Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο Μαραντόνα και η εθνική Αργεντινής αλληλέγγυοι σε μη κυβερνητική οργάνωση για το Νόμπελ ειρήνης


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής και αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία… Στο τέλος της σημερινής προπόνησης της εθνικής Αργεντινής...






ο ομοσπονδιακός προπονητής της «μπιανκοσελέστε» δέχθηκε στο προπονητικό κέντρο «Εστέλα Ντε Καρλότο» της Πρετόρια, που αποτελεί και τη βάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, την πρόεδρο του σωματείου «Γιαγιάδες της πλατείας Μαΐου». Πρόκειται για μια αστική μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στον εντοπισμό και την παλινόρθωση των νέων που απήχθηκαν και εξαφανίστηκαν το διάστημα κατά το οποίο την εξουσία στη χώρα ασκούσε η στρατιωτική χούντα, ήτοι από το 1976 έως το 1983.

Με αυτή τη χειρονομία ο Μαραντόνα αποδέχθηκε την πρωτοβουλία που είχε ο γυμναστής της ομάδας, Φερνάντο Σινιορίνι, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να προβληθεί το γεγονός κατ΄ αυτό τον τρόπο, αφού λόγω Μουντιάλ θα λάβει πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα και διάταση, ενόψει της υποψηφιότητας της οργάνωσης για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Προς τούτο λοιπόν, στην «ουδέτερη ζώνη» του μικρού σταδίου όπου προετοιμάζεται η εθνική Αργεντινής, αναρτήθηκε σήμερα ένα πανό με σύνθημα «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα των ΄΄Γιαγιάδων της πλατείας Μαϊου΄΄ για το Νόμπελ ειρήνης». Μιλώντας στην εκπρόσωπο της οργάνωσης, ο Μαραντόνα δήλωσε πως «είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας και ό,τι κάνετε». Από την πλευρά του, ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ίντερ Νίκολας Μπουρντίσο αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης έφυγε από το γήπεδο, πήγε κοντά της και την αγκάλιασε ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου