Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Κυριακίδης: «Απέρριψα ΑΕΚ, πάω εξωτερικό»

Ο Ηλίας Κυριακίδης αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά την άδοξη λύση της συνεργασίας του με την Λάρισα...







Το «e-soccer.gr» επικοινώνησε με τον 25χρονο ανασταλτικό μέσο ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις που δέχτηκε, το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, αλλά και την πρόταση που απέρριψε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Κυριακίδη

-Καλησπέρα Ηλία! Πού σε βρίσκουμε; «Καλησπέρα σας. Είχα πάει για προπόνηση προηγουμένως στον Άγιο Κοσμά. Γυμνάζομαι καθημερινά προκειμένου να διατηρούμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση».

«Προτεραιότητα η μεταγραφή στο εξωτερικό»

-Η συνεργασία σου με την Λάρισα ολοκληρώθηκε όπως γνωρίζουμε. Τι έχεις στα σχέδιά σου ενόψει συνέχειας; «Κοιτάξτε… Για μένα αποτελεί προτεραιότητα μια ομάδα από το εξωτερικό. Μάλιστα, μπορώ να πω ότι υπάρχουν επαφές με ορισμένες ομάδες. Ωστόσο, δεν προτρέχω αφού θέλω να καταλήξω στην καλύτερη δυνατή επιλογή. Ούτως ή άλλως οι προετοιμασίες των ομάδων θα καθυστερήσουν λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μέσα στις τρεις επόμενες εβδομάδες πιθανόν να γνωρίζω περισσότερα».

-Ποια στοιχεία στοιχειοθετούν κατά την γνώμη σου την καλύτερη επιλογή; «Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το βασικότερο για μένα είναι η ομάδα που θα πάω να χρειάζεται κάποιον ποδοσφαιριστή στην θέση που αγωνίζομαι. Από κει και πέρα παίζουν ρόλο οι συνθήκες που συναντά κάθε ποδοσφαιριστής, οι φιλοδοξίες, αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία κάθε ομάδας στην οποία ανήκεις».

«Έχω προτάσεις από την Β’ Ιταλίας και την Γκρόνινγκεν»

-Μπορείς να μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο για την μεταγραφή σου; «Φυσικά… Βρίσκομαι σε συνομιλίες με τέσσερις ομάδες από την δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας. Ωστόσο, υπάρχει και η προοπτική της ολλανδικής Γκρόνινγκεν. Μάλιστα, άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην συγκεκριμένη χώρα μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Θα εξετάσω όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσω».

«Ανεβαίνει το στάτους του Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό»

-Τι διαφορετικό μπορεί να σου δώσει η προοπτική του εξωτερικού; «Έχω μιλήσει σχετικά με αρκετούς πρώην συμπαίκτες μου όπως ο Βαγγέλης Μόρας ο οποίος έκανε εξαιρετική επιλογή με την μεταγραφή του σε μια εξαιρετική οργανωμένη και φιλόδοξη ομάδα όπως η Μπολόνια. Μάλιστα, δικαιώθηκε αφού κέρδισε μια θέση στην Εθνική ομάδα και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Καταρχήν πιστεύω ότι μόλις μεταγράφεσαι σε σύλλογο του εξωτερικού ανεβαίνει το στάτους σου. Δεν μιλώ για το οικονομικό σκέλος διότι η χρηματική αξία και το κασέ κάθε ποδοσφαιριστή ανεβαίνει ανάλογα με τις εμφανίσεις του. Απλά μπαίνεις σε άλλη κατηγορία ποδοσφαιριστή όταν αγωνίζεσαι σ’ ένα προηγμένο πρωτάθλημα, Στο αγωνιστικό μέρος, πιστεύω ότι κάθε παίκτης μπορείς να βελτιωθεί ελαφρώς, έστω κατά ένα ποσοστό 8%. Παράλληλα, πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν συμμετάσχει με τις ομάδες τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, αν κάποιος εξ’ αυτών πάει σε μια ομάδα π.χ Β’ Κατηγορίας μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του».

-Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτεις την προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος; «Ασφαλώς όχι. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι οργανωμένοι στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών. Εξάλλου, τόσα χρόνια εδώ αγωνίζομαι και μπορώ ότι έχω πάρει κυρίως χαρές αφού θεωρώ ότι βγήκα κερδισμένος ακόμη και μέσα από αρνητικά αποτελέσματα. Το μόνο που με στεναχώρησε και σκέφτομαι κατά καιρούς είναι ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο που μου στέρησε αρκετό χρόνο συμμετοχής».

«Απέρριψα την ΑΕΚ»

-Υπήρξαν επαφές με κάποιο ελληνικό σύλλογο; «Με προσέγγισε η ΑΕΚ μέσω του Άρναρ Γκρέταρσον. Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν με καλύπτει καθώς αναζητώ κάτι διαφορετικό».

-Ηλία σ’ ευχαριστούμε και ευχόμαστε ότι καλύτερο. «Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου