Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ο Κορεάτης Σουνγκ Γιονγκ Κι μιλάει για την Ελλάδα

O Σουνγκ Γιονγκ Κι στα 21 του διάγει τη χρονιά του δράκου εκπληρώνοντας δύο παιδικά όνειρα. Να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε τελική φάση Μουντιάλ αλλά και να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο...






Το 10αρι της Νοτίου Κορέας προετοιμάζεται για τον αγώνα των “Taegeuk Warriors” απέναντι στην εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου. Ο άσος της Σέλτικ, o οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ασιατικού ποδοσφαίρου.

«Η Eλλάδα είναι μία πολύ καλή ομάδα την οποία σέβομαι απεριόριστα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φαβορί. Το ματς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εμάς. Η Αργεντινή έχει το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα, οι οπόλοιπες ομάδες του ομίλου θα παλέψουν για την δεύτερη θέση».

Ο συμπαίκτης του Γιώργου Σαμαρά στους «καθολικούς» της Γλασκώβης έδειξε να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της εθνικής Ελλάδας.

«Πρόκειται για μία ομάδα που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά με ικανότατο προπονητή. Διαθέτει αξιόλογη αμυντική γραμμή, αλλά και ψηλούς επιθετικούς που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα εάν βρεθούν σε θέση βολής».

Πρότυπο του ο Στίβεν Τζέραρντ

Ο «Ντέιβιντ», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά λόγω της φοίτησης του στο κολέγιο Τζον Πολ στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ξεκαθαρίζει πως το στιλ παιχνιδιού του μοιάζει περισσότερο με του Στίβεν Τζέραρντ και όχι του Γιαπωνέζου Νακαμούρα.

«Ο κόσμος περιμένει να δει τον νέο Νακαμούρα, αλλά δεν είμαι. Πρόκειται για έναν θαυμάσιο ποδοσφαιριστή με άριστη τεχνική κατάρτιση, όμως εγώ είμαι διαφορετικός. Είμαι νεότερος, ταχύτερος και πιο δυνατός από τον Νακαμούρα.

Στη Νότια Κορέα με συγκρίνουν με τον Στίβεν Τζέραρντ και οφείλω να ομολογήσω πως μοιάζει ο τρόπος που αγωνίζομαι. Ο Τζέραρντ είναι ένας από τους καλύτερος και πιο αναγνωρίσιμους μέσους στον κόσμο. Μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Γι’αυτό είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Έτσι θα ήθελα να γίνω και εγώ».

Το άλμα στη Σέλτικ

Η μεταγραφή του Κι στη Σέλτικ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και κόστισε στους «Κέλτες» περιπου 3 εκατ. ευρώ. Ο 21χρονος διεθνής άσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην αναμέτρηση με την Φόλκερκ (1-1) στις 16 Ιανουαρίου όπου μάλιστα αναδείχθηκε Man of The Match.

Η πλάκα του Γιώργου Σαμαρά


Πριν από μερικές εβδομάδες όταν εγκατέλειψε την Γλασκώβη για να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του, ο Γιώργος Σαμαράς αστειευόμενος αρνήθηκε να τον αποχαιρετήσει. «Βρισκόμασταν δίπλα ο ένας στον άλλο στα αποδυτήρια όμως αισθανόμουν σαν να θέλω να του πω:

‘Μην περιμένεις να σου δώσω τις καλύτερες ευχές μου, από εδώ και εξής είσαι εχθρός μου’. Νικήσαμε το ματς με την Ρέιντζερς και ήμουν χαρούμενος γι'αυτό. Του ζήτησα να μη με κοιτάζει και ότι δεν θέλω να τον ξέρω. Όλα για πλάκα βέβαια. Είναι σπουδαίος χαρακτήρας και καλός ποδοσφαιριστής. Ανυπομονώ για το πρώτο παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας επιθετικός.

Δείτε τον Σουνγκ Γιονγκ Κι εν δράσει






(sport24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου