Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ετό: Να αποτελέσει αλλαγή...

Ο Ετό είναι έτοιμος να οδηγήσει το Καμερούν για έκτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, τη Δανία και την Ιαπωνία σε έναν άκρως ανταγωνιστικό όμιλο...





Παρόλα αυτά, θέλησε να δώσει ένα κοινωνικό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός Σαμουέλ Ετο, μέσα από τις δηλώσεις του, εύχεται ότι η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Ν. Αφρική θα συμβάλλει σημαντικά στην εξάλειψη του ρατσισμού στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι στην αρχή της καρίέρα τους έπεσε θύμα ρατσισμού τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ιταλία και ελπίζει ότι αυτό το Μουντιάλ θα αποτελέσει μια σημαντική δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα. Μιλώντας στην Guardian τόνισε «Δεν ήταν ποτέ εύκολο και μέχρι το τέλος της καριέρας μου δεν θα είναι εύκολο. Εύχομαι αυτό το Μουντιάλ να αποτελέσει την αρχή για αλλαγές στην συμπεριφορά» και συνεχίζοντας συμπλήρωσε, «Στην Ιταλία υπέφερα πολύ αυτή τη χρονιά. Δεν είναι μια συγκεκριμένη χώρα που υπάρχει ο ρατσισμός. Για να αποκτήσει όμως κανείς αυτές τις αξίες πρέπει να περάσει από τη διαδικασία αυτή. Και γι’ αυτό λεω πως είναι απίστευτο να παίζουμε στη χώρα οπου ζει το είδωλό μου, Νέλσον Μαντέλα».

Συνεχίζοντας την αφήγηση των εμπειριών του ο Ετο περιγράφει τα εξής: «Όταν έπαιξα εναντίον της Ρεάλ Σαραγόσα οι φίλαθλοι φώναζαν σαν πίθηκοι και έριξαν φυστίκια μέσα στο γήπεδο. Έτσι όταν σκόραρα πήγα μπροστά τους και πανηγύρισα σαν μαϊμού».

Τέλος αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα του Καμερούν και θυμήθηκε την πρόκριση στα ημιτελικά του 1990 λέγοντας όμως με παράπονο ότι μάλλον ο κόσμος δεν ήταν τότε προετοιμασμένος για να δει μια Αφρικανική ομάδα να φτάνει τόσο ψηλά.
(sportaction)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου