Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τα 10 αστέρια που δεν έλαμψαν ποτέ

Όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν πως και πως κάθε τέσσερα χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο, για να δουν τα μεγαλύτερα αστέρια να αναμετρούνται μεταξύ τους. Στο Μουντιάλ της Αφρικής...






ωστόσο είχαμε πολλούς παίκτες που απογοήτευσαν με την απόδοση τους και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να βοηθήσουν την ομάδα τους να αγγίξει το όνειρο της κατάκτησης του τουρνουά.

Δείτε τους δέκα μεγαλύτερους αστέρες στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, που εξαφανίστηκαν μέσα στην μετριότητα των ομάδων τους.

No.10: Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία):

Τι είναι χειρότερο για τους τρικολόρ δεν ξέρει κανείς. Το γεγονός πως ο Ριμπερί δεν έπαιξε καλά ή τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια της ομάδας στα ματς των ομίλων; Όπως και να έχει πάντως, ο 27χρονος άσος της Μπάγερν ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της διοργάνωσης.

No.9: Άνχελ Ντι Μαρία (Αργεντινή):

Όλοι περίμεναν να δουν το νέο μεγάλο αστέρι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδεψε το ποσό των 34 εκ. Ευρώ με σκοπό να τον ντύσει στα λευκά.

Τελικά ο Ντι Μαρία δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει σε κανένα παιχνίδι, ακόμα και σε αυτά που η Αργεντινή έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από την Γερμανία ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

No.8: Σάμουελ Ετό (Καμερούν):

Την σεζόν που μας πέρασε έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με την μεταγραφή του στην Ίντερ, αλλά και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την ιταλική ομάδα. Ο κόσμος περίμενε να τον θαυμάσει και στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, όμως ο ίδιος ήταν κάτι παραπάνω από αδιάφορος.

No.7: Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία):

Κάθε φορά που η Αγγλία συμμετέχει σε μια μεγάλη διοργάνωση, είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Όμως στο τέλος είναι γνωστό τοις πάσι τι θα συμβεί...

Οι Βρετανοί περίμεναν πως ο 23χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποτελούσε ένα από τα φόβητρα για τις αντίπαλες άμυνες, όμως μετά από 1-2 ματς κατάλαβαν όλοι ότι το λιοντάρι ήταν τελικά... γατάκι.

No.6: Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία):

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής της Αγγλίας που απογοήτευσε στο Μουντιάλ. Όσοι περίμεναν τον Τζέραρντ να πάρει στις πλάτες του την Εθνική ομάδα, κατάπιαν την γλώσσα τους. Το γεγονός πως πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού φαίνεται πως τον άγχωσε, αφού σε κανένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω.

No.5: Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία):

Ήταν η τελευταία παράσταση του μεγάλου καπιτάνο της Ιταλίας στο παγκόσμιο σκηνικό, αφού λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ υπέγραψε στην Αλ Αχλί, όχι για τα λεφτά όπως είπε (!!), αλλά για οικογενειακούς λόγους.

Στην Νότιο Αφρική ήταν απλά τραγικός. Πολλά λάθη, λάθος τοποθετήσεις, αργός και σε κακή κατάσταση γενικότερα. Στα 37 του χρόνια ουσιαστικά αποχώρησε από το ποδόσφαιρο, αφήνοντας μας μια πικρή γεύση.

No.4: Pικάρντο Ντος Σάντος -Κακά- (Βραζιλία):

Από παίκτες που δεν έχουν κάνει καλή σεζόν με την ομάδα τους, συνήθως περιμένουμε να κάνουν ένα καλό τουρνουά (π.χ. Κλόζε). Παρόλα αυτά ο Κακά συνέχισε με το ίδιο κακό αγωνιστικό προφίλ και στο Μουντιάλ.

No.3: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία):

Σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όμως με την "μικρή Βραζιλία" πιο πολύ τον θυμόμαστε για το κλάμα που ρίχνει και τις... ροχάλες που εξαπολύει στους κάμεραμαν, παρά για την αγωνιστική του απόδοση.

Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής ήταν ίσως ο χειρότερος παίκτης της Πορτογαλίας, με ανούσιο και κάποιες φορές ακόμα και εκνευριστικό τρόπο παιχνιδιού.

No.2: Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού):

Όλη η Αφρική περίμενε πως οι "ελέφαντες" θα ήταν η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά και ο 32χρονος άσος της Τσέλσι θα έπαιρνε από το χεράκι την Ακτή και θα την οδηγούσε αρκετά ψηλά.

Ένας τραυματισμός όμως λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους, ήταν ο λόγος που το Ντρογκμπά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε. Παρόλα αυτά όσο αγωνίστηκε ήταν απογοητευτικός.

No.1: Λέονελ Μέσι (Αργεντινή):

Η φανέλα με το δέκα είναι βαριά. Ειδικά όταν την έχει φορέσει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μπορεί ο Μέσι να είναι ένας σπουδαίος (ίσως και ο σπουδαιότερος) ποδοσφαιριστής της εποχής μας, όμως στο πρώτο σημαντικό τεστ της καριέρας του απέτυχε.

Κανείς δεν περίμενε να τα κάνει όλα μόνος του, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Το χειρότερο γι΄αυτόν όμως, είναι πως ο άνθρωπος που έχει κληθεί να ξεπεράσει καθόταν στον πάγκο και τον κοίταζε.
(sport24)

1 σχόλιο:

  1. pedia gia ntrogba eleos poli ligo xrono simmetoxis kai oso epekse aognistike poli kala!
    o a8ropos ine isos o pio olokliromenos epithetikos sto kosmo kai osoi parakolouthoun premier league to vlepoun...

    opos kai o kaka pou epekse arketa kala kata tin apopsi mou...

    o xiroteros apo olous kai pou itan tromeri ekpliksi gia mena ine o rooney pou fetos stin united evgaze matia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή