Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

«Ο ήρωας με τα γκρίζα μαλλιά»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ανακοίνωσε χθες στη διοίκηση του Ολυμπιακού την πρόθεσή του να κρεμάσει τα γάντια του και η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού κάνουν αφορά στο τέλος εποχής του...




πολύπειρου πορτιέρο και μία από αυτές είναι η γερμανική «kicker.de». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα χαρακτηρίζει τον 39χρονο πορτιέρο ως τον «θρυλικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού», ενώ γίνεται αναφορά και στην παρουσία του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Οι Γερμανοί τονίζουν, μάλιστα, ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο στυλοβάτης του εθνικού μας συγκροτήματος που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2004.

Τέλος, το «kicker» θυμίζει το «παρατσούλι» του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που είναι «Tζορτζ Κλούνεϊ» και γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι φόρεσε και τη φανέλα του «αιωνίου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού.

«Το σύμβολο της Ελλάδος»

Μεγάλη αναφορά στην αποχώρηση του Αντώνη Νικοπολίδη γίνεται και στην Αργεντινή με την «Ole» να «χτυπάει» το θέμα ανάμεσα στα βασικά της στην πρώτη σελίδα με τίτλο: «Νικοπολίδης, ένα σύμβολο της Ελλάδας, κρεμάει τα γάντια του».

Μέσα γράφει: «Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Αντώνης Νικοπολίδης, ανακοίνωσε στον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Από την εθνική ομάδα έχει αποσυρθεί από το 2008 και δεν θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ», αναφέρουν οι Αργεντινοί και συνεχίζουν δείχνοντας απόλυτα ενημερωμένοι:

«Στα 39 του χρόνια ο Νικοπολίδης αναγνώρισε ότι έφτασε στο τέλος της καριέρας του. Ο γενικός διευθυντής προσπάθησε να τον πείσει να μείνει για έναν ακόμη χρόνο αλλά φαίνεται ότι η απόφασή του είναι αρκετά ισχυρή.

Έχει παίξει στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είναι γνωστός για τα γκρίζα μαλλιά του και ήταν ο ήρωας του 2004 για την Ελλάδα. Ο Έλληνας μύθος».
(sportdog)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου