Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ο Βγενόπουλος Ζωντανά!

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη αυτή την στιγμή στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ fm, την οποία μπορείτε να ακούσετε ζωντανά από το Αθλητικό μας Ραδιόφωνο στα δεξιά σας. Επίσης μπορείτε να τις διαβάσετε αναλυτικά...


Διαβάστε όλη τη συνέντευξη!



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου:

"Είχα καλέσει τον κόσμο με την τελευταία μου ανακοίνωση και είχα πει πως δεν θα πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους αγοραστές ή τους πωλητές. Νομίζω πως έχω καταθέσει μια πολύ σοβαρή πρόταση προς τον κ. Βαρδινογιάννη. Το ποσό θα προκύψει από τον έλεγχο που θα γίνει, όπως έχω προτείνει. Θα είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε 23 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ρόστερ, ενώ θα έμπαιναν και κάποια χρήματα για την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας.

Η πρόταση χαρακτηρίστηκε αναξιόπιστη, εγώ ο ίδιος χαρακτηρίστηκα αναξιόπιστος. Έχω βάλει ήδη 20 εκατομμύρια ευρώ στην ΠΑΕ. Όταν ένας άνθρωπος έχει κάνει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αναξιόπιστος.

Η Delloitte έκανε μία αποτίμηση, αλλά ποτέ δεν έκανε έλεγχο στην ΠΑΕ. Δεν έγινε ποτέ αποτίμηση όταν μπήκαμε εμείς. Βάλαμε χρήματα για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό, θεωρώντας ότι μπαίνουμε σε μία εποχή συνεργασίας. Η Delloitte έλεγε ότι έχει κάνει έλεγχο αλλά το έλεγε με πολλά αντιφατικά στοιχεία, η δε Grand Thorton δεν έχει κάνει ποτέ αποτίμηση. Θεωρούσαμε ότι δεν έχει σημασία η αποτίμηση. Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση.

Για παράδειγμα η Delloitte έλεγε ότι το γήπεδο κοστίζει 220 εκατομμύρια, ενώ το Γ. Καραϊσκάκης ήταν στην μισή τιμή τώρα που αγόρασε ο κ. Μαρινάκης, ενώ για μας το γήπεδο είναι ένας σκοτεινός θάλαμος. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το γήπεδο, ούτε καν μια συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τώρα μας λένε ότι θα κοστίσει 140 εκατομμύρια, ενώ εμείς πιστεύαμε ότι θα κοστίσει 90. Κανείς μας δεν γνωρίζει με τι όρους πλέον θα γίνει το γήπεδο, αν θα προκύψουν υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό και ποιες είναι οι υποχρεώσεις με τον κατασκευαστή. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα, αλλά μόνο για το γήπεδο μπορεί να υπάρξουν τελείως διαφορετικά ποσά. Οπότε αφού θεωρούμε αναξιόπιστη την έκθεση της Delloitte είπαμε ελάτε να κάτσουμε από κοινού οι ελεγκτές και να κάνουμε ένα έλεγχο.

H ΠΑΕ είναι ένα συναίσθημα, μια αγάπη και όποιος την αναλάβει, αναλαμβάνει και μία υποχρέωση να βάζει χρήματα για την αγάπη που έχει ο κόσμος. Δεν κοστίζει όσο μία άλλη επιχείρηση. Το πόσο ακριβώς κοστίζει έχει να κάνει και με το πόσο κοστίζουν τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Πόσο κοστίζει επίσης και η μίσθωση του προπονητικού κέντρου. Ας μας πουν πρώτα σε ποιον ανήκει και ποιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο μίσθωσής της για να μας δούμε πόσο αλλάζει και η καθαρή αξία της ΠΑΕ.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης. Από τη στιγμή της πρότασης υπήρχαν μόνο ύβρεις και επικοινωνιακή λάσπη. Έτσι όπως μιλάνε οι οργανωμένοι, θα χρεωθώ ως ηθικός αυτουργός σε ποινικά αδικήματα.

Θεωρώ ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχουν γίνει ποτέ στον Παναθηναϊκό είναι η απαξίωση προς τον κ. Ζολώτα, που είπε ότι αποχωρεί. Ο άνθρωπος έβαλε 9 εκατομμύρια και τον καταβρίσανε. Δεν μίλησε ποτέ, δεν απασχόλησε ποτέ κανένα. Κάποια στιγμή είπε ότι δεν θα συνεχίσει.

Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος βγήκε με έγγραφη δήλωση του ότι είναι αλεξιπτωτιστής. Τον καταβρίσανε τον άνθρωπο. Μετά από αυτό με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν: "Πού πάμε;". Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ δεν θέλω να γίνω Τζίγγερ στη θέση του Τζίγγερ. Θα έχουμε έναν όμιλο επιχειρηματιών που θα αναλάμβανε.

Δεν υπάρχει κάποιος να βάζει 20 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Να υπάρχουν 20-25 επιχειρηματίες και να ανοίξει η ΠΑΕ την πόρτα σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους και από εκεί να υπάρχει μία ηγεσία. Σε αυτό το σημείο που αποχωρούσα και επέστρεφα ομολογώ ότι τα έκανα θάλασσα. Έφυγα λόγω συναισθηματικής φόρτισης αλλά μετά επέστρεψα επειδή αγαπάω την ομάδα. Επειδή όμως το έχω πει τρεις φορές και είμαι ανακόλουθος, γι' αυτό δεν το ξαναλέω. Απ' όλα όσα μου καταλογίζουν οι αλήτες, δηλητηριογράφοι κλπ, σε αυτό έχω δίκιο.

Δεν έχω συμπράξει ποτέ με κανέναν και είμαι συνηθισμένος στη λάσπη. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι συναίσθημα και χόμπι. Και αυτό που γίνεται από τους αλήτες, τους δηλητηριογράφους δεν έχει προηγούμενο, γιατί γίνεται και από ανθρώπους χαμηλού επιπέδου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πράγματι αντικίνητρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν μπαίναμε εμείς στον Παναθηναϊκό, η μία από τις δύο παναθηναϊκές εφημερίδες θα έκλεινε.

Το να περιμένω να κάνει άσχημη πορεία ο Παναθηναϊκός για να πέσει η τιμή του είναι άθλιο κατασκεύασμα αυτών που μου κάνουν πόλεμο. Αν ο Παναθηναϊκός απαξιωθεί, θα έπρεπε να βάλω ακόμα περισσότερα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τέσσερις λύσεις και θα στηριχτεί από όλους μας. Ο κ. Πατέρας έπαιρνε τηλέφωνο τον Σισέ και τον παρακαλούσε να πείσει τον Γκοβού να έρθει. Εμείς θέλουμε να καθόμαστε με τα διαρκείας μας και να χαιρόμαστε με την ομάδα και να κάνουμε καζούρα στους Ολυμπιακούς.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει τέσσερις δρόμους. Ο πρώτος και επιθυμητός από εμάς είναι ο κύριος μέτοχος και ο μεγαλόμετοχος που συμπλέει πλέον μαζί του να κλείσουν τις εφημερίδες τους και να συμπορευτούν μαζί μας. Παρένθεση... Γράφεται ότι θα ανοίξουμε εφημερίδα με τον Νίκο Πατέρα. Αν είναι δυνατόν αυτά που κοροϊδεύουμε, να τα κάνουμε εμείς. Λένε για την εφημερίδα "Εξέδρα" που ανήκει σε φίλο του κ. Βαρδινογιάννη ότι είναι δικιά μας. Αστεία πράγματα. Επικοινωνιακοί μηχανισμοί από εμάς δεν υπάρχουν. Η πρώτη λύση είναι να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να πορευτούμε όλοι μαζί.

Δεύτερη παρένθεση... Τον Παύλο Γιαννακόπουλο εγώ θα τον αγαπώ ό,τι και να κάνει. Είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή παράγοντας του Παναθηναϊκού και μου έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες αγάπες. Του είχα πει να κλείσει την εφημερίδα γιατί δεν την χρειάζεται. Έχει ανάγκη ο κ. Βαρδινογιάννης το Derby; Καλά εντάξει που δεν το έχει. Ο ίδιος είχε πει ότι την προσωπική φρουρά του κ. Γκόντζου την πληρώνει από την τσέπη του.

Η πρώτη λύση είναι να πορευτούμε όλοι μαζί. Η δεύτερη λύση είναι να αποδεχθεί την πρότασή μας. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να τα βρούμε για την πώληση της ΠΑΕ. Η τρίτη λύση είναι να βρουν μία λύση με τον κ. Πατέρα. Εγώ θα συμμετέχω και ας μην με υπολογίζουν. Και η τέταρτη λύση είναι αυτή που προχωράει τώρα. Να καλύψουμε την αύξηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ας γίνει πρόεδρος ή ο κ. Βαρδινογιάννης ή ο κ. Γιαννακόπουλος, φανερά πλέον, και να μην πάμε σε χρόνια διχόνοιας. Ακόμα και αν μας βρίζουν, εμείς δεν θα κάνουμε ποτέ αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται εμένα, που έβαλα 23 εκατομμύρια, να με λένε αναξιόπιστο και αυτοί να μην βάζουν ούτε 10 εκατομμύρια.

Δεν συμφωνώ με την κριτική που έγινε με την κακοδιαχείριση περί Πατέρα. Όταν είχε γίνει η μεταβίβαση, όλα ήταν σε εκκρεμότητα. Πριν δύο χρόνια η μόνη πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη ήταν ο κ. Αντωνίου. Μετά έπρεπε να κλείσει προπονητή και τα πολλά κενά με τους παίκτες. Προφανώς επειδή βιαζόμασταν, έγιναν λάθη. Η δεύτερη χρονιά όμως ήταν ακόμα καλύτερη και η τρίτη θα ήταν καλύτερη. Όταν ο κ. Πατέρας έφυγε, τους είπε ότι η πρότασή του ήταν ο Γκοβού. Αυτός έδωσε τη λίστα. Επίσης δόθηκε και λίστα για τους αμυντικούς. Ο Μπορντόν ήταν και αυτός στη λίστα. Μπορεί να μην ήταν ψηλά, γιατί υπήρχε προτεραιότητα για άλλους παίκτες, αλλά βρισκόταν στη λίστα. Δεν λέω ότι δεν ήταν μεγάλη επιτυχία του Τζίγγερ ο Γκοβού, αλλά υπήρχε προγραμματισμός. Εγώ είμαι εντυπωσιασμένος και είμαι σίγουρος ότι θα την έκανε και ο Πατέρας. Αλλά να δούμε αν θα μείνουν και όλοι οι παίκτες. Γιατί εμείς δεν θέλαμε να έρθει ο Γκοβού και να φύγει ο Λέτο. Θέλουμε να μείνουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες και να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες.

Έχει τη δυνατότητα μία ομάδα, όταν απαρτίζεται από 20-25 μεγαλομετόχους, να πάρει χρήματα από χορηγίες ώστε να αποφύγει τα προβλήματα από τα νέα μέτρα της UEFA για το financial fair play. Υπάρχει το μοντέλο να φέρεις παίκτες που μπορείς να μεταπωλήσεις και να έχεις έξτρα έσοδα.

Η λογική λέει ότι το σήριαλ πρέπει να τελειώσει και καλώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να μην το συνεχίσουν. Εγώ θα είμαι εδώ. Θέλω το γήπεδο να γίνει. Αν αποφασίσουν να πάρουν τον τέταρτο δρόμο, η λογική λέει ότι δεν θα επανέλθω. Αν τώρα πούνε ότι κλείνουν τις εφημερίδες και σας αδικήσαμε τότε μπορεί να επανέλθω".

1 σχόλιο:

  1. o likos kai an egerase ...........

    trava re vgeno adiase mas ti gonia . vgenis opote goustaris analoga me tis kavles sou kai mas prizis ta oumpala . diladi prepi na dialisoume ton PAO gia tis malakie sas ?
    ante vrite kanena alo pexnidaki na peksis .
    epidi esi thes ena strato apo filathlous piso sou gia na min se pirazi kaneis (vlepe kokkali) prepi na dialisis tin omada ?
    an thes ola afta grapsta sta apomnimonevmata sou kai ase emas kai tin omada stin isixia mas !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή