Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

"Σκανδαλώδης απόφαση"

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Χρήστος Μιχαλόπουλος, χαρακτήρισε σκανδαλώδη της απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, να δώσει άδεια στον Ηρακλή ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ...





"Έχει τεράστιο νομικό ενδιαφέρον, οπωσδήποτε θα πρέπει να μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης με την οποία δόθηκε η άδεια στον Ηρακλή. Είναι σαφές πως η απόφαση είναι πρωτοφανής" τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαλόπουλος μιλώντας στο «Athletic Radio» και πρόσθεσε:

"Εν Ελλάδι όποια ομάδα θίγεται είναι γνωστό πως δεν μπορεί να προσφύγει καθώς δεν υπάρχει ανώτερο όργανο. Υπάρχει μόνο το CAS και πιστεύω πως θα έχει και αυτό να αντιμετωπίσει μια σπανιότητα απόφαση αν πάει εκεί η απόφαση. Η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί ακόμα και έχω την εντύπωση πως αν δεν θα επικυρωθεί αν κάποια ομάδα προσφύγει. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πρέπει τι δυνατότητες υπάρχουν, να μελετηθούν και να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Θέλω να ξέρετε ότι η διοίκηση του ΟΦΗ έκανε ότι ήταν δυνατόν. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω. Τώρα υπάρχει ένα τετελεσμένο γεγονός και θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε".

Όσο για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει ο ΟΦΗ ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: "Το άρθρο 8 λέει ότι αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται εντός 10 ημερών. Όταν καταθέτεται μία έφεση με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, όπως είχε τηρηθεί και η δικιά μας.

Όταν ασκείτε μία έφεση αυτός που την ασκεί είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει και τα απαραίτητα έγραφα. Ο νόμος είναι σαφής. Ο Ηρακλής μέχρι και σήμερα προσκόμιζε στοιχεία. Υπάρχει πλήρης καταστρατήγηση των καταστάσεων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο και ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Είναι μία σκανδαλώδης διαδικασία. Δεν προάγει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα. Υπάρχουν κανόνες που ο καθένας όμως τις τηρεί κατά το δοκούν.

Ο εκάστοτε υφυπουργός έχει την αρμοδιότητα να μην παρεμβαίνει υπέρ της μία ή της άλλης ομάδας. Είναι υφυπουργός όλης της Ελλάδας και όχι μιας συγκεκριμένης περιφέρειας. Αυτό που γίνεται δεν συνάδει με την τήρηση των νόμων".

Συγκροτήθηκε επιτροπή

Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής συνεδρίασε η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ και μεταξύ άλλων συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει:

"Η διοίκηση ενημερώθηκε για την απόφαση που πήρε η επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε ετεροχρονισμένα και παράνομα την έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Ηρακλής από τις 7-6-10, κατά της πρωτόδικης απορριπτικής αίτησης αδειοδότησης της από την αρμόδια επιτροπή.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ μπροστά στην κατάφωρη καταστρατήγηση των νόμων και των κανονισμών που διέπουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και τη χώρα μας ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι μένουν απαθείς. Η διοίκηση συγκρότησε επιτροπή από τους κ.κ. Μανώλη Παπακαλιάτη, Βασίλη Ξημέρη, Χρήστο Μιχαλόπουλο να προχωρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

ΕΠΙΣΗΣ στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. την διοίκηση απασχόλησαν θέματα, όπως η οργάνωση της ΠΑΕ σε όλους τους τομείς, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, αλλά και αυτών που ενδιαφέρουν τον ΟΦΗ, η εξεύρεση αθλητικού κέντρου για προετοιμασία της ομάδας.

ΓΙΑ όλα τα θέματα που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων η διοίκηση μόλις πάρει τις οριστικές της αποφάσεις, θα ενημερώσει αμέσως τους φίλους της ομάδας μας και όχι μόνο".

1 σχόλιο:

  1. h diki sas adeia pws do8hke?????
    alla oti den sas sumferei toumpeki?tuxaio?de nomizw....ante sti bhta kopelia...ainte sth bhta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή