Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Λευκαρίτης: «Ο Πλατινί μου κάνει... πλάκα για την Ελλάδα»

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν πριν από λίγη ώρα στο Μπλουμφοντέιν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που ακολουθούν την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Νόιτας Αφρικής. Ο αντιπρόεδρος της UEFA και μέλος...





της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, Μάριος Λευκαρίτης, βρίσκεται στην πόλη για να παρακολουθήσει τον απογευματινό αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τη Νιγηρία, ενώ από ώρα σε ώρα θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, αλλά και τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ισα Χαγιάτι, ο οποίος επίσης θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Όπως είπε ο κ. Λευκαρίτης, "...ο Πλατινί μου κάνει πλάκα για την Ελλάδα, αλλά εγώ του απαντάω για την εθνική Γαλλίας κι έτσι σταματάει". Για τη διοργάνωση δήλωσε πως η FIFA εκτιμά ότι σε γενικές γραμμές βαίνει ικανοποιητικά, προσθέτοντας όμως ότι "...τα πιο σημαντικά προβλήματα βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και όχι στην περιφέρεια. Ένα από τα προβλήματα είναι η ανεπάρκεια της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού ακόμη και στα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας υπάρχουν διακοπές και χρησιμοποιούνται οι γεννήτριες".

Ο Κύπριος αξιωματούχος εξέφρασε τη θλίψη του όταν πληροφορήθηκε ότι απεβίωσε ένας από τους τραυματίες στις συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με το προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο του Ντέρμπαν, μετά τον αγώνα Γερμανία-Αυστραλία. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ασφάλειας και της καθαριότητας στο γήπεδο "Μόισες Μαμπχίντα" είχαν διαφωνήσει με την περικοπή της συμφωνηθείσας αμοιβής τους και στα επεισόδια που ακολούθησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, ένας από τους οποίους αποδείχθηκε θανάσιμος για την άτυχη εργαζόμενη που είχε χτυπηθεί από πλαστική σφαίρα. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας αναμένονται οδικώς από το Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη πτήση για το Μπλουμφοντέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου