Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πάει το όνειρο του Χιρβόνεν

Το αφεντικό της Φορντ, Μάλκομ Ουίλσον, υποστήριξε ότι ο Μίκο Χιρβόνεν θα επιστρέψει από το άσχημο ατύχημα που υπέστη νωρίτερα σήμερα, στην τέταρτη...



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ VIDEO



ειδική του ράλι Φινλανδίας.


Ο Χιρβόνεν είχε το προβάδισμα με 4.9 δευτερόλεπτα όταν μετά από ένα λόφο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί παίρνοντας πέντε στροφές και να προσγειωθεί άσχημα. Ευτυχώς ούτε ο Χιρβόνεν, ούτε ο συνοδηγός του, Τζάρμο Λέχτινεν τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή, αλλά το Focus RS τους υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Ο Ουίλσον δήλωσε: "Ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα που είχε ποτέ, αλλά θα επιστρέψει. Ήταν ένα πολύ βίαιο ατύχημα, ένα τυπικό Φινλανδικό ατύχημα, και είμαι χαρούμενος μόνο για το γεγονός ότι είναι και οι δυο καλά".

"Με συνετή απόδοση τα πήγαινε πολύ καλά, καλύτερα από ό, τι πέρυσι και θα είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση να τον δω να επιστρέφει σε ρυθμό".

Ο Χιρβόνεν είπε ότι ταξίδευε με 140 χ.α.ω όταν συνετρίβη: "Το αυτοκίνητο προσγειώθηκε όμορφα στη μέση του δρόμου, αλλά ήταν αρκετά βαριά προσγείωση. Συνέβη τόσο γρήγορα που δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω. Πήγαμε κατ 'ευθείαν σε ένα ανάχωμα και ανατραπήκαμε παίρνοντας στροφές κατά μήκος του δρόμου στο λόφο, για πολλή ώρα. Η ταχύτητα δεν ήταν πολύ μεγάλη, αλλά σε αυτήν την ταχύτητα ήξερα όταν προσγειώθηκε ότι θα ήμασταν τυχεροί αν έπεφτε στους τέσσερις τροχούς. Το όνειρο τελείωσε και αυτό είναι απλώς απογοητευτικό".

Και πρόσθεσε: "Ήμασταν τουλάχιστον σε μια καλή ταχύτητα και να ξέρουμε ότι είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι καλό. Μια συντριβή σαν αυτή δεν πρόκειται να μου αποσπάσει την προσοχή ή να με τρομάξει. Ότι έγινε έγινε και θα πάμε στο επόμενο ράλι να προσπαθήσουμε να τρέξουμε τόσο γρήγορα όπως κάναμε εδώ. Υπάρχουν ακόμα μερικά ράλι και πρέπει να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Είχαμε το προβάδισμα εδώ και θέλω να επιστρέψω εκεί το συντομότερο δυνατό. Θα δούμε σχετικά με τη [νίκη στη] Γερμανία, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε".



Το ατύχημα του Χιρβόνεν σημαίνει ότι έχει αποτύχει να πάρει βαθμούς σε δύο γύρους του WRC τη φετινή σεζόν, και ο Ουίλσον παραδέχθηκε ότι οι λίγες πιθανότητες που είχε για τον τίτλο δέχτηκαν ακόμη ένα πλήγμα: "Θα να είναι πολύ δύσκολο τώρα πια" είπε ο Ουίλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου