλλά και οι ανανεώσεις, γιατί και αυτές είναι σημαντικές για να παρουσιαστεί μία ομάδα δυνατή σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και σε αυτό, ο Σταύρος Αδαμίδης δείχνει να κινείται σε σωστά… μονοπάτια. Ο λόγος; Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Νάτσο Σκόκο και του Ίσμαελ Μπλάνκο. Και τώρα η Ένωση έχει ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της.

Μα και φυσικά και μιλάμε για τον Μανόλο Χιμένεθ. Με τον Ισπανό δείχνει στους δύο Αργεντίνους, αλλά και στους υπόλοιπους παίκτες που είναι κοντά στην ολοκλήρωση των συμβολαίων τους, ότι η διοίκηση έχει ένα πλάνο για την δημιουργία δυνατής ομάδας. Και μόνο η πρόταση θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη τιμή για τους δύο παίκτες.

Θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν δίπλα σε έναν εξαιρετικό προπονητή, που έρχεται με τις καλύτερες περγαμηνές. Η δικαιολογία ότι θέλουν να αποχωρήσουν για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, γιατί ακούστηκε και αυτό στις συζητήσεις με τους δύο, δεν υπάρχει. Αν δεν μπορεί η ΑΕΚ να κάνει πρωταθλητισμό με τον Χιμένεθ, τότε με ποιον μπορεί;

Μέσα στους επόμενες εβδομάδες, άντε και μήνες θα πρέπει να κλείσει και αυτό το θέμα και τότε να ασχοληθούν σοβαρά στην Ένωση με τις μεταγραφές. Μεταγραφές που θα έχουν ουσία και θα μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στην δύσκολη καμπή της πορείας της. Όχι απλά να γίνουν μεταγραφές για να γίνουν.

Όμως, αυτή είναι κουβέντα που θα πρέπει να γίνει μετά από λίγο καιρό, όπου θα έχει δει και ο Μανόλο Χιμένεθ το ρόστερ της ομάδας, θα το έχει μάθει και θα γνωρίζει ποιες είναι οι αδυναμίες που θα πρέπει να καλυφθούν.

Και κάτι ακόμα. Τελευταίο για να μην σας κουράζω. Μία ακόμα απόδειξη πως η ΑΕΚ έκανε σωστή επιλογή με τον Ισπανό, είναι πως πλέον μπορεί να κοιτάει και την αγορά από την Ιβηρική χερσόνησο με περισσότερη θέρμα, αφού ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά τις… ευκαιρίες από την χώρα του.

sportsecrets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου