Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

"O Nαδάλ είναι ζώο"!

O Τζον Μάκενρο, ένας από τους παίκτες που ξεπέρασε ο Ράφα Ναδάλ με την κατάκτηση του 8ου Grand Slam τίτλου του, χαρακτήρισε "ζώο" τον Ισπανό, αναφερόμενος φυσικά στη δύναμη του...






"Ο Ναδάλ θέλει να κατακτήσει απελπισμένα το US Open (τον ερχόμενο Σεπτέμβριο)", υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Μάκενρο που συνεργάστηκε με το BBC κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

"Ο τύπος είναι ζώο. Είναι απίστευτος από κάθε πλευρά και μπορεί σίγουρα να κερδίσει το US Open αν βρίσκεται σε φόρμα. Οι συνθήκες στη Νέα Υόρκη δεν ταιριάζουν στον Ναδάλ και πρέπει να προφυλάξει το σώμα του. Έτσι μετά το Γουίμπλεντον θα πάρει λίγο χρόνο για να ξεκουράσει τα γόνατα του και ίσως δεν θα δώσει τόσους αγώνες πριν από το Open (σ.σ. με αυτόν τον τρόπο αναφέρονται στο τουρνουά οι Νεοϋορκέζοι", εξήγησε.

Τα γήπεδα στο Φλάσινγκ Μέντοους είναι γρήγορα και δημιουργούν προβλήματα στον Ναδάλ. Ίσως όχι τόσα στον Ρότζερ Φέντερερ που "έπεσε" στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά το 2003 και ξεκίνησε ξανά (η πρώτη φορά ήταν το 2008) η "πανικολογία" γύρω από το όνομα του.

O Mάκενρο δεν συμμετέχει σε αυτή την... κουβέντα, ούτε θεωρεί "ξοφλημένο" τον Ελβετό. "Ο Φέντερερ έχει κάνει απίστευτα πράγματα (στην καριέρα του) και όταν δεν φτάνει στη νίκη, γίνεται λόγος για κακό τουρνουά. Όμως κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν, συμμετείχε σε δύο προημιτελικούς και οποιοσδήποτε άλλος παίκτης θα ήταν ευχαριστημένος. Είναι αναπόφευκτο, όταν έχεις κερδίσει 16 τίτλους και έχεις "σπάσει" κάθε ρεκόρ, ίσως τα χάνεις ορισμένες φορές. Νομίζω ότι ο Φέντερερ θα κερδίσει ακόμα ορισμένα μεγάλα τουρνουά, αλλά δεν θα κυριαρχήσει ξανά όπως παλιότερα. Διαθέτει μεγάλο ταλέντο και αρκετή υπερηφάνεια για να βρει τον τρόπο να κατακτήσει ορισμένα μεγάλα τουρνουά", κατέληξε.

Ο Φέντερερ παραχώρησε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο περσινός φιναλίστ στο Γουίμπλεντον Άντι Ρόντικ βρέθηκε στο Νο9 από το Νο7. Ο άνθρωπος που τον νίκησε, ο Γεν-Χσου Λου κέρδισε 40 ολόκληρες θέσεις και φιγουράρει πλέον στο Νο42.

(sport24)

1 σχόλιο: