Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Βραζιλία - Χιλή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αυριανός (21:30 ώρα Ελλάδας) αγώνας της Βραζιλίας με την Χιλή, που θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ για τους «16» του Μουντιάλ...






Πρόκειται για δύο εκπροσώπους της Νότιας Αμερικής, που χαρακτηρίζονται από άριστη τεχνική κατάρτιση και κατά κανόνα, αποδίδουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, διαφορετικό απ΄αυτό που έχουμε συνηθίσει στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Βέβαια, η «σελεσάο» είναι το φαβορί για την πρόκριση, όμως αυτό το δεδομένο, ενδέχεται να προσθέσει -περισσότερο του φυσιολογικού- άγχος στους παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα. Από την πλευρά τους, οι Χιλιανοί του Μαρτσέλο Μπιέλσα αναμένεται να παίξουν ανοικτό ποδόσφαιρο με στόχο να κάνουν την έκπληξη και να αποκλείσουν την Βραζιλία από τα προημιτελικά.

Ο Αργεντινός τεχνικός, που έχει δώσει αγωνιστική ταυτότητα στους Χιλιανούς, θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-3 και τους Σάντσεζ, Σουάζο να αναλαμβάνουν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες. Ο πρώτος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ και ο αγώνας με την Βραζιλία αποτελεί επιπλέον κίνητρο, κάτι άλλωστε που ισχύει και για τους συμπαίκτες του. Στην 11αδα της Χιλής, αναμένεται να επιστρέψει ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ (στην θέση του τιμωρημένου Πόνσε), προκειμένου να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που ούτως ή άλλως στηρίζεται στην εξαιρετική κυκλοφορία και την αλληλοκάλυψη.

Από την πλευρά του, ο Ντούνγκα θα παίξει με 4-3-3 και τους Κακά, Ρομπίνιο, Λουϊς Φαμπιάνο στην επιθετική γραμμή. Λίγο πιό πίσω, ο Ελάνο θα αναλάβει ρόλο οργανωτή, ενώ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού, θα ηγηθεί της ανασταλτικής λειτουργίας της «σελεσάο», μαζί με τους Μαϊκόν, Λούσιο και Ζουάν που θα κρατάνε τα μετόπισθεν.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αγγλος, Χάουαρντ Ουέμπ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπαστος, Μέλο, Σίλβα, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουϊς Φαμπιάνο.

ΧΙΛΗ (Μαρτσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ισλα, Κοντρέρας, Φουέντες, Βιντάλ, Καρμόνα, Μιγιάρ, Φερνάντες, Σουάζο, Μποσεζούρ, Σάντσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου